Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
examen de acces 2008 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

examen de acces 2008

27 replies to this topic

#1 Elisac29

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 30 September 2007 - 10:09 PM

Hi,
M-ar interesa si pe mine sa imi incerc norocul la examenul pt expert contabil. M-am uita peste biliografie si am ramas surprins :notworthy: . La bibliografia obligatorie sunt cam 40 legi, ordonante, ordine si cam 15 carti. Pe cand le invat pe toate ajung batrana si pe atunci toate sunt schimbate. Ce anume ar trebui sa invat? Care Legi, Ordonate, Ordine..., carti ar trebui sa citesc? Cred ca nici cei de la CECCAR nu stiu atat informatie cata cer.
Merci,
E.

#2 domnul D

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 30 September 2007 - 10:47 PM

trebuie sa inveti si legislatie, sa citesti si ceva carti. vezi ca sunt niste carti de grile si subiecte de examen editate de ceccar.
bafta!!!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 30 July 2008 - 11:55 PM

#3 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 01 October 2007 - 06:37 AM

E adevarat. Sunt carti editate de CECCAR care sunt suficiente pt unele materii, pt cunostinte minime, spre exemplu la audit, la expertiza, la evaluare. Daca ar fi sa cumperi toate cartile recomandate de CECCAR si editate tot de CECCAR (majoritarea sunt), ajungi la o suma cam piperata, insa, nu strica sa treci din cand in cand sa treci pe la sediul lor si sa iti iei cate o carte, mai ales la materiile mai sus mentionate. E mai mult teorie. La conta sau fiscalitate cand ai rezolvat o problema si esti bucuros ca ai inteles-o, apoi maine afli ca nu mai e buna rezolvarea, ca s-a schimbat legea.
In ce priveste conta sau fiscalitatea, e bine sa ai cartea de grile si problem, am inteles ca de la anul se scot testele grile, dar problemele nu se vor schimba prea mult si iti recomand din inima sa o iei din timp, sa citesti relaxat, sa rezolvi cate un grup de probleme (daca stai si cauti tot aici pe forum vei gasi rezolvarile la care au binevoit multi dintre contabili sa participe, pe mine m-au ajutat foarte mult), chiar si cate o seara pe saptamana daca o acorzi pregatirii tot e bun. In ce priveste Cartea de teste grila si probleme de la CECCAR, am vazut-o atasata si undeva aici pe forum.. doar sa cauti..spor la invatat! :notworthy:
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#4 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 13 March 2008 - 09:48 AM

pentru cei interesati : pt examenul de acces pt expert contabil a fost eliminata proba de control finaciar si inlocuita cu doctrina si deontologia profesiei contabile

HG nr. 227/2008 - aprobarea Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat
REGULAMENT
privind accesul la profesia de expert contabil si de contabil autorizat

Capitolul II
SECTIUNEA a 3-a
Disciplinele examenului de admitere
Art. 12.
Disciplinele examenului de admitere la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat, dupa caz, sunt:
a) pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de expert contabil:
-contabilitate,
-fiscalitate,
-drept,
-evaluare economica si financiara a intreprinderilor,
-audit,
-expertiza contabila
- doctrina si deontologia profesiei contabile;
b) pentru admiterea la stagiu in vederea obtinerii calitatii de contabil autorizat:
-contabilitate,
-fiscalitate
- drept

#5 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 25 March 2008 - 12:02 PM

Stie cineva, din sursa sigura, cand va avea loc examenul anul acesta ? Ma refer la examenul de acces.
Dragos

#6 anamanole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 01 April 2008 - 02:47 PM

Examenul acces se va sustine in perioada 19-26 octombrie. Bafta !

#7 catycojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 03 April 2008 - 12:45 PM

Vezi postareaanamanole, la Apr 1 2008, 03:47 PM, a spus:

Examenul acces se va sustine in perioada 19-26 octombrie. Bafta !
Multumesc in numele tuturor colegilor!!!!

Catalina

#8 petronelaa

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 09 April 2008 - 02:59 PM

chiar este nevoie de toata bibliografia data de cei de la ceccar?
si cartea de teste grile are sute de pagini
pe ce ar trebui sa ne axam pentru examen?
pe grile?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 12:01 AM

#9 brenda_sv_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 249 Postari:
  • Interests:sa invat cat mai multe

Postat 10 April 2008 - 09:00 AM

Petronelaa, citeste mai bine ce se scrie pe aici, si ai sa vezi ca nu se mai da anul asta teste grila. Raman doar probleme si subiecte teoretice. Ideea e ca atunci cand apare tematica pentru 2008, (care nu prea are cum sa fie foarte diferita de cea de anul trecut, mai ales la subiectele teoretice), sa incerci sa folosesti cartile editate de Ceccar sau orice alte carti sau materiale informative care sa te ajute sa acoperi toata materia la toate disciplinele.
sunt un mic invatacel, dar o sa cresc si eu mare ca voi

#10 Alina Corpas

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 10 April 2008 - 10:13 AM

Vezi postareaana68, la Mar 30 2008, 05:58 PM, a spus:

VEZI CA AM PUS MATERIALELE SI LA ADRESA GMAIL
bibliografie.ec@gmail.comPAROLA bibliografie

Am inteles eu bine ca fisierele postate de tine sunt pentru examenul de acces?
Pe mine ma intereseaza pentru cel final...desi tot aia e, din cate inteleg.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 12:01 AM

traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ;)

#11 Ile 2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 April 2008 - 06:54 AM

imi poate spune cineva unde gasesc bibliografia de admitere la examenul de experti contabili pentru anul 2008?

multumesc! :biggrin:

#12 Alina Corpas

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 17 April 2008 - 08:41 AM

Draga Ile,
Ce inseamna la tine 'bibliografia de admitere la examen..'?
E vorba de bibliografia pentru examenul de acces sau cea pentru examenul de aptitudini?
Daca e vorba de prima, vezi pe pag ceccar...insa Cartea acea groasa, cu grile, etc e de baza.
Chiar daca nu se mai dau grile, tot de acolo se formuleaza intrebarile si aplicatiile.

Daca e vorba de examenul de aptitudini (cel final), tot pe www.ceccar.ro gasesti...

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 01:54 AM

traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ;)

#13 Ile 2008

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 17 April 2008 - 11:15 AM

Multumesc mult pentru raspuns.
Voiam pentru examenul de acces, scuze, nu am spus clar ce vreau.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 01:55 AM

#14 mihaela2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 24 April 2008 - 07:56 AM

Este adevarat ca in 2008 s-a scos materia Control de la examenul de acces?

#15 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 24 April 2008 - 01:26 PM

da este adevarat, conform Regulamentului privind accesul la profesia de expert contabil si contabil autorizat ( publicat in MO 187/11.03.2008 partea I)

#16 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 24 April 2008 - 02:03 PM

Vezi postareapetronelaa, la Apr 11 2008, 09:48 AM, a spus:

ma intrebam....oare cu cat timp inainte o sa afiseze tematica pentru examen cei de la ceccar?
ART. 13 din HG 227/2008:
Tematica si bibliografia pe baza carora se pregatesc candidatii se stabilesc de Corp, cu avizul Ministerului Economiei si Finantelor, pentru fiecare disciplina. Acestea vor fi actualizate permanent, vor fi publicate in revista editata de Corp si vor fi afisate la sediul fiecarei filiale cu cel putin 60 de zile inainte de fiecare sesiune de examen.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#17 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 24 April 2008 - 04:31 PM

Tematica pentru examen este afisata pe site-ul ceccar.
Tot acolo zice examenul se da pe 16 si 26 octombrie.
Si daca aveti curiozitatea sa cautati la ceccarbacau.ro gasiti niste materiale destul de interesante pentru studiu.

Bafta tuturor. :pullhair:

#18 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 13 May 2008 - 08:29 PM

a aparut tematica pt examenul de acces 2008

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 July 2008 - 12:05 AM

#19 anamanole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 14 May 2008 - 04:06 PM

Buna marra . Multumim pentru aceste informatii. Spune-mi te rog mult de unde ai aceste informatii pentru ca eu nu am gasit nimic pe site-ul ceccar . La fiscalitate s-a schimbat ceva fata de anul trecut?

#20 anamanole

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 14 May 2008 - 04:33 PM

Am intrat pe filiale si am gasit . La Bucuresti evident ca nu au pus pe site nimic. Ei sunt mai cu motz !

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL