Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Servicii externe - decont special de TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Servicii externe - decont special de TVA

4 replies to this topic

#1 elena_j

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:
  • Interests:Dintre cele mai diverse :D

Postat 13 March 2007 - 03:01 PM

Buna ziua!

Am nevoie de ajutor, va rog!

O fundatie beneficiara a unor servicii externe trebuie sa depuna acel decont special de TVA (301) in care sa declare TVA-ul aferent acestor facturi?

Va multumesc!
Alea iacta est!

#2 sdnr

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 433 Postari:

Postat 13 March 2007 - 04:18 PM

OMFP nr.36/ 12.01.2007

INSTRUCTIUNI
de completare a formularului "Decont special de taxa pe valoarea adaugata"

I.Contribuabilii care au obligatia sa depuna decontul special de taxa pe valoarea adaugata

[...]

Sectiunea 2. "Operatiuni prevazute la art. 150 alin.(1) lit. b) - d) si f) - g) din Codul fiscal" se completeaza de catre:
- persoanele obligate la plata taxei conform art. 150 alin. (1) lit.b) din Codul fiscal, respectiv de catre persoanele impozabile neinregistrate conform art. 153 din Codul fiscal, indiferent daca sunt sau nu inregistrate conform art. 153^1 din Codul fiscal, care beneficiaza de serviciile prevazute la art. 133 alin. (2) lit. g) din Codul fiscal, daca aceste servicii sunt prestate de o persoana impozabila care nu este stabilita in Romania, chiar daca este inregistrata in scopuri de TVA in Romania conform art. 153 alin.(4) din Codul fiscal;

Nu stiu daca fundatia are calitatea de persoana impozabila in sensul art. 127 din Codul fiscal.
Daca da, pentru serviciile mentionate mai sus, indiferent daca este inregistrata sau nu cf art. 153 sau 153^1, consider ca are obligatia de a depune decl. 301.

#3 elena_j

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:
  • Interests:Dintre cele mai diverse :D

Postat 13 March 2007 - 04:30 PM

Multumesc mult!

As mai intreba ceva: in 2006, logic..o fundatie ar fi trebuit sa primeasca factura de servicii externe cu tva-ul din tara respectiva, nu?
Isi inregistra cheltuiala cu serviciul pe 628 (cel mai probabil) si TVA-ul acela de pe factura pe 635?

Multumesc inca o data!
Alea iacta est!

#4 maria2001

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 14 September 2009 - 11:19 AM

Am mare nevoie de ajutor pentru un ONG care achizitioneaza un mijloc fix in valoare de 2500 euro de la o firma din EU platitoare de tva. Pe factura de la furnizor nu este scris TVA. Unitatea a scos certificat de platitor tva pentru operatiunea respectiva si a depus declaratia 301 - decont special de tva, iar acum a primit instiintare sa plateasca TVA-ul in valoare de 4750 euro.
V-as ruga sa ma ajutati cat de repede posibil, penalitatile curg si curg...
Va multumesc

Scuze, 25000 euro, nu 2500 :lostit (13):

#5 maria2001

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 01 October 2009 - 06:40 AM

Vezi postareamaria2001, la Sep 14 2009, 12:19 PM, a spus:

Am mare nevoie de ajutor pentru un ONG care achizitioneaza un mijloc fix in valoare de 2500 euro de la o firma din EU platitoare de tva. Pe factura de la furnizor nu este scris TVA. Unitatea a scos certificat de platitor tva pentru operatiunea respectiva si a depus declaratia 301 - decont special de tva, iar acum a primit instiintare sa plateasca TVA-ul in valoare de 4750 euro.
V-as ruga sa ma ajutati cat de repede posibil, penalitatile curg si curg...
Va multumesc

Scuze, 25000 euro, nu 2500 :lostit (13):

Revin cu problema mea despre tva la ONG, nimeni nu stie cum pot face sa nu platesc? Va rog din suflet ajutati-ma!

Multumesc

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL