Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Transport international - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Transport international

2 replies to this topic

#1 MIRELA-bc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 08 June 2009 - 06:53 PM

Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru transport international persoane si bagaje pentru Anglia. Firma are un microbuz 8+1 si a hotarat sa faca transport international de persoane pe aceasta ruta . Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in domeniul contabilitatii si fiscalitatii. Nu am habar despre asta !!!! :good:

Aceasta postare a fost editata de MIRELA-bc: 08 June 2009 - 06:55 PM

totul se face cu multa , multa rabdare!!!

#2 ClaudiaMarcu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 08 June 2009 - 10:23 PM

Factura emisa se inreg pe venituri din servicii.
TVA-ul este TVA colectat in cazul in care clientul e pers fizica/juridica romana
Pt pers juridica din UE- TVA este scutit cu drept de deducere.
Pentru persoana jurid din afara UE inreg. in scopuri de TVA in UE- e tot scutit cu drept de deducere- iar in acest caz trebuie sa va furnizeze nr lor de VAT
Pt. persoana jurid din afara UE-se factureaza cu TVA 19%

Cheltuielile presupun ca stiti sa le inreg. Se face decontul cursei in care se trec: diurna soferului, consumul cu carburant, taxele de ferrybot, taxe autostrazi, etc.

#3 MIRELA-bc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 09 June 2009 - 08:13 AM

Buna Claudia! Am vazut ca mi-ai trimis cateva informatii la postarea mea de pe conta si-ti multumesc din suflet!! Indraznesc totusi sa te rog sa ma ajuti un pic mai mult. Daca poti trimite-mi inregistrarile corecte la facturile la persoane din UE si din afara ! As mai avea cateva intrebari si te rog din suflet sa ma luminezi:
- daca transporta si colete si percepe tarif pe kg tot asa fac facturile???
- se utilizeaza si bilete ??? ce regim au acestea???
- ce declaratii specifice se intocmesc??
- ce alte particularitati mai sunt ???
Te rog sa ma scuzi pentru faptul ca indraznesc sa-ti rapesc din timpul liber dar in acelasi timp iti multumesc pentru ajutor !

Astept raspunsurile tale la
mirela_comanesti@yahoo.com
:sad:
totul se face cu multa , multa rabdare!!!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL