Buna seara si bine v-am gasit!
Am deschis o societate cu profil magazin alimentar si diverse. Am cumparat casa de marcat, iar maine trebuie sa o ridic fiscalizata. Si tot maine vine baiatul de la service sa introduca // codurile produselor (paine, bere, lapte, grisine,...). Am o mare probleme referitor la aceste coduri: unii spun ca bonul trebuie sa contina, in afara elementelor obligatorii "de bun simt" (antet, CUI etc) denumirea fiecarui produs+nr.bucati+gramaj+... (ex. Fanta 1 buc x 0.500 g.). Altii - printre care si baiatul cu service-ul - spun ca nu e necesara si marca produsului (Fanta, Cola etc).
In
OUG 28/1999 se spune:
Art. 4. - (1) "Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal, care trebuie sa cuprinda cel putin: (...) denumirea si codul fiscal ale agentului economic emitent; adresa de la locul de instalare a aparatului de marcat electronic fiscal; logotipul si seria fiscala ale aparatului; numarul de ordine; data si ora emiterii;
denumirea fiecarui bun livrat sau serviciu prestat; pretul sau tariful unitar; cantitatea; (...)"
De aici nu inteleg exact ce si cum. Mai exact, inteleg ca bonul va cuprinde "Salam de vara, 1kg" si nu "Salam de vara Marca, 1 kg...".
Va rog sa-mi explicati cum anume trebuie batut pe bon. In cazul in care e nevoie sa specific, in coduri, marca fiecarui produs, o voi lua razna, din moment ce pentru fiecare marca de bere din cele 24 cunoscute trebuie introduse cate 4-5 coduri (doza, 0.5, 1L, 1.5L, 2L) - cu alte cuvinte peste 100 de coduri numai pentru bere
Daca stie cineva cum trebuie trecute codurile (sau daca gasesc undeva o lista cu codurile pentru magazine alimentare, evident contra cost) va multumesc anticipat.