Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diverse probleme mijl. fixe - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

diverse probleme mijl. fixe

271 replies to this topic

#181 jessyca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 19 October 2009 - 03:29 PM

Am o foarte mare problema, si nu stiu cum o scot la capat.poate ma ajuta cimeva cu un sfat.
Am suspendat SRL in luna 04.2009.Acest SRL avea un camion de 3.5to vechi dar neamortizat total.Acum s-a ivit ocazia de a-l vinde unei firme. Ce fac ? cum tai factura ca firma e suspendata.Nici nu as vrea sa pierd ocazia aceasta.Mentionez ca sunt platitoare de tva si imp.profit.
Exista o forma legala de a-l vinde?(e vorba de contravaloarea a 5000 euro)
v-as ramane foarte indatorata daca m-ati putea sfatui.multumesc anticipat

#182 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 October 2009 - 06:46 PM

Nu stiu daca te sfatuiesc bine, poate isi vor da cu parerea si alti colegi, dar in perioada suspendarii este clar ca nu il poti vinde. Eu as reactiva firma, dupa reactivare nu mai intri nici sub incidenta imp.forfetar si as face operatiunea de vanzare, atentie insa ca vanzarea sa se faca la pretul de piata.

Dana

#183 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 19 October 2009 - 06:55 PM

2813 = 2133 cu valoarea amortizata
6583 = 2133 cu valoarea neamortizata

Dar nu stiu care sunt reglementarile legale de cadouri ( daca puteti legal sau nu sa le dati )

#184 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 19 October 2009 - 06:57 PM

Reactivati firma , vindeti mijlocul fix si apoi vedeti daca o puteti suspenda din nou.

#185 yrina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 20 October 2009 - 12:43 PM

Buna ziua!
Firma noastra intentioneaza sa dea una din masinile din parcul auto, in folosinta temporara in Slovacia, firma din cadrul grupului.
Imi puteti spune care sunt conditiile legale si fiscale pentru a putea scoate din tara acest autoturism?
Multumesc frumos!

#186 jessyca

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 60 Postari:

Postat 20 October 2009 - 02:07 PM

multumesc pentru sfat.Asa am sa fac caci se pare ca nu e alta cale legala.Fiind o suma destul de mare nu risc sa para ca si o evaziune.Inca o data mersi mult

#187 jesper

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 29 October 2009 - 09:32 AM

Buna ziua !
Doresc sa reformulez o problema expusa zilele trecute ; O firma are 2 masini care nu sunt amortizate in totalitate ; Administratorul a decis ca masinile sa treaca de pe firma , pe persoana fizica ( sub forma de cadou la angajatii care le poseda in prezent ); cum pot evidentia in contabilitate aceasta trecere ? daca stie cineva sa ma ajute cu 2 sau 3 variante?
Multumesc anticipat !

#188 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 29 October 2009 - 10:57 AM

Ca sa scoti masinile din evidenta firmei nu se poate decit prin casare, dar nu e cazul aici, sau vinzare cu factura. Nu le poti face cadou la angajati. Se face factura de vinzare, dar nu inainte de a scoate de la taxe si impozite, acolo unde sint masinile in evidenta, un certificat fiscal care atesta ca firma nu are datorii la bugetul local. Dupa ce obtii acest certificat poti face facturile de vinzare si le scazi din evidenta societatii. Alta modalitate nu exista. Societatea nu poate face mijloace fixe cadou la angajati.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#189 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 29 October 2009 - 12:05 PM

poti face contract de donatie

#190 marian.apetre

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 939 Postari:

Postat 29 October 2009 - 12:39 PM

Vezi postareaISA, la Oct 29 2009, 10:57 AM, a spus:

Societatea nu poate face mijloace fixe cadou la angajati.
Nimic nu poate interzice unei firme sa faca ce vrea cu bunurile sale, nici chiar contabilul :)
Ar putea insa sa puna in discutie consecintele fiscale, ceea ce este cu totul altceva.

In conta se inregistreaza ca orice iesire: 681,281=212

Aceasta postare a fost editata de marian.apetre: 29 October 2009 - 12:40 PM

#191 jesper

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 29 October 2009 - 12:53 PM

Vezi postareaSeptimiu, la Oct 29 2009, 12:05 PM, a spus:

poti face contract de donatie
Multumesc !
Dar din punct de vedere contabil , cum fac ? ce conturi folosesc si ce sume?

#192 jesper

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 29 October 2009 - 01:16 PM

Vezi postareamarian.apetre, la Oct 29 2009, 12:39 PM, a spus:

Vezi postareaISA, la Oct 29 2009, 10:57 AM, a spus:

Societatea nu poate face mijloace fixe cadou la angajati.
Nimic nu poate interzice unei firme sa faca ce vrea cu bunurile sale, nici chiar contabilul :)
Ar putea insa sa puna in discutie consecintele fiscale, ceea ce este cu totul altceva.

In conta se inregistreaza ca orice iesire: 681,281=212
Multumesc !
Pe ce sume fac aceste inregistrari ? Pe valoarea neamortizata ? Sau pot sa trec niste valori fictive avantajoase pentru persoana fizica care cumpara?

#193 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 29 October 2009 - 02:17 PM

ia legatura cu un contabil

#194 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 01 November 2009 - 05:48 PM

In cazul in care se alege varianta contractului de donatie catre angajat (i) din punct de vedere fiscal aceasta reprezinta avantaj in natura se cumuleaza la salariul realizat si se impoziteaza ca atare.

#195 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 02 November 2009 - 09:06 AM

Vezi postareacristina1969, la Nov 1 2009, 05:48 PM, a spus:

In cazul in care se alege varianta contractului de donatie catre angajat (i) din punct de vedere fiscal aceasta reprezinta avantaj in natura se cumuleaza la salariul realizat si se impoziteaza ca atare.
Conform codului fiscal al carei tari? :pullhair:
Sa vedem ce zice al nostru:
Art. 42. - În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
j) sumele sau bunurile primite cu titlu de moștenire ori donație.

Aceasta postare a fost editata de Septimiu: 02 November 2009 - 09:06 AM

#196 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 02 November 2009 - 12:00 PM

Ca sa lamurim povestea asta eu va spun ca nu se poate face act de donatie ci numai factura de vinzare, lucru confirmat de directia de taxe si impozite a primariei, unde am intrebat acum 5 minute. Actul de donatie nu este valabil intre o persoana juridica si una fizica. Daca patronul vrea sa dea masinile la angajat gratuit e treaba lui dar din firma nu se pot scoate decit prin casare sau vinzare cu factura.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#197 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:

Postat 02 November 2009 - 12:41 PM

cred ca nu ai nimerit pe cine trebuie la administratie
sa iti spuna si unde scrie ca o persoana juridica nu poate dona ceva unei persoane fizice.

#198 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 02 November 2009 - 04:16 PM

"lucru confirmat de directia de taxe si impozite a primariei"
Ce treaba are Primaria cu vanzarea sau donatia auto? Ei inregistreaza ce le duci tu si stiu sa apese butonul de calcul impozit..
Septimiu are dreptate

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 02 November 2009 - 04:18 PM

#199 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 03 November 2009 - 08:51 PM

Vezi postareaSeptimiu, la Nov 2 2009, 09:06 AM, a spus:

Vezi postareacristina1969, la Nov 1 2009, 05:48 PM, a spus:

Conform codului fiscal al carei tari? :frusty:
Sa vedem ce zice al nostru:
Art. 42. - În înțelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:
j) sumele sau bunurile primite cu titlu de moștenire ori donație.

Draga Septimiu,

Cred ca acesta este un forum de origine romana unde toate raspunsurile sunt bazate pe actele normative din Romania.Amuzant, nu ? :pullhair:
Referitor la afirmatia mea, atata timp cat intre donator si donatar exista o relatie contractuala data de contractul individual de munca, toate bunurile primite de salariat in natura sau numerar pentru a le folosi exclusiv in interes personal, conform codului fiscal al RO sunt considerate avantaje in natura/numerar.
Art.42 pe care tu il expui mai sus nu se refera la venituri din salarii ci venituri in general obtinute dintr-o activitate dependenta sau nu.
@jesper (si nu numai) atasez si un material pentru speta in cauza, pana la urma el va fi cel care va decide ce varianta alege: ctr de donatie sau vanzare la o valoare simbolica

Fisiere atasate

#200 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 03 November 2009 - 10:03 PM

Sustin parerea lui Septimiu.
Sa incep cu exemplul atasat de tine:
"O societate decide ca la plecarea angajatului Popescu Vasile din societate, sa-i acorde un autoturism, drept recunoastere a meritelor acestuia pentru perioada in care a fost salariat. Societatea considera transmiterea acestui bun, ca o predare cu titlu gratuit. "
Am subliniat ceea ce este esential:recunoastere a meritelor ca salariat.
Dar eu ii dau autoturismul ca asa vreau eu, pentru ochii lui, nu pentru ca a fost sau este salariat. Poate vreau sa il ajut, o fi caz social -nu conteaza de ce, important este ca donatia nu o fac pentru ca este salariat.

Din Codul fiscal
-sar peste definitia veniturilor impozabile.
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă.
Norme metodologice:
67. Veniturile de natură salarială prevăzute la art. 55 din Codul fiscal, denumite în continuare venituri din salarii, sunt venituri din activități dependente, dacă sunt îndeplinite următoarele criterii:
- părțile care intră în relația de muncă, denumite în continuare angajator și angajat, stabilesc de la început: felul activității, timpul de lucru și locul desfășurării activității;
- partea care utilizează forța de muncă pune la dispoziția celeilalte părți mijloacele de muncă, cum ar fi: spații cu înzestrare corespunzătoare, îmbrăcăminte specială, unelte de muncă și altele asemenea;
- persoana care activează contribuie numai cu prestația fizică sau cu capacitatea ei intelectuală, nu și cu capitalul propriu;
- plătitorul de venituri de natură salarială suportă cheltuielile de deplasare în interesul serviciului ale angajatului, cum ar fi indemnizația de delegare-detașare în țară și în străinătate, și alte cheltuieli de această natură, precum și indemnizația de concediu de odihnă și indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă suportate de angajator potrivit legii;
- persoana care activează lucrează sub autoritatea unei alte persoane și este obligată să respecte condițiile impuse de aceasta, conform legii.

68. Veniturile din salarii sau asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relații contractuale de muncă, precum și orice sume de natură salarială primite în baza unor legi speciale, indiferent de perioada la care se referă, și care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum și pe baza actului de numire:
- salariile de bază;
-.....
- orice alte câștiguri în bani și în natură, primite de la angajatori de către angajați, ca plată a muncii lor;
Norme metodologice:
67. Veniturile de natură salarială prevăzute la art. 55 din Codul fiscal, denumite în continuare venituri din salarii, sunt venituri din activități dependente, dacă sunt îndeplinite următoarele criterii:
- părțile care intră în relația de muncă, denumite în continuare angajator și angajat, stabilesc de la început: felul activității, timpul de lucru și locul desfășurării activității;
- partea care utilizează forța de muncă pune la dispoziția celeilalte părți mijloacele de muncă, cum ar fi: spații cu înzestrare corespunzătoare, îmbrăcăminte specială, unelte de muncă și altele asemenea;
- persoana care activează contribuie numai cu prestația fizică sau cu capacitatea ei intelectuală, nu și cu capitalul propriu;
- plătitorul de venituri de natură salarială suportă cheltuielile de deplasare în interesul serviciului ale angajatului, cum ar fi indemnizația de delegare-detașare în țară și în străinătate, și alte cheltuieli de această natură, precum și indemnizația de concediu de odihnă și indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă suportate de angajator potrivit legii;
- persoana care activează lucrează sub autoritatea unei alte persoane și este obligată să respecte condițiile impuse de aceasta, conform legii.

Norme metodologice:
69. Avantajele în bani și în natură sunt considerate a fi orice foloase primite de salariat de la terți sau ca urmare a prevederilor contractului individual de muncă ori a unei relații contractuale între părți, după caz.

si continua cu o serie de exemple (codul fiscal si normele).

Salariatul nostru primeste ceva nu ca si contra-prestatie a muncii, nu ca asa s-a spus in CCM sau CIM sau altfel de contract.

Bineinteles ca se pune problema la angajator care va plati TVA si impozit pentru diferenta neamortizata a valorii masinii.

In cazul in care se doreste impozitarea la angajat (asimilat salariului, i se da in loc de prima o masina) patronul plateste cei 60% la contributii sociale.

Scuze daca mesajul este prea lung.

Similar Topics Collapse

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL