Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
contract de sponsorizare - deducere TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 3

Salt la continut

contract de sponsorizare - deducere TVA

52 replies to this topic

#41 gazulitza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 25 June 2009 - 08:07 AM

Buna,

Am o nelamurire in legatura cu deducerea TVA la facturile pe care am mai multe pozitii: unele la care ar trebui sa deduc si alte la care nu ar trebui sa deduc. De exemplu, am pe o factura de protocol atat produse alimentare la care in mod normal ar trebui sa deduc tva, si bere, la care nu se deduce tva fiind produs alcoolic. Cineva mi-a spus ca in acest caz nu se deduce tva pentru intrega factura. E adevarat ori se deduce doar pentru produsele alimentare si pentru bere nu?
Cheltuielile cu produsele alcoolice sunt deductibile la calculul impozitului pe profit?
Multumesc anticipat.

#42 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 25 June 2009 - 10:04 AM

ce obiect de activitate aveti? Daca suntei bar, restaurant..deduceti tva si colectati la vanzare.
Daca nu, depinde ce este..diurna, protocol, in functie de asta va auto-facturati. TVA-ul il inregistrati din intreaga factura, iar apoi il judecati..deductibil, nedeductibil sau autofactura

#43 gazulitza

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 25 June 2009 - 01:55 PM

Obiectul de ativitate este lucrari in constructii. Problema este ca pe facturile de protocol aduse la decont de un angajat de la vanzari am mai multe pozitii de produse alimentare, care insumeaza 500, si mai am o bere de 5 lei, total 505 lei(incluzand tva). Ma intereseaza sa stiu daca deduc tva-ul pt factura asta doar pentru cei 500 lei sau nu deduc intrega factura pentru ca are o pozitie cu un produs alcoolic. Ar insemna sa autofacturez suma aia de 500 lei ca sa deduc tva pt ea?
O auto-factura se face in acelasi fel ca una normala doar ca ai la cumparator si la vanzator aceeasi persoana?
Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 29 June 2009 - 06:25 PM

#44 Dzjina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 25 June 2009 - 02:06 PM

Salut.
Poti sa ne arati un model de contract de mandat si un model de decont / declaratie?
Ms.

#45 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 25 June 2009 - 06:41 PM

Eu nu inteleg la ce trebuie auto-factura? Daca este o factura la un decont de delegatie atunci alimentele si bautura tin de diurna dupa parerea mea.
Factura este luata pe firma? Daca da eu as face asa :
- nu asi deduce TVA de loc
- costul total l-asi imparti in ch. deductibila=diurna si restul ch. nedeductibila.
Daca factura este pe firma trebuie inregistrata din cauza D394 ca altfel eu asi pune-o la cos...
Cei care au inventat D394 au complicat existenta contabililor cu patroni care cumpara pe firma toate tampenile. Imi este rusine ca ti-asi spune ce am gasit eu pe facturile unei firme....si am prins pe protocol din cauza D394....

#46 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 26 June 2009 - 12:14 AM

Chelt.de protocol au deductibilitate limitata, deci atentie, nu inseamna ca daca sunt alimente sunt integral deductibile.
CF, art.21:
"(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
a) cheltuielile de protocol în limita unei cote de 2% aplicată asupra diferenței rezultate dintre totalul veniturilor impozabile și totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decât cheltuielile de protocol și cheltuielile cu impozitul pe profit;"

La tutun si alcool nu se deduce TVA-ul.

Dana

#47 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 26 June 2009 - 12:41 AM

Pt.Gazulitza:
Acum am citit si a doua ta postare, pai nu este vorba de factura de protocol, ci de diurna, cnf.facturii anexate. Diurna se deconteaza cnf.ct., dar are limitele ei de deductibilitate din punct de vedere fiscal, citeste pe forum. In ceea ce priveste berea, altadata spuneti-le angajatilor sa-si bea berea fara sa apara pe factura. Eu zic sa colectezi TVA-ul af.berii cu art. contabil 635 analitic neded.=4427, nu este nevoie de autofactura. Oricum trebuie sa analizezi chelt. ded. cu diurna din factura .

In ceea ce priveste autofactura, ca raspuns la intrebarea ta: da, autofactura se face numai in scopuri de TVA, la fel ca si una normala, avand atat la furnizor cat si la cumparator firma voastra, iar la explicatii, in loc de den.bunurilor livrate sau serv.prestate, ceva de genul, de ex.: depasire plafon sponsorizare sau depasire plafon protocol.

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 26 June 2009 - 12:43 AM

Dana

#48 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 26 June 2009 - 12:31 PM

doresc sa sponsorizez tratamentul medical al unui cu copil si pt aceasta cumpar cu factura medicamente (medicamentele sunt obiectul sponsorizarii). Ce se intampla cu tva de pe factura de achizitie a medicamentelor?

#49 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 26 June 2009 - 04:41 PM

Parerea mea este ca este nedeductibila pentru ca suma pentru care ai incheiat contractul de sponsorizare este totala, nu cu tva sau fara tva, si bunurile achizitionate nu sunt pentru desfasurarea activitatii societatii.

#50 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 26 June 2009 - 07:02 PM

tva-ul este nedeductibil.

#51 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 June 2009 - 10:59 AM

dragilor, TVAul pentru actiunile de sponsorizare, mecenat si altele, la care deductibilitatea cheltuielilor este plafonata, este deductibila, vezi Normele CF, pct.6 alin.(11) si (12), unde se precizeaza ca este deductibila TVAul aferent sumei care se incadreaza in plafon ca cheltuiala deductibila. si acesasta incadrare se determina la intocmirea situatiilo financiare anuale, deci pe parcursul anului TVAul si cheltuiala se deduce. daca la inchidere se constata ca nu se incadreaza toata suma in plafon, se va colecta taxa pentru partea ce depaseste plafonul.
Bea

#52 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 June 2009 - 11:40 AM

si la deplasari-diurne, daca cheltuiala este deductibila, TVAul aferent este deductibil, cu exceptia alcoolului si tutunului, a produselor cu accize.
la o factura cu mai multe pozitii unde TVAul poate sa fie deductibila sau nedeductibila, inregistrati TVAul deductibil normal SI RESTUL PE CHELTUIALA: TOATA suma platita ca contravaloarea bunurilor si serviciilor achizitionate, care nu se poate recupera de la stat-terte persoane, este parte a pretului de achizitie!
deci, in exemplul Dvs,
625 425.17
4426 79.83
=
401 505

depasirea plafoanelor se determina anual, la intocmirea situatiilor financiare, si nu lunar, nu trimestrial, nicidecum la inregistrarea documentelo pentru operatiunile respective.
Bea

#53 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 27 June 2009 - 11:45 AM

mai multe modele de contract de mandat gasesti cautand pe google.
decont de cheltuieli chiar in sectiunea modele, formulare aici, pe conta.ro.
declaratia este pe propria raspundere, cu 'subsemnatul ....(date de identificare) declar pe propria raspundere ca toate documentele anexate decontului de cheltuieli reflecta operatiuni efectuate pentru si nevoile societatii'. nimic special.
Bea

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL