Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Monetarul - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Monetarul

4 replies to this topic

#1 ralucag

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 24 October 2008 - 03:51 PM

Buna ziua!
Scuzati-mi ignoranta dar ma straduiesc sa inteleg putinele manopere de contabilitate pe care sunt nevoita sa le efectuez , meseria mea fiind cu totul alta.
Am o societate comerciala cabinet stomatologic. Desi am un expert care se ocupa de contabilitatea firmei, as vrea sa stiu totusi si parea voastra legata de intocmirea monetarului si anume: Eu fac monetarul pentru suma incasata sau pentru suma ramasa dupa efectuarea platilor? Care e mai exact rolul monetarului daca operatiunile sunt evidentiate in registrul de casa? In cazul in care trebuie sa dau rest si am sold zero cum evidentiez asta in contabilitate?
Va multumesc!

#2 PasareaPhoenix

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 181 Postari:

Postat 24 October 2008 - 04:29 PM

Atentie!!! A nu confunda sertarul casei de marcat cu sertarul casieriei unitatii.
1.La inceputul zilei de lucru in sertarul casei de marcat nu ai niciun ban.
2.Poti introduce in casa de marcat un fond de rest ptr. clienti cu titlul de intrare sume(pe ce taste apesi te ajuta firma care ti-a vandut casa de marcat).
3.Completezi registrul de evidenta a banilor din buzunar(salariatii si administratorul).
4.Incasezi.
5.La sf. zilei, inainte de a scoate raportul z scoti suma intrata ca fond de rest, cu titlul de iesire sume(tot firma te ajuta pe ce taste apesi), si apoi scoti raportul z.Iar totalul raportului trebuie sa coincida cu numerarul incasat, iar in baza lui si a monetarului(care contine aceeasi suma) transferi banii in casieria unitatii.
6.Intocmesti fila de registru de casa, sold initial(banii din ziua precedenta)+incasarile din zi-platile efectuate catre fz.(pe baza de chit.)-alte chelt.firma(pe baza de bf sau chit.)=sold final.
7.In concluzie la sf. zilei, in sertarul casei de marcat nu ai niciun ban, iar in casieria unitatii ai soldul final din fila de reg. de casa.

Aceasta postare a fost editata de PasareaPhoenix: 24 October 2008 - 04:30 PM

#3 ralucag

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 24 October 2008 - 06:12 PM

Multumesc mult. Incep sa ma lamuresc un pic.

Care e de fapt rolul monetarului daca scot oricum raportul Z?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 October 2008 - 07:14 PM
citare dubla mesaj anterior

#4 Bea

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 546 Postari:

Postat 24 October 2008 - 07:05 PM

monetarul este inventarul faptic a sumei, adica a bancnotelor si monezilor, cu care predai o suma de bani catre alta persoana(casiera de la casa de marcat preda gestionarului caseriei unitatii).
pe raportul Z este doar o suma, pe monetar se scrie exact cate bucati de 100 lei, cate bucati de 10 bani samd. sunt predate.
Bea

#5 ralucag

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 25 October 2008 - 12:39 AM

Bun, si ce se intampla daca bancnotele scrise in monetar nu corespund cu realitatea? Daca am nevoie de marunt pentru nevoi personale am voie sa iau de exemplu 5 bancnote de 10 Ron din casa si sa pun in loc o bancnota de 50 Ron , inainte sau dupa ce scriu monetarul?
Scuze ca insist cu asemenea probleme ce voua vi se par probabil derizorii...
Multumesc pentru raspunsuri.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL