Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Pot obtine venituri in CIC? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Pot obtine venituri in CIC?

3 replies to this topic

#1 scumpete

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 21 May 2008 - 01:39 PM

Buna!!!
Sunt noua in aceasta bransa, daca o pot numi asa. As vrea sa stiu si eu daca pot tine contabilitatea in partida simpla la o asociatie de proprietari in conditiile in care sunt in ingrijire copil.De fapt ma intereseaza daca pot sa inchei conventie civila potrivit codului civil fara sa pierd indemnizatia.Daca da as vrea sa stiu daca trebuie sa se impoziteze veniul meu si cu cat.Mai trebuie sa se faca si alte retineri?Va rog sa ma lamuriti si pe mine.

#2 adelaide

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 21 May 2008 - 03:28 PM

Nu poti. Baza legala este OUG 148 care spune:
Art. 1.
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 800 lei (RON).
(3) Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.

Art. 3.
(1) In perioadele in care beneficiarii drepturilor prevazute la art. 1 alin. (1) realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se acorda un stimulent in cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie in care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspenda. Conventia civila se incadreaza in venituri din activitati independente si se impoziteaza cu 10% asupra venitului brut.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 February 2009 - 07:58 PM

#3 scumpete

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 May 2008 - 01:51 PM

buna!!
in primul rand ca ceea ce ai spus referitor la stimulent si la indemnizatie s-a modificat.In prezent indemnizatia este de 6mil/luna,iar stimulentul este de 1mil/luna.
Oricum vroiam sa stiu exact daca pot incheia contract civil conform codului civil.
As vrea sa vad si alte pareri.Va rog

#4 adelaide

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 22 May 2008 - 02:08 PM

:thumbup: eu ti-am dat un copy-paste din lege. Stiu si eu foarte bine care sunt noile valori si ele sunt de altfel precizate in aceeasi lege cateva articole mai jos. Nu asta era important de citit din ce ti-am dat eu. Ci faptul ca in lege ti se spune foarte clar ca nu poti avea venituri.
In fine....

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 February 2009 - 07:58 PM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL