Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diverse probleme mijl. fixe - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 8

Salt la continut

diverse probleme mijl. fixe

271 replies to this topic

#141 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 June 2009 - 02:00 PM

Constructii usoare pentru afaceri, comert, depozitare (baraci, magazii, soproane) grupa 1.5.12 durata de functionare 8-12 ani

#142 onuta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 12 June 2009 - 02:20 PM

multumesc frumos

#143 busaka

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 June 2009 - 08:17 PM

reclama

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 June 2009 - 08:29 PM

#144 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 13 June 2009 - 08:26 PM

hei, asta e prea de tot...

si eu vand case de lemn, la comanda, modele etc dar nu imi permit sa imi fac reclama pe forum de contabilitate

rog moderatorul sa actioneze

#145 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 15 June 2009 - 07:48 AM

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:Societatea la care lucrez a achijitionat un utilaj defect.Vreau sa stiu daca acest utilaj se amortizeaza normal,conform normelor de amortizare sau nu.Mentionez ca si pe factura scrie ,,utilaj defect,,.Valoarea este mai mare de 1.800 lei.Va multumesc.

Fisiere atasate

#146 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 07:55 AM

daca este defect nu poti sa il pui in functiune (proces verbal de punere in functiune), nu il poti folosi si nu il amortizezi.
Repara-l si apoi il pui in functiune, si din luna urmatoare il amortizezi.

#147 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 15 June 2009 - 08:12 AM

Si atunci pana il repar ,cum inregistrez in contabilitate factura ?

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 16 June 2009 - 09:00 AM

#148 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 15 June 2009 - 08:37 AM

ca mijloc fix "in conservare", nepus in functiune

#149 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 15 June 2009 - 10:00 AM

Sa inteleg ca se inregistreaza in contul de mijloace fixe ,insa nu se calc.amortizare.Credeam ca exista un cont anume in care se inregistreaza.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 16 June 2009 - 09:00 AM

#150 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 15 June 2009 - 12:43 PM

Intrucat mijlocul fix pe care l-ai achizitionat nu poate fi pus in fucntiune pana nu il repari parerea mea este sa il inregistrezi in contul 231 "Imobilizari in curs de executie " si dupa ce il repari valoarea reparatiei inregistrand-o tot in 231 intrucat daca pe factura spune ca este defect reparatia intra in pretul de achizitie, cu aceasta suma maresti valoarea lui il receptionezi ca mijloc fix si il amortizezi, scazandul la momentul respectiv din 231. Inregistrarile sunt :
231 = 404, 231 = 401 daca reparatiile le face o alta societate, 722 daca reparatia o faci in regie proprie; si 213 = 231 cu valoarea totala, valoare pe care o amortizezi.

#151 alinpestean

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 16 June 2009 - 08:08 AM

Buna ziua.Am urmatoarea problema la soc.unde lucrez: Un utilaj de lucru s-a defectat .Administratorul a hotarat sa nu l mai repare deoarece pierdea mai mult cu reparatia . Astfel a vandut cateva componente din el unor diversi terti,iar problema mea este cum sa l scot din contabilitate si cum sa inregistrez dezmembrarea lui.Mentionez ca utilajul de lucru nu era amortizat integral.Va multumesc pt.ajutor.

#152 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 16 June 2009 - 10:18 AM

la legea 15/1994 exista norme metodologice, anexele contin monografia

12. Înregistrarea diferenţei neamortizate a valorii de intrare a mijloacelor fixe scoase din funcţiune, rămasă neacoperită din sumele rezultate în urma valorificărilor (pct. 19 din normele metodologice):
a) Înregistrarea cheltuielilor ocazionate şi a veniturilor rezultate din scoaterea din evidenţă a mijloacelor fixe
- Înregistrarea cheltuielilor ocazionate de dezmembrarea mijloacelor fixe
658 = %
3xx
4xx
- Înregistrarea ansamblurilor, subansamblurilor, pieselor şi materialelor rezultate din dezmembrarea mijloacelor fixe
3xx = 758

- Înregistrarea diferenţei dintre veniturile obţinute din dezmembrări şi cheltuielile efectuate
6583 = 281
"Cheltuieli exceptionale "Amortizari privind imobilizarile
privind amortizarea corporale"/analitic
imobilizarilor"/analitic "Amortizarea recuperarilor
distinct din dezmembrari"

b) Înregistrarea scoaterii din evidenţă a mijloacelor fixe neamortizate integral
% = 212
281 "Mijloace fixe"
"Amortizari privind
imobilizarile corporale"
471
"Cheltuieli inregistrate
in avans"/analitic
distinct
Concomitent, se creditează contul 8045 "Amortizarea aferentă gradului de neutilizare a mijloacelor fixe" cu suma aferentă gradului de neutilizare înregistrată în debitul acestui cont.
c) Includerea în cheltuieli, pe o perioadă de maximum 5ani, a valorii neamortizate înregistrate în contul 471 "Cheltuieli înregistrate în avans", analitic distinct
658 = 471
d) Înregistrarea scoaterii din evidenţă a mijloacelor fixe neamortizate integral, în cazul în care adunarea generală a acţionarilor a aprobat diminuarea capitalurilor proprii
% = 212
281
1012
Concomitent, se creditează contul 8045 "Amortizarea aferentă gradului de neutilizare a mijloacelor fixe" cu suma reprezentând amortizarea aferentă mijloacelor fixe scoase din funcţiune.

Norme 19. În cazul nerecuperării integrale, pe calea amortizării, a valorii de intrare a mijloacelor fixe, se va asigura recuperarea valorii neamortizate a acestora.
Prin valoare neamortizată, în acest context, se înţelege diferenţa dintre valoarea de intrare a mijloacelor fixe şi valoarea amortizării, recuperată prin includerea în cheltuielile de exploatare, din care se deduc sumele rezultate în urma valorificării.
Diferenţa rămasă nerecuperată în urma valorificării se recuperează prin includerea în cheltuielile excepţionale, nedeductibile fiscal, pe o perioadă de maximum 5 ani, sau prin diminuarea capitalurilor proprii, cu respectarea dispoziţiilor legale.
Durata şi modul de recuperare a valorii nerecuperate a mijloacelor fixe, în contextul prevederilor art. 17 din lege, se stabilesc de către consiliul de administraţie al agentului economic, respectiv de către responsabilul cu gestiunea patrimoniului, cu respectarea prevederilor legale.

Nota: trebuie citit si codul fiscal (art.24 ) privitor la deductibilitatea/neded. cheltuielilor neamortizate nerecuperate pe perioada de 5 ani. Parca nu mai e in vigoare.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 16 June 2009 - 10:19 AM

#153 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 June 2009 - 08:32 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Jun 13 2009, 09:26 PM, a spus:

rog moderatorul sa actioneze

ceea ce a si facut, multumesc mult :sad:

#154 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 16 June 2009 - 08:32 PM

multumesc

#155 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 26 June 2009 - 09:27 AM

Cum inregistrez o masina care a facut obiectul unul leasing operational (rate sub forma de chirie), ultima factura cuprinzand valoare reziduala in caloare de 300 lei? Aceasta va fi val de intrare a mijlocului fix in patrimoniu, mai amortizez?

#156 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 26 June 2009 - 09:56 AM

Da, valoarea la transferul dreptului de proprietate este cea cu care inregistrezi bunul respectiv.
Valoarea fiind asa mica amortizarea o poti face intr-o singura transa. Cred, pentru ca dupa valoare conform CF masina este obiect de inventar, dar tinand cont de OMFP 1752 poti sa il inregistrezi ca mijloc fix.

#157 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 26 June 2009 - 11:11 AM

am gasit pe net pe un site o monografie contabila, de genul 213=404 cu valoarea reziduala si 213=2813 cu restul valorii masinii, inscrisa in contractul de leasing. Ce parere aveti? Nu am gasit in doua locuri ca sa pot pune baza.

#158 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 26 June 2009 - 05:16 PM

Aceasta inregistrare este reglememtata pentru majorarea mijlocului fix inchiriat cu valoarea modernizarilor pe care le face chiriasul la data in care mijlocul jix este restituit, de exemplu:Se inchiriaza o constructie, care se modernizeaza cu acceptul proprietarului, modernizarea se amortizeaza de catre acesta pe perioada contractului de inchiriere.
La data restituirii (incetarii contractului de inchiriere ) cu suma ce reprezinta valoarea modernizarilor se majoreaza costul istoric al bunului prin aceasta inregistrare: 212 = 2812, similar si la alte mijloace fixe, dar in cadrul unui contract de leasing operational nu exista aceasta situatie, pentru ca acesta nu a fost modernizat fata de valoarea lui initiala.

#159 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 29 June 2009 - 07:36 AM

Am inteles, deci auto va avea valoarea de 300 ron si asta mai amortizez eu.

#160 ionela11

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 02 July 2009 - 09:18 AM

Buna ziua!... am o intrebare...o firma de constructii a achizitionat o schela de fatada...pe factura scrie montaj si inchiriat schela in valoare de 2500 lei cu tot cu TVA. Pe ce sa trec aceasta schela..este mijloc fix ? :sad:

Similar Topics Collapse

14 useri citesc topicul

0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL