Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deseuri platina - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

deseuri platina

8 replies to this topic

#1 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 21 April 2008 - 07:28 PM

Buna seara...am o societate care face tranzactii cu deseuri de platina...ideea este ca aceste deseuri de platina sunt cumparate si revandute...in aceasta situatie...in cazul de fata, sunt contabilizate ca desuri sau ca marfa????...banuiesc ca ar trebui sa fie marfa...nu? Este un bun achizitionat pentru revanzare....insa firma detine autorizatie de colectare, depozitare si valorificare pentru deseuri din metale pretioase....iar in acest caz...nu mai stiu cum sa contabilizez....o chestie foarte ciudata este ca...atat pe factura de la furnizor cat si pe factura noastra de vanzare apare o pozitie cu fond mediu - 3%, dar ambele sunt fara valoare....cine datoreaza pana la urma acest fond de mediu????? Eu stiam ca societatea generatoare de deseu...adica cea de la care l-am cumparat eu...si nu eu, care doar il revand...are cineva vreo situatie asemanatoare??? ...ma gandesc ca proprietarul nu a facturat corect: deseuri....si trebuia doar simplu: platina. Practic, acea platina era deseu doar pentru cel care l-a generat, corect?? Poate cineva sa ma ajute cu ceva concret, va rog :pullhair: :frusty: ?????????

#2 MARYSA ST

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 21 April 2008 - 08:07 PM

Eu am o astfel de societate, care are ca obiect de activitate colectarea si comercializarea metalelor pretioase;produsele le inregistrez ca marfa si nu ca deseuri; cumpar metale pretioase si de la populatie si de la societati; nimeni nu calculeaza taxa de mediu-ma refer la societati; am avut o singura exceptie! daca vrei sa ma mai intrebi ceva, cu placere! :pullhair:

#3 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 21 April 2008 - 09:58 PM

Si eu sunt valorificator-colector deseuri metale feroase, lemn, carton. Cumpararea si revanzarea acestora se trece prin 371. Taxa de mediu (3%), cand cumpar marfa sunt obligata prin lege sa o retin la sursa si o virez fondului de mediu si fac si declaratia lunara la mediu. La furnizor ii platesc mai putin cei 3%. Nota contabila asa se face: 371=401; 401=447; 4426=4427 (taxare inversa). La metalele pretioase nu stiu daca au sau n-au taxare inversa. Taxa de mediu se opreste la societatile care nu au autorizatie de valorificare. Trebuie sa le ceri copii dupa CUI, autorizatia de colectare sau/si valorificare si cea a fondului de mediu. Sa nu lipseasca contractul intre parti, ca e grav rau. Si atentie cum e intocmit. Pe factura e imperios necesar sa se scrie deseuri (altfel au alt regim). Nu inteleg daca firma are autorizatie de valorificare de ce se mai scrie taxa mediu la facturile catre clienti, pentru ca nu e corect, faci o cheltuiala nereala (evaziune fiscala si iar e rau). La facturile emise se trece doar valoarea fara TVA : 411=371. Taxarea inversa nu se mai oglindeste in contabilitate. :pullhair:

#4 MARYSA ST

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 21 April 2008 - 10:27 PM

Eu vorbeam de operatiuni cu metale pretioase si pietre pretioase, conf.Ordin 425/2003 si OUG 190/2000, nu despre colectarea si valorificarea deseurilor feroase sau neferoase!
Nu am inteles inregistrarea contabila postata de Daniela, 411=371!

#5 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 22 April 2008 - 09:46 AM

Buna...exact asta e: comert cu metale pretioase. Intamplator, prima tranzactia a fost achizitia de deseuri cu continut de platina....proprietarul ma streseaza cu plata taxei de mediu....insa eu cred ca furnizorul nostru trebuia sa achite aceasta taxa, iar acest lucru sa fie evidentiat pe factura....ori mie pe factura de cumparare imi apare pozitia cu taxa mediu, dar la valoare e zero....si nu e ok...adica taxa de mediu o suporta ei...chiar daca o plateam eu...cu aceasta taxa...trebuia sa-mi scada valorii facturii de cumparare, nu??? Eu asa stiu ca e la deseuri....
Marysa...imi poti da, te rog, un id de mess sau mail, poate mai vorbim?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 January 2009 - 04:50 PM
citare mesaj anterior

#6 MARYSA ST

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 22 April 2008 - 11:07 AM

marianastan53@yahoo.com :pullhair:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 January 2009 - 04:50 PM
citare mesaj anterior

#7 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 23 April 2008 - 12:31 AM

Scuzati-ma, 411=707. :pullhair:

#8 vicii

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 January 2009 - 03:00 PM

buna ziua...am si eu o intrebare.am o cantitate de platina "pura" (sau nu stiu cum sa-i spun mai exact.o bucata de platina) a fost in germania la expertiza si cei de acolo au spus ca are o puritate de 98%.Inntrebare...ce pot sa fac cu ea..unde pot sa o prelucrez sa fac ceva bijuterii din ea sau sa o vand asa cum e? Va rog cn stie sa-mi dea un sfat.Va multumesc:*
:biggrin: :thumbup:

#9 raresel

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 23 March 2009 - 06:16 PM

Buna,
In cazul in care doresti sa vinzi platina, as fi interesat sa cumpar, dar numai daca are puritate 98%.
Poti sa-mi scri pe mail : rares21us@yahoo.com
Astept un raspuns azi !!!!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 02 April 2009 - 10:22 PM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL