Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratie 394 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

declaratie 394

204 replies to this topic

#81 ams

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 18 Postari:

Postat 18 July 2008 - 12:01 PM

am si eu o intrebare : totalul tva din declaratia 394 trebuie sa bata cu balanta ? si daca nu atunci ce control mai are aceasta declaratie?

#82 nilufera

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 237 Postari:

Postat 18 July 2008 - 12:13 PM

e un topic deschis cu declaratia pe a doua pagina, ca sa nu mai vorbim de cel din iarna...dar ca sa iti raspund la intrebare nu, nu trebuie sa cocnorde TVA ul cu balanta- nici nu ar avea cum!- serveste pentru verificarea incrucisata a facturilor emise si primite.

#83 Liliana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 18 July 2008 - 02:47 PM

E un film : "Fara control"
Mie mi-a placut mult.... :frusty: :thumbup:

#84 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 19 July 2008 - 08:25 PM

a aparut o noua versiune D394 in 14.07.2008

#85 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 25 July 2008 - 03:37 PM

Cunoaste cineva vreun soft prin care sa importi clientii sau furnizorii cu codul fiscal, sa-ti spuna starea lor, daca sunt platitori de Tva sau sa-ti spuna daca sunt codurile valide? ca asa cum verific eu, tastez fiecare cui si-mi da raspunsul programul (Oceanus de pe ministerul finantelor a functionat excelent) pierd o groaza de timp.
Multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 25 July 2008 - 08:40 PM

#86 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 25 July 2008 - 05:34 PM

Vezi postareaams, la Jul 18 2008, 01:01 PM, a spus:

am si eu o intrebare : totalul tva din declaratia 394 trebuie sa bata cu balanta ? si daca nu atunci ce control mai are aceasta declaratie?
In declaratia 394 nu sunt trecute decat livrarile de bunuri si servicii catre platitorii de TVA , in scopul verificarii incrucisate !

#87 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 25 July 2008 - 07:36 PM

Eu fac analiza jurnal cumparari , de exemplu, impart in 2 tabelul (jurn cump) ,cei care intra in declaratie 394 si cei care nu intra (bonuri benzina ex) cele 2 parti ale tabelului trebuie sa fie egal cu rulajul lui 4426 , dupa care, la sfarsitul tabelului , adaug facturi de protocol , pe care eu nu am dedud Tva, si in felul acesta ai totul sub control , stii de unde provin sumele din decl 394

#88 negrea ovidiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 26 July 2008 - 01:17 PM

Buna ziua, am nevoie si eu de un mic ajutor
Lucrez in mare parte manual contabilitatea pt ca nu este stufoasa, si am descoperit recent ca am sarit o factura din mai, atat la declararea tva-ului cat si in decl 394....ce mai fac acum....factura am prins-o in contabilitate, am platit-o cu op bancar ....cum refac decl 300 resp 394

Multe multumiri

#89 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 26 July 2008 - 01:48 PM

refaci 394
inreg suma, la regularizari, in decontul 300 la sept (iulie, daca ai tva lunar)
Madalina

#90 negrea ovidiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 26 July 2008 - 01:53 PM

Mii de multumiri.
TVA -ul e trimestrial, deci daca refac 394 nu ma conditioneaza sa refac si 300??? Asta era nedumerirea mea, daca la balanta de iunie 2008 nu apar cu aceiasi suma la TVA cu cea declarata nu e problema, mai vreau sa spun ca tva-ul pe care l-am declarat este de recuperat, si suma pe care am uitat sa o inregistrez imi modifica situatia doar in sensul cresterii sumei de recuperat si nu la tva de plata.

Multe multumiri inca o data, si as mai avea nevoie de un sfat referitor la modul in care te-as putea gasi sau sa iti trimit mesaj personal, cand am incerca imi returna o eroare...si nici nu stiu cum pot sa aflu ca mi-ai raspuns si acum intamplator am gasit...
oricum mersi mult de raspunsul prompt si mai astept un raspuns de la tine daca se poate.

Scuzee dar e ultima nelamurire pentru astazi, bonurile de benzina se prind sau nu in decl 394?? Am obosit nu mai stiu de la o perioada la alta cum e...

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 26 July 2008 - 02:38 PM

#91 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 26 July 2008 - 02:45 PM

Binenteles ca TVA din balanta la iunie nu-ti ''bate'' cu cel din decont dar vei regulariza in decontul urmator...asta e, se mai intampla astfel de scapari iar legiuitorul a avut in vedere si situatia aceasta prin rubrica de 'Regularizare'. Deci nu e capat de tara, mai ales ca e vorba de TVA de recuperat.
Pentru p.m. banuiesc ca nu merge pt ca ai un cont nou si abia dupa 10 mesaje vei putea beneficia de aceasta optiune.
In 394 se inscriu doar facturi, dar despre asta te poti lamuri citind instructiunile de completare. Si mai ai si pe forum cateva discutii in acest sens.

Ovidiu, chiar daca esti nou venit pe forum, trebuie sa respecti Regulamentul asa cum toti ceilalti o fac - sau incearca :frusty:
De aceea, te rog sa cauti informatiile necesare inainte de a adresa o intrebare si, ca un sfat prietenesc, incearca de fiecare data o cautare avansata atat aici cat si apeland la alte surse(internet, legislatie). Atentie la postarea in sectiunea potrivita! Nu amestecam subiecte diferite in acelasi topic. De asemenea, poti folosi P.M.-ul pentru a cere unui user informatii suplimentare care nu necesita deschiderea unui topic in forum.
Multumesc pt. intelegere si bun venit!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 26 July 2008 - 02:54 PM

Madalina

#92 negrea ovidiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 26 July 2008 - 03:18 PM

Multumesc si eu foarte mult pentru raspunsuri.

#93 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 31 July 2008 - 09:39 PM

am incercat si eu sa trimit decl rectif la 394 sect 3 .... si desi m-am dus cu declaratia initiala, nu mi-a putut inreg rectif in calc pe motiv ca .... nu au declaratia initiala inca operata :frusty:

#94 marydany

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 01 August 2008 - 03:12 PM

Am si eu o intrebare.......la un client nu a ajuns factura emisa de noi in luna iunie si acum ne cere sa o anulam si sa i-o refacturam in iulie ca el nu poate sa o mai inregistreze in iunie ca o sa-i afecteze declaratia 394. Dar si eu am declarat-o in 394...o sa-mi afecteze si mie . Ce este de facut in cazul asta?

#95 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 01 August 2008 - 05:39 PM

Sa mai depuna inca o data decl 394 , asa se si specifica in instructiuni, in cazul in care primesti o factura cu data anterioara, esti obligat ca in termen de 30 zile sa depui o noua declaratie

#96 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 01 August 2008 - 09:44 PM

Vezi postareaBea, la Jul 14 2008, 08:52 PM, a spus:

nu vad rostul declaratiei 394... poate cineva sa ma lamureasca, din curiozitate, nu de alta... pentru ce s-a mai facut si declaratia asta? ca pentru controlul facturilor emise e prea putin(nefiind specificate facturile la care se refera operatiunile), pentru controlul operatiunilor cu TVA pe ansamblu - sunt cerute doar facturile, pe cand se deduce TVA si de pe bon fiscal pt. carburanti(de ex.), deci... nu gasesc alt motiv... (sunt prea obosita? :frusty: :biggrin: )
astept parerile voastre.
marturisesc ca si eu m-am gandit de f multe ori la rostul acestei declaratii ..... si mi se pare total inutila, iar o verificare incrucisata este IMPOSIBILA. Pe langa bonurile de benzina care nu intra, mai sunt facturi luate de la diversi de protocol pe care le-am pus cu tva zero, eu am dat softului optiunea sa le preia totusi in declaratia 394, dar nu stiu ce a facut el si nici nu am verificat .... Apoi mai sunt si facturile pierdute sau nedate spre inregistrare la contabilitate ...

Toate acestea in conditiile in care vrei sa fii corect, daca depui o declaratie rectificativa la 394, corectata, se uita la tine ca la nu stiu ce .... si tot nu o primesc pt ca nu sunt operate in calculator cele initiale, desi le-au copiat de pe discheta la momentul inregistrarii ..... eu cred ca nici ei nu au inca soft de preluare si verificare adecvat .....

#97 cardeli

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 05 August 2008 - 07:04 PM

Poate sa-mi spuna si mie cineva cat e amenda pt. nedepunerea declaratiei 394?
va multumesc

#98 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 05 August 2008 - 08:24 PM

Sper sa nu gresesc, dar este cam asa:
Nerespectarea obligatiei de depunere a Declaratiei se sanctioneaza, conform prevederilor Codului de Procedura Fiscala, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice.
Madalina

#99 carmen29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 156 Postari:

Postat 06 August 2008 - 03:54 PM

Vezi postareamihavesa, la Aug 1 2008, 10:44 PM, a spus:

[...] daca depui o declaratie rectificativa la 394, corectata, se uita la tine ca la nu stiu ce .... si tot nu o primesc pt ca nu sunt operate in calculator cele initiale, desi le-au copiat de pe discheta la momentul inregistrarii ..... eu cred ca nici ei nu au inca soft de preluare si verificare adecvat .....

La sectorul 1 se primesc rectificative la D394. Ba chiar am primit o notificare pentru o D394 din 2007.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 August 2008 - 06:23 PM

#100 LuizaMIF

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 18 September 2008 - 03:54 PM

Am si eu o intrebare..Bonurile de combustibil se declara in 394?..Eu l-am inregistrat in registrul de casa pe partener cu codul fiscal (RO) si mi le-a luat automat din program , din jurnalul de cumparari , in declaratia 394... Ar trebui sa depun din nou decl. 394 ?
Multumesc!

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL