Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
depozitare in stat membru ue - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

depozitare in stat membru ue

1 reply to this topic

#1 lyv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:

Postat 28 May 2008 - 08:32 AM

Am urmatoarea speta: poate s-a mai intalnic cineva:

Firma noastra A din Romania a inchiriat un depozit in Ungaria (contract incheiat cu o firma din Ungaria pe care l-am depus la Administratia Financiara) . Firma noastra A achizitioneaza bunuri de la firma B din Romania. Dar firma noastra dispune transportatorului sa descarce marfa direct in Ungaria la depozit ( pe CMR la beneficiar o sa apara firma noastra A cu loc de descarcare depozit Ungaria).
De la depozitul din Ungaria marfa o sa se intoarca la firma noastra A din Romania cu mijloc de transport propriu si de aici o sa se livreze intracomunitar la firme din Uniune.
Pe teritoriul Ungariei o sa fie numai depozitare deci nu o sa fie sediu permanent.
Toate firmele implicate sunt platitoare de TVA.

Acuma neclaritatile si interebarile :

1. E corect ca marfa cumparata de la furnizorul B sa mearga direct in depozitul din Ungaria cu documentul de transport CMR ? ( sau ar trebui sa o receptionez la sediul din Romania si sa o transport apoi in Ungaria la depozit cu alt document de transport?

2. Pt marfa depozitata in Ungaria trebuie sa intocmesc registru nontransfer?

3. Pt depozitarea marfii la firma din Ungaria pe langa contractul de depozitare inregistrat la AFP mai trebuie sa infiintez si punct de lucru in Ungaria?

#2 giucontex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 29 May 2008 - 04:43 PM

Vezi postarealyv, la May 28 2008, 08:32 AM, a spus:

Am urmatoarea speta: poate s-a mai intalnic cineva:

Firma noastra A din Romania a inchiriat un depozit in Ungaria (contract incheiat cu o firma din Ungaria pe care l-am depus la Administratia Financiara) . Firma noastra A achizitioneaza bunuri de la firma B din Romania. Dar firma noastra dispune transportatorului sa descarce marfa direct in Ungaria la depozit ( pe CMR la beneficiar o sa apara firma noastra A cu loc de descarcare depozit Ungaria).
De la depozitul din Ungaria marfa o sa se intoarca la firma noastra A din Romania cu mijloc de transport propriu si de aici o sa se livreze intracomunitar la firme din Uniune.
Pe teritoriul Ungariei o sa fie numai depozitare deci nu o sa fie sediu permanent.
Toate firmele implicate sunt platitoare de TVA.

Acuma neclaritatile si interebarile :

1. E corect ca marfa cumparata de la furnizorul B sa mearga direct in depozitul din Ungaria cu documentul de transport CMR ? ( sau ar trebui sa o receptionez la sediul din Romania si sa o transport apoi in Ungaria la depozit cu alt document de transport?

2. Pt marfa depozitata in Ungaria trebuie sa intocmesc registru nontransfer?

3. Pt depozitarea marfii la firma din Ungaria pe langa contractul de depozitare inregistrat la AFP mai trebuie sa infiintez si punct de lucru in Ungaria?

astep si eu curioasa sa vad ce raspunsuri primesti!
aia cu receptia e tare

Aceasta postare a fost editata de giucontex: 29 May 2008 - 04:45 PM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL