Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Constructie imobil pe PFA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Constructie imobil pe PFA

5 replies to this topic

#1 ancac

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 30 October 2008 - 11:11 AM

:thumbup:
Buna ziua,

Vreau sa stiu daca pot sa decontez(chlt deductibile) o parte din constructia unui imobil.
Actualmente PFA este constituit pe apartament (am 2 camere , ma inregistrez cu 1/2 din cheltuielile de intretinere pe PFA), pot sa construiesc un imobil si cheltuielile cu constructia mobilarea- aferente unei camere pot sa le deduc pe PFA, considerandu-se a fi drept sediu PFA pe viitor??? :tongue:

#2 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 30 October 2008 - 12:01 PM

-nu poti sa deduci chelt cu constructia unui imobil pe PFA deoarece cand acesta este gata de fapt este pe numele tau nu al PFA

RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#3 turul

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 23 June 2009 - 11:13 AM

Am contract de comodat incheiat pe apartamentul meu.
Sa zicem ca am stipulat in contract ca 50% din cheltuieli suporta PFA-ul.

In cazul renovarii apartamentului, daca aduc factura pe materialele de constructii (vopsea, parchet, instalatii apa etc.) inscriu factura in registru jurnal, iar la calcularea impozitului pe venit iau in considerare 50% nedeductibil?

#4 nicoleta67

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 June 2009 - 07:31 PM

Buna ziua,
Va rog,ajutati-ma cu un rapuns.Imi construiesc un laborator de cofetarie.Lucrarile sunt incepute.Pana acum am investit si pana la terminare mai am de investit.Actele de firma nu mi le-am facut caci nu am fost decisa sub ce forma de activitate este mai convenabil pentru mine ca incepator.Intrebarea este aceste cheltuieli de pana acum le pot baga la cheltuieli pentru firma fiind persoana fizica autorizata platitor de tva la norma de venit.Sunt cofetar si trebuie sa-mi fac laborator conf.normelor UE daca vreau sa merg pe cont propriu.
Va multumesc anticipat.

#5 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 24 June 2009 - 10:17 PM

daca sunteti PFA la norma de venit, de ce va mai intereseaza cheltuielile.
Da, puteti sa recuperati cheltuielile si tva efectuate inainte de inreg.ca societate, pfa etc, daca sunt aferente obiectului de activitate. Din Codul fiscal actualizat

#6 nicoleta67

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 24 June 2009 - 11:00 PM

Vezi postareanicoleta67, la Jun 24 2009, 09:31 PM, a spus:

Buna ziua,
Va rog,ajutati-ma cu un rapuns.Imi construiesc un laborator de cofetarie.Lucrarile sunt incepute.Pana acum am investit si pana la terminare mai am de investit.Actele de firma nu mi le-am facut caci nu am fost decisa sub ce forma de activitate este mai convenabil pentru mine ca incepator.Intrebarea este aceste cheltuieli de pana acum le pot baga la cheltuieli pentru firma fiind persoana fizica autorizata platitor de tva la norma de venit.Sunt cofetar si trebuie sa-mi fac laborator conf.normelor UE daca vreau sa merg pe cont propriu.
Va multumesc anticipat.

Multumesc Mihaela,pentru raspunsul rapid.

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL