Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ordin 831/2004 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


ordin 831/2004

4 replies to this topic

#1 mirela 0702

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Iasi

Postat 02 November 2007 - 01:31 PM

Poate cineva sa ataseze textul intreg al ordinului 831/2004 privind perisabilitatile admisibile, va rog?



#2 Daiana

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 303 Postari:
  • Location:bucuresti

Postat 02 November 2007 - 02:48 PM

sper ca am reusit sa atasez ce cauti
Daca nu, scrie-mi o adresa si ti-o trimit pe internet

Aceasta postare a fost editata de Daiana: 02 November 2007 - 02:51 PM




#3 carmen29

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 02 November 2007 - 03:00 PM

Vezi postareamirela 0702, la Nov 2 2007, 03:31 PM, a spus:

Poate cineva sa ataseze textul intreg al ordinului 831/2004 privind perisabilitatile admisibile, va rog?

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de carmen29: 02 November 2007 - 03:03 PM




#4 elmam

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 208 Postari:
  • Location:bucuresti
  • Interests:informare

Postat 30 November 2007 - 06:58 PM

are cineva ,va rog, hotararea 831/2004 in care sunt stabilite limitele perisabilitatilor?
elma



#5 madalinab

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 30 November 2007 - 07:54 PM

GUVERNUL ROMANIEI
HOTARARE nr. 831 din 27 mai 2004
pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare
In temeiul art. 108 din Constitutie, republicata, si al art. 21 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1 - Se aproba Normele privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare, prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
Art. 2 - Pentru institutiile publice, limitele maxime de perisabilitate admise se aproba de ordonatorul principal de credite. In acest scop, ministerele vor stabili limite proprii, care vor fi supuse spre avizare Ministerului Finantelor Publice.
PRIM-MINISTRU:ADRIAN NASTASE//Contrasemneaza:Presedintele Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie,Eugen Ovidiu Chirovici Ministrul Finantelor publice, Gheorghe Gherghina, secretar de stat
Bucuresti, 27 mai 2004.
Nr. 831.
ANEXA
NORME
privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare
Art. 1 - Prin perisabilitati, in sensul prezentelor norme, se intelege scazamintele care se produc in timpul transportului, manipularii, depozitarii si desfacerii marfurilor, determinate de procese naturale cum sunt: uscare, evaporare, volatilizare, pulverizare, hidroliza, racire, inghetare, topire, oxidare, aderare la peretii vagoanelor sau ai vaselor in care sunt transportate, descompunere, scurgere, imbibare, ingrosare, imprastiere, faramitare, spargere, inclusiv procese de fermentare sau alte procese biofizice, in procesul de comercializare in reteaua de distributie (depozite cu ridicata, unitati comerciale cu amanuntul si de alimentatie publica).
Art. 2 - Nu constituie perisabilitati pierderile incluse in normele de consum tehnologic, precum si cele produse prin neglijenta, sustrageri si cele produse din alte cauze imputabile persoanelor vinovate sau cele determinate de cauze de forta majora.
Art. 3 - Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor potrivit prevederilor art. 1 sunt prevazute la art. 13.
Art. 4 - Perisabilitatile produse in conditiile mentionate la art. 1 se aproba de managerul, directorul sau administratorul persoanei juridice, dupa caz, la nivelul cantitatilor efectiv constatate ca pierderi naturale cu ocazia receptionarii marfurilor transportate, a inventarierii sau a predarii gestiunii, pana la limitele prevazute la art. 13.
Art. 5 - Limitele maxime de perisabilitate pentru marfurile ambalate in recipiente din sticla se aplica si pentru ambalajele respective.
Art. 6 - Perisabilitatile pot fi acordate numai dupa o verificare faptica a cantitatilor de produse existente in gestiune, stabilite dupa cantarire, numarare, masurare si prin alte asemenea procedee si dupa efectuarea compensarilor conform prevederilor legale in vigoare.
Art. 7 - Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
Art. 8 - Aceleasi limite maxime de perisabilitate se acorda si pentru marfurile din stoc.
Art. 9 - Limitele maxime de perisabilitate in timpul transportului se aplica o singura data pentru cantitatile de marfa efectiv intrate sau, dupa caz, livrate, in functie de conditia de livrare stabilita intre furnizor si beneficiar.
Art. 10 - Comerciantii pot stabili cote de perisabilitati diferentiate sortimental pe depozite, magazine, gestiuni, pentru a fi admise la cheltuieli deductibile din profitul impozabil, cu obligativitatea incadrarii in limitele maxime de perisabilitate prevazute pentru grupa respectiva de marfuri.
Art. 11 - Pierderile sau scaderile cantitative care depasesc normele de perisabilitate stabilite nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.
Art. 12 - Normele privind limitele admisibile de perisabilitate se aplica numai persoanelor juridice care sunt obligate, potrivit legii, la plata impozitului pe profit, in limita caruia cheltuielile cu perisabilitatile sunt deductibile din veniturile realizate.
Art. 13 - Limitele maxime de perisabilitate care pot fi acordate marfurilor in procesul de comercializare sunt cele prevazute in anexele nr. 1-3*) care fac parte integranta din prezentele norme, si anume:
a) anexa nr. 1, pentru produse alimentare si nealimentare;
b) anexa nr. 2, pentru produse medicamentoase de uz uman;
c) anexa nr. 3, pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar.

ANEXA Nr. 1
la norme

LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse alimentare si nealimentare

Nr. Denumirea grupei, Felul Limita maxima de perisabilitate (%)
crt. subgrupei sau ambalajului Transport Depozitare Desfacere cu
produsului amanuntul sau in
alimentatia publica
0 1 2 3 4 5
1. Carne, slanina, organe si vrac, tavi,
subproduse comestibile navete, saci
(de ovine, porcine, bovine,
pasari, vanat) - proaspete si
refrigerate (exclusiv cele
preambalate in gramaj fix si 0,15 0,25 0,45
carnea de miel)
2. Carne de miel- proaspata si vrac, tavi, - 0,25 0,45
regrigerata navete, saci
3. Carne congelata vrac, tavi, navete - 0,25 1,20
4. Preparate din carne (cu navete, tavi 0,20 0,30 0,75
exceptia celor crude, uscate si saci
a celor preambalate in gramaj fix)
5. Preparate din carne crude, navete, tavi 0,10 0,27 0,75
uscate (cu exceptia celor saci
preambalate in gramaj fix)
6. Branzeturi si produse lactate navete, putini, butoaie,
proaspete bidoane, lazi, cutii
a) Fermentate sau framantate
- parafinate sau acoperite cu folie lazi, cutii 0,24 0,50 1,25
- neparafinate sau neacoperite lazi, cutii 0,40 0,50 1,25
cu folie
b) Topite si afumate navete, lazi, cutii 0,40 0,15 1,25
c) Branzeturi proaspete navete, lazi, putini, cutii
- cas de oaie proaspat; 1,00 1,50 1,25
- unt de masa bloc; - 0,05 0,60
- urda; 1,00 1,50 1,25
- branza de vaci; 1,00 0,25 1,25
d) Branzeturi in saramura (telemea, butoaie, bidoane,
Fetta, etc) - pastrate in frigider putini
7. Lapte de consum butelii de sticla si din plastic, 0,10 0,20 0,45
pungi din plastic, cutii, bidoane
8. Peste: cisterne, lazi, butoaie, cutii
- viu 0,80 0,30 0,55
- proaspat si refrigerat 0,80 0,30 0,55
- congelat 0,30 0,30 0,55
9. Peste afumat, sarat, subproduse lazi, cutii, butoaie, borcane 0,10 0,20 0,30
precum si preparate si semipreparate
din peste, inclusiv icre (exclusiv
portionat in gramaj fix)
10. Oua lazi, cofraje 0,50 0,30 1,50
11. Ulei comestibil butoaie, cisterne 0,20 0,07 0,10
12. Faina, griș si produse saci, pachete, boxpalete 0,06 0,025 0,08
decorticate
13. Orez saci, pachete, boxpalete 0,06 0,30 0,07
14. Arpacas, faina de porumb saci, pachete 0,06 0,025 0,08
15. Produse de panificatie lazi, navete, saci, pungi, cutii 0,10 0,02 0,08
(paste fainoase, biscuiti, pesmet)
16. Cozonac, pateuri, placinte lazi, navete 0,10 0,02 0,28
17. Zahar saci, lazi, cutii, boxpalete 0,08 0,08 0,10
18. Dulciuri, produse de cutii, lazi, boxpalete 0,10 0,02 0,10
bombonerie (bomboane, jeleuri,
rahat, halvita) - exclusiv preambalate
in gramaj fix
19. Halva cutii, lazi, navete 0,10 0,50 0,10
20. Prajituri (inclusiv napolitane, tavi, cutii, lazi, navete 0,10 - 0,25
fursecuri, turta dulce) - exclusiv
preambalate in gramaj fix
21. Inghetata bidoane, cutii 0,10 - 0,55
22. Apa minerala boxpalete, navete,
butelii din sticla 1,00 0,50 0,30
butelii din plastic 0,05 0,005 0,02
23. Bauturi racoritoare boxpalete, navete,
butelii din sticla 1,00 0,50 0,30
butelii din plastic 0,05 0,005 0,02
24. Vin, tuica, rachiuri si alte navete, cutii - - 0,10*
bauturi alcoolice
- imbuteliate in recipiente din sticla
25. Vin, tuica, rachiuri butoaie, cisterne
- varsate 0,075 0,005 0,05
26. Bere navete, butelii din sticla 0,25 0,04 0,50
navete, butelii din plastic 0,05 0,005 0,02
27. Conserve de legume si navete, boxpalete, ladite, cutii, 0,10 0,10 0,10
fructe borcane
28. Marmelada, magiun ladite, borcane 0,10 0,50 0,10
29. Legume - proaspete lazi, ladite, navete, cutii, 0,50 0,70 1,3
plase, casolete
30. Fructe - proaspete lazi, ladite, navete, cutii, 0,50 0,40 1,3
plase, casolete
31. Legume si fructe - uscate, lazi, navete, casolete 0,05 0,10 0,30
deshidratate
32. Legume si fructe - butoaie 0,10 0,30 1,3
semiindustrializate (lacto-fermentate
in saramura, otet, pulpe, marcuri,
sucuri concentrate)
33. Cafea (boabe, cruda, prajita, saci 0,01 0,03 0,10
macinata) - exclusiv preambalata
in gramaj fix
34. Ceai (exclusiv preambalat saci, cutii 0,10 0,03 0,10
in gramaj fix)
35. Piper
- alb saci, lazi 0,10 0,40 0,10
- negru 0,10 0,03 0,10
(exclusiv preambalat in gramaj fix)
36. Susan, ienibahar, scortisoara, saci, lazi 0,10 0,03 0,08
cuisoare, nucsoara, cacao, vanilie si
alte condimente si mirodenii (exclusiv
preambalate in gramaj fix)
37. Foi de dafin (exclusiv saci, lazi 0,10 0,20 0,10
preambalat in gramaj fix)
38. Masline (exclusiv butoaie, bidoane 0,05 0,20 0,45
preambalate in gramaj fix)
39. Curmale, smochine, roscove, lazi, saci 0,10 0,20 0,08
alune turcesti (exclusiv
preambalate in gramaj fix)
40. Stafide (exclusiv ladite 0,10 0,10 0,10
preambalate in gramaj fix)
41. Miez de nuca si seminte de saci - - 1,00
dovleac (exclusiv preambalate
in gramaj fix)
42. Arahide (cu coaja si decorticate) saci 0,10 0,45 0,09
(exclusiv preambalate in gramaj fix)
43. Naut (crud) - exclusiv saci 0,002 0,14 0,09
preambalate in gramaj fix)
44. Migdale (exclusiv saci 0,10 0,50 0,08
preambalate in gramaj fix)
45. Preparate culinare si tavi, navete, cutii, casolete - - 0,45
semipreparate
46. Alte produse alimentare:
- sare (bulgari si macinata); saci 0,20 0,30 0,05
- otet - vrac; butoaie 0,10 0,006 0,05
- miere si produse apicole; bidoane 0,02 0,05 0,30
(exclusiv preambalate in gramaj fix) borcane, lazi
47. Produse de uz casnic, menaj,
decorative din sticla, cristal, sticla
termorezistenta:
- produse pentru menaj si decorative; cutii 0,15 0,05 0,10
- borcane, baloane, sticle pentru uz palete, vrac 1,50 1,00 1,00
casnic;
- geamuri; vrac, palete, stelaje 2,50 0,50 1,00
- oglinzi; pachete, cutii, stelaje 0,80 0,15 0,50
- globuri si abajururi; cutii, vrac, pachete 0,50 0,15 1,00
- globuri si ornamente pentru pom; cutii 0,50 0,50 1,80
- becuri electrice si tuburi cutii 0,10 0,05 1,00
fluorescente
48. Produse din portelan, faianta,
ceramica, vitrus, ceroterm, majolica,
alabastru si samota:
- produse pentru menaj si decorative; cutii, vrac 0,40 0,10 0,40
- produse sanitare; vrac, cutii 0,15 0,05 0,10
- placi de faianta, gresie, ceramica; cutii 0,10 0,05 0,15
49. Produse de menaj si decorative vrac, cutii, pachete 0,55 - 0,50
din argila glazurata
50. Produse decorative din argila vrac, cutii, pachete 1,45 - 0,50
neglazurata
51. Tigle, coarne, olane vrac, paleti 0,30 0,05 0,10
52. Caramizi si materiale de vrac, cutii, paleti 0,20 - 0,10
zidarie asimilabile
53. Ciment, ipsos, var vrac, saci 0,03 0,02 0,10
54. Huma vrac, saci 0,05 0,45 1,20
55. Produse chimice
- lichide flacoane din sticla, plastic 0,50 0,10 0,10
- praf, bulgari vrac, saci, cutii - 0,05 -
56. Detergenti uz casnic pungi plastic, hartie, cutii, saci 0,80 0,10 0,20
57. Produse de toaleta (exclusiv flacoane din sticla, plastic 0,20 0,10 0,30
cele din casete si seturi)
58. Lemn de foc vrac 0,40 depozitare si
desfacere
7,0 - la o durata medie de
depozitare de 90 de zile;
limita maxima de
perisabilitate de 7,0 se aplica
proportional cu durata
efectiva de depozitare
raportata la o perioada de
90 de zile
59. Carbuni: lignit, carbune brun, vrac 0,30 depozitare si
huila, brichete (exclusiv subgranulat) desfacere
1,5 - la o durata medie de
depozitare de 90 de zile;
limita maxima de
perisabilitate de 1,5 se aplica
proportional cu durata
efectiva de depozitare
raportata la o perioada de
90 de zile
60. Carbune marunt (subgranulat) vrac 0,50 depozitare si
desfacere
5,0 - la o durata medie de
depozitare de 90 de zile;
limita maxima de
perisabilitate de 5,0 se aplica
proportional cu durata
efectiva de depozitare
raportata la o perioada de
90 de zile

*) Se aplica pentru vin, tuica, rachiu, bauturi alcoolice imbuteliate si vandute la pahar.

ANEXA Nr. 2
la norme

LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse medicamentoase de uz uman

Nr. Denumirea grupei, Felul Limita maxima de perisabilitate (%)
crt. subgrupei sau ambalajului Transport Depozitare Desfacere in
produsului farmacii si
drogherii
0 1 2 3 4 5
1. Substante farmaceutice lichide:
a) apoase flacon sticla/canistra PVC 0,30 0,50 2,00
b) alcoolice flacon sticla/canistra PVC 0,30 0,50 1,00
c) volatile flacon sticla/canistra PVC 0,30 0,50 2,50
d) foarte volatile flacon sticla 0,30 1,00 3,00
e) acizi si substante uleioase flacon sticla 0,30 1,00 2,00
2. Substante farmaceutice de borcan sticla/cutii PVC 0,25 1,00 2,50
consistenta moale
3. Substante farmaceutice de pungi PVC/pungi hartie 0,20 0,50 2,00
consistenta solida (pulberi)
4. Produse vegetale (ceaiuri punga hartie/carton 0,20 0,50 1,00
medicinale)
5. Medicamente specialitati in fiole, flacoane, cutii carton 0,40 - 0,20
ambalaj comercial (fiole, flacoane,
cutii etc.)

ANEXA Nr. 3
la norme

LIMITELE ADMISIBILE
de perisabilitate pentru produse farmaceutice si alte produse de uz veterinar

Nr. Denumirea grupei, Felul Limita maxima de perisabilitate (%)
crt. subgrupei sau ambalajului Transport Depozitare Desfacere
produsului
0 1 2 3 4 5
1. Produse farmaceutice de uz veterinar
Injectabile
a) solutii apoase flacon sticla/plastic 0,3 0,5 2,0
b) solutii uleioase flacoane sticla/plastic 0,3 0,5 2,0
c) suspensii apoase flacon sticla/plastic 0,3 0,5 2,0
Pulberi pungi, saci, cutii 0,3 0,5 2,0
Bujiuri, ovule, supozitoare cutii plastic 0,3 0,5 2,0
Antiparazitare:
a) externe sub forma de emulsie bidoane plastic 0,3 0,5 2,0
apoasa
b) externe sub forma de emulsie bidoane plastic 0,3 0,5 2,0
uleioasa
c) interne (per os) cutii plastic 0,3 0,5 1,0
d) injectabile flacoane sticla/plastic 0,3 0,5 2,0
2. Dezinfectante bidoane/butoaie plastic 0,3 0,5 2,0
3. Antiseptice bidoane plastic 0,3 0,5 2,0
4. Raticide cutii plastic 0,3 0,5 2,0
Madalina






Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL