Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deducere TVA factura mai veche - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

deducere TVA factura mai veche

28 replies to this topic

#21 Romina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 17 February 2010 - 04:43 PM

nu a avut ctrl fiscal.
nu stiu cum e cu depunerea declaratiilor. nu a depus d300 deloc pt 2009, i le primeste acum pe toate? toate au suma zero, numai la decembrie are de plata.
sau trebuie sa plateasca amenda intai, 500ron/declaratie?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 01:15 AM

#22 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 February 2010 - 05:06 PM

poate sa plateasca doar 500 in 48 ore, pentru toate

#23 andreap

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 19 November 2010 - 09:41 AM

Buna ziua.
Am si eu o intrebare legata de TVA.Am descoperit zilele trecute o factura de avans de prin 2009 neinchisa.Respectiva firma vrea sa-mi taie factura in noiembrie 2010 de storno pentru avans si repunere suma pe prestare servicii.Acum nu stiu(si nici ei..) cum sa facem,dat fiind ca TVA-ul era atunci 19%.E corect sa storneze suma cu TVA 19%? dar daca imi taie apoi factura de prestari servicii cu 24% nu o sa mai fie aceeasi suma ca cea din factura de avans
Multumesc anticipat

#24 KZoltan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 03 January 2011 - 04:12 AM

Stimati colegi.

Ce posibilitate am in urmatoarea speta:

O firma care nu era declarata inactiva pe site-ul ANAF mi-a emis o factura pentru un software de proiectare (CAD 3D - posibiltate creare filme fotorealistice interactive etc) cca 50.000 Ron. La un control de la fisc a reiesit ca
1. Aveam factura, licenta etc pentru programul respectiv conf prevederilor cod fiscal.
2. Noi l-am declarat la fisc la data achizitiei, cealalta firma l-a declarat dupa 2 ani la presiunea noastra (declaratia 394)
3. In numele acelei firme a actionat printr-un fals/sau predare de functie de administrator nefinalizata ( nu se stie inca ??) o persoana care conf datelor de la Reg Com nu avea nici o calitate in acea firma insa toate facturile etc sunt semnate in nume propriu, cu CNP personal real etc.

Intrebare ce vina am eu ca fiscul sa-mi scoata din reg TVA acesta factura cu toate ca la baza lui e o livrare reala .
Eu fiind un client cu buna credinta, trebuia sa fac investigatii amanuntite ca sa aflu ca acea persoana (nu)are calitate in firma vanzatoare?

E ca si cum te duci la un magazin si cumperi un bun, primesti de la un vanzator o factura. Tu il introduci in contabilitate, el ramane cu banii. Firma lui nu o declara ca nu stie de existenta facturii, apoi cand afla face denunt penal pentru fals impotriva fostului angajat si apoi vine fiscul la tine ca sa scoata factura din contabilitate.

E legal ???

Va multumesc.

#25 Donic

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 25 February 2011 - 12:08 PM

Am o problema. Un delegat a cumparat piese de schimb in numele firmei, nu a predat factura in contabilitate in termen. La punctajul facut cu firma respectiva am descoperit datoria catre ei. Piesele respective au fost folosite intradevar pentru masina unitati. Problema e cum fac intrarea la factura respectiva (in ce priveste TVA-ul), deoarece factura e din 2010. Va multumesc.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 21 March 2011 - 11:12 AM
schimbare titlu topic

#26 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 25 February 2011 - 12:27 PM

O inregistrati acum iar in decont tva o treceti la regularizari. Daca nu ati depus bilant, inreg la dec.

#27 Donic

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 25 February 2011 - 12:43 PM

Multumesc, dar inregistrarea pe ianuarie o fac tot 3024x401=baza si 4426x401=tva aferent, imi cer scuze dar cam de juma de an lucrez cu TVA-ul.

#28 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 25 February 2011 - 06:34 PM

da, iar suma de la tva o treceti in decont la rd regularizari, nu in luna ian (nu apartine de ian). Atentie sa refaceti si decl.394

#29 a.enescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 12 October 2011 - 05:43 PM

Vezi postareamishulicu, la 30 May 2008 - 11:47 AM, a spus:

salut all!
unde gasesc cadru legal pentru a vedea daca pot inregistra si deduce tva-ul in luna mai de pe o factura cu data de aprilie? am primit factura cu data de aprilie la sfarsitul lunii mai, dupa ce am depus decontul de tva!

art. 147^1, alin. 2, CF

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL