Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Societate broker asigurari - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Societate broker asigurari

12 replies to this topic

#1 p.irinel

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 13 October 2008 - 01:35 PM

Salut,
As dori si eu sa stiu daca societatile broker de asigurari au aceeasi monografie contabila ca in cazul bancilor sau societatilor de asigurare reasigurare.
Va rog mult sa-mi raspundeti daca stiti.
Merci.

#2 roxanabb

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 19 November 2008 - 06:45 PM

Ma intereseaza si pe mine subiectul

Eu am gasit

Reglementare contabilă conformă cu directivele europene specifice domeniului asigurărilor
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1187bis din 29/12/2005

Fisiere atasate

#3 ioana_i

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 November 2008 - 02:45 PM

buna ziua! in cazul unei firme cu un caen 6629"Alte activitati auxiliare de asigurari si fonduri de pensii" ma poate ajuta cineva cu o monografie...legislatie....ceva?? firma practic este un intermediar intre firma de broker si persoana fizica/juridica care doreste sa si faca o asigurare si incaseaza comision de la firma de broker.Multumesc

#4 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 28 November 2008 - 05:18 PM

In primul rand nu stiu sigur daca codul CAEN 6629 este bine ales pt. astfel de intermedieri. Nu trebuia mai degraba codul 6622 ?

Si eu mi-am batut capul cu o astfel de monografie. In final mi-am compus-o singura..sper sa fie ok. Procedez asa:

1. Incasarea banilor de la persoanele care se asigura : 5311=462 analitic
2. Retinerea comisionului propriu conform contractului: 462 analitic = 472
3. Predarea banilor catre brokerul de asigurari(diferenta dintre suma incasata si comisionul retinut...pt ca in contract se stipuleaza retinerea imediata a comisionului): 462 = 5311 (pe baza chitantei primite de la broker)
4. Inregistrarea facturii proprii cu comisionul cuvenit: 472 = 704 (asta o fac de regula in luna urmatoare, dupa ce calculez comisionul lunii precedente)

Nu stiu cat este de corect, dar eu am considerat ca este cea mai buna modalitate, pt. ca totusi, banii brokerului stau in casieria mea o zi, cel mult doua. Am citit opinii care spun ca nu ar mai inregistra prin casierie primele de asigurare incasate si predarea banilor catre broker, ci doar emiterea facturii cu inregistrare comisionului!!!!??? Mie nu mi se pare corect.
Sper ca ti-am putut fi de ajutor, dar nu garantez ca este 100% corect..cu toate ca am avut verificari si nimeni nu a comentat nimic!
elenacca

#5 Irena.G

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 22 December 2008 - 10:15 AM

buna ziua,

lucreaza cineva intr-o societate de asigurari in departamentul financiar? as dori sa cer parerea in legatura cu niste 'probleme' contabile cu care ma confrunt.

va multumesc.

#6 nicoara mihaela

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 December 2008 - 05:44 PM

Spune ce probleme ai ca eu lucrez in asigurari dep.financiar

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 24 December 2008 - 06:27 PM
citare mesaj anterior

#7 Irena.G

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 03 January 2009 - 07:58 PM

Buna Mihaela,

Multumesc pentru raspuns. Eu sunt chiar o novice in acest domeniu, nu m-am asteptat atunci cand mi s-a facut propunerea de a ma transfera sa lucrez in acest domeniu, ca va fi totul atat de diferit fata de contabilitatea in servicii cu care eram eu obisnuita.
As putea sa iti scriu pe o adresa personala?
Multumesc.

Buna Roxana,

M intereseaza si pe mine subiectul. Intr-adevar,acestea sunt reglementarile ce trebuie respectate.
Ai gasit cumva o monografie contabila in domeniul asigurarilor? As avea mare ajutor de una.
Multumesc!

Vezi postareanicoara mihaela, la Dec 24 2008, 05:44 PM, a spus:

Spune ce probleme ai ca eu lucrez in asigurari dep.financiar
Spune-mi te rog, la semnarea unui contract de asigurare care presupune plata unor prime lunare de 100 ron, de ex (total contract 1200), faci vreo inregistrare contabila? Mai precis, inregistrezi la semnarea contractului pe toti 1200 in contul de venituri din prime brute subscrise sau, nu faci nici o inregistrare la inceput ci doar in fiecare luna inregistrezi pe venit acei 100 ron?
Eu as inregsitra doar lunar venitul ce revine acelei luni, si bineinteles si rezervele sunt ajustate lunar in functie de primele incasate/ramase de incasat, etc, dar in raportarile contabile vad ca se cere mereu valoarea primelor brute subscrise care sunt definite de legea 32 ca fiind primele brute incasate si de incasat....si atunci contabilitatea ar trebui sa reflecte tot contractul indiferent ca el presupune o prima lunara sau trimestriala, sau anuala chiar? Care sunt inregistrarile cronologic?
Te rog ajuta-ma sa inteleg.
Dar in cazul in care prima e trimestriala? Cum faci inregistrarea contabila? Rezervele in acest caz le constitui doar la ce inregsitrezi ca venit in luna sau pentru toate cele 3 luni?

Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 24 August 2009 - 12:47 PM

#8 roxanabb

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 05 January 2009 - 09:08 AM

Salutare si La multi ani !

Eu am renuntat sa iau contabilitatea societatea respectiva.

#9 ramona_aghinitei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 15 January 2009 - 09:50 PM

Buna,

Am si eu nevoie de ajutor... Mi s-a propus sa tin evidenta contabila la o firma de brokeraj asigurari si nu stiu prea bine ce declaratii trebuiesc depuse si mai ales cum se tine evindeta contabila in acest caz.

Multumesc!

#10 speranta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:
  • Interests:profesionale

Postat 05 October 2009 - 12:49 PM

Buna ziua tuturor,

m-ar interesa si pe mine o monografie pt evidenta contabila a unei societati broker de asigurari. Multumiri celor ce m-ar putea ajuta!
o zi buna va doresc!

#11 speranta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:
  • Interests:profesionale

Postat 05 October 2009 - 01:26 PM

Buna ziua tuturor,

m-ar interesa si pe mine o monografie pt evidenta contabila a unei societati broker de asigurari. Multumiri celor ce m-ar putea ajuta!
o zi buna va doresc!

#12 gianina1980

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 23 November 2009 - 07:34 PM

Buna ziua,

Ma intereseaza si pe mine o monografie pt evidenta contabila a unei societati broker de asigurari. Multumiri celor ce m-ar putea ajuta!
o zi buna !
When you are smiling, the world smiles with you.

#13 micaana

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 18 November 2011 - 01:08 PM

buna ziua,

poate cineva sa ma indrume cu o monografie contabila in domeniul brokerilor in asigurari - concret si nu trimiteri la legislatie?
exista cineva care lucreaza in domeniu?

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL