Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Vanzare de marfuri sub pret de achizitie - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

Vanzare de marfuri sub pret de achizitie

41 replies to this topic

#21 Mika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 124 Postari:

Postat 15 April 2005 - 08:29 AM

nicole33 a spus:

In cazul in care o societate care are ca activitate comertul cu amanuntul decide sa-si schimbe profilul de activitate trecand pe servicii, cum se poate face lichidarea stocului de marfa existent? As vrea sa stiu la ce pret? Trebuie anuntata undeva, ca in cazul reducerilor de pret?

Cadrul legislativ care face referire la lichidarea stocului de marfa in cazul schimbarii profilului de activitate:
* ORDONANÞÃ Nr. 99 din 29 august 2000 privind comercializarea produselor Âși serviciilor de piaĂŸĂŁ;
* HOTÃRÂRE Nr. 333 din 20 martie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OrdonanĂŸei Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor Âși serviciilor de piaĂŸĂŁ.

Spor la treaba!...

#22 ANAO

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 19 September 2005 - 11:57 AM

As vrea sa ma lamuriti si sa ma luminati unde scrie ca vanzarea in pierdere este cheltuiala nedeductibila. Si acum sa va dau si un punct de plecare..detin un stoc de material de care vreau sa scap cu orice pret...ce trebuie sa fac ca sa fie OK si din pct de vedere contabil si din pct de vedere fiscal.

Multumesc

#23 Ronaldo

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 587 Postari:
  • Interests:Fotbal, filme

Postat 19 September 2005 - 01:45 PM

e simplu !
daca tu ai marfa in stoc la 5.000 lei si o vinzi cu 3000 lei, 2000 lei e chelt neded. si in plus mai si colectezi tva pe diferenta de 2000 lei.
"The saddest thing in life is wasted talent."
R. de Niro - A BRONX TALE

#24 ANAO

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 19 September 2005 - 01:54 PM

Multumesc!,..asa ca o "vorba din batrani o stiu si eu" dar negru pe alb unde scrie...in ce articol din Codul Fiscal??!! Vreau la modul cel mai concret...

#25 lorenzo

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 786 Postari:

Postat 20 September 2005 - 01:13 AM

Din nou: http://www.classfin.ro/forum/index.php/top...opic,769.0.html

#26 ANAO

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 30 Postari:

Postat 20 September 2005 - 12:06 PM

multumesc pentru raspuns!!si as vrea sa completez aici ptr cei care considera ca aceasta diferenta este nedeductibila in conformitate cu prevederile Codului Fiscal gresesc...este nedeductibila conform L650/2002 art 87.

#27 apf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 182 Postari:

Postat 20 September 2005 - 02:56 PM

ART. 87 din O.G. 99/2000
"În cazul vĂąnzĂŁrilor de lichidare Âși de soldare, atunci cĂąnd acestea se efectueazĂŁ Ăźn pierdere, conform prevederilor art. 19, costul de achiziĂŸie este deductibil din punct de vedere fiscal."

Remarcati va rog faptul ca acest articol reglementeaza doar ce se intampla din punct de vedere fiscal, strict in cazul lichidarii si soldarii.
Ce se intampla din punct de vedere fiscal in cazul celorlalte vanzari cu pretul redus?

Eu as lasa un pic la o parte O.G. 99/2000 si as trece la Codul fiscal care spune la art. 11(1): "La stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe Ăźn ĂźnĂŸelesul prezentului cod, autoritĂŁĂŸile fiscale pot sĂŁ nu ia Ăźn considerare o tranzacĂŸie care nu are un scop economic sau pot reĂźncadra forma unui tranzacĂŸii pentru a reflecta conĂŸinutul economic al tranzacĂŸiei."

sau la 19(5)
(5) TranzacĂŸiile Ăźntre persoane afiliate se realizeazĂŁ conform principiului preĂŸului pieĂŸei libere, potrivit cĂŁruia tranzacĂŸiile Ăźntre persoanele afiliate se efectueazĂŁ Ăźn condiĂŸiile stabilite sau impuse care nu trebuie sĂŁ difere de relaĂŸiile comerciale sau financiare stabilite Ăźntre Ăźntreprinderi independente. La stabilirea profiturilor persoanelor afiliate se au Ăźn vedere principiile privind preĂŸurile de transfer.

Asadar care sunt armele cu care Codul fiscal lupta impotriva vanzarilor sub pretul de achizitie? PRETURILE DE TRANSFER

Un inspector poate sa vina sa te controleze si sa iti spuna: de ce ai vandut branza cu 50.000 lei/Kg cand toti concurentii tai vand acelasi sortiment de branza cu 70.000 lei/kg?
Daca poti sa ii justifici bine, ai scapat, daca nu atunci el iti va rotunji doar din punct de vedere fiscal veniturile impozabile cu +20.000 lei.

Din punctul meu de vedere nu se pune niciodata problema de a nu se recunoaste o cheltuiala atunci cand se vinde sub cost sau sub pretul de achizitie. Se pune doar problema daca se accepta sau nu pretul de vanzare.

Hai sa fim seriosi... De ce ar vinde cineva sub pret? Exista doar doua variante:
1. Asta este piata. Nu suporata un pret mai mare. Atunci nu sunt probleme fiscale.
2. Vanzatorul are un interes obscur. Ii vinde lui "fratelui" cu pret redus pentru a-si diminua profitul impozabil sau pentru alte motive. In astfel de cazuri sunt probleme fiscale, in sensul ca fiscul va trebui sa "recalculeze" pretul corect.

In concluzie, daca se vinde la pretul de piata si fara a se incalca normele legale in materie, cheltuielile toate sunt deductibile, iar veniturile sunt impozabile, in cazul unei vanzari in pierdere.
apf

#28 RUIU MARIETA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 207 Postari:

Postat 20 September 2005 - 03:14 PM

Si totusi mai exista o scapare: Art.19 din din Legea 650/2002 privind aprobarea OG 99/2000: vanzarea produselor cu caracteristici identice, ale caror preturi de reaprovizionare s-au diminuat. Putem lua ca exemplu computerele.
Intr-adevr, codul fical nu prevede nimic in mod expres cu privire la deductibilitatea vanzarilor sub pret, ci face referire numai la cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsa din gestiune sau degradate, si acestea daca sunt asigurate sau nu.

#29 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 18 October 2005 - 08:23 AM

asa se face inregistrarea :?: :?:
607=4427 :!: tva pt toata diferenta :?:

#30 aura_pecingine

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 122 Postari:

Postat 18 October 2005 - 12:18 PM

635 -- 4427

#31 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 16 November 2005 - 11:42 AM

Am si eu o astfel de diferenta.Sunt micro si nu stiu sa inregistrez aceasta diferenta.(impozit pe venit).
ar trebuir tva 635=4427
si un venit, banuiesc, pe baza caruia sa calculez impozit

CUm se inregistreaza... :oops:
mii de multumiri

#32 mariana molnar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 16 November 2005 - 12:03 PM

impozit pe venit micro e 698=441

#33 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 16 November 2005 - 12:42 PM

da, stiu cum inregistrez acest impozit

dar venitul respectiv?se inregistreaza?
Am cumpparat cu 100, vand cu 80.
Diferenta cum o inregistrez? :?:

va rog...un raspuns

#34 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 16 November 2005 - 02:49 PM

fiule nu platesti o data impozit la cei 100 lei ?
la cde mai vrei sa platesti impozit ?

ce s=a vorbit mai sus se refera la firmele platitoare de 16% care platesc impozit pe profit fiscal... :x

#35 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 16 November 2005 - 03:00 PM

am citit pe http://www.classfin.ro/forum/index.php/top...opic,769.0.html si am vazut ca era vorba de micro

pe mine ma interesaza cum inregistrezi acea diferenta dintre 607 si 707.

#36 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 16 November 2005 - 03:07 PM

invatacelul a spus:

am citit pe http://www.classfin.ro/forum/index.php/top...opic,769.0.html si am vazut ca era vorba de micro

pe mine ma interesaza cum inregistrezi acea diferenta dintre 607 si 707.

O inregistrezi in 121 :D

#37 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 16 November 2005 - 04:38 PM

BUN RASPUN :lol:

dar stiu sigur ca sti ca nu la asta ma refeream ci la diferenta rezultata in urma vanzarii sub costul de cumparare.

#38 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 16 November 2005 - 06:23 PM

la micro nu cred ca are vreo inplicatie fiscala :shock: ... s-ar putea sa ma insel dar nu vad cum ai putea inregistra dif dintre 607 si 707 printr-un cont de venituri... cineva mai dezghetat la minte sa ne ajute :D

p.s. implicatie cu m :D

#39 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 17 November 2005 - 11:23 AM

sunt sigura ca pe acest forum sunt persone dezghetate la mine...dar pur si simplu sunt ocupate...asa ca va rog sa va faceti putin timp, sa ma ajutati si pe mine

va rog

#40 invatacelul

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 87 Postari:

Postat 18 November 2005 - 11:15 AM

nu ma ajuta nimeni?

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL