buna ziua si tie,
dpv al accesului la banii pe care ii obtii din serviciile prestate (profitul tau), optiunea este "definitely" (cum ar spune americanu') PFA pt ca ai acces imediat la ei, pe cand la SRL, fie ea si microintrep., accesul la profitul per. curente poate avea loc abia in anul urmator - dupa inchiderea anului fiscal la 31 decembrie, intocmirea situatiilor financiare anuale si aprobarea repartizarii pe dividende a profitului.
in plus, contabilitatea este in partida simpla la PFA (pe baza registrului de incasari si plati), o poti invata si singur daca esti istet, ai o gandire analitica si o buna aptitudine pt lucrul cu cifre (adica e posibil sa te descurci pe cont propriu fara sa ai nevoie de contabil), pe cand la SRL evidenta se tine in partida dubla - adica e mult mai complicata ca la PFA si cu multe documente de facut in plus, ceea ce inseamna ca obligatoriu iti trebuie contabil.
daaaar ... PFA te poti face daca indeplinesti conditiile de studii pt activ. pe care doresti sa o desfasori si exista un cod CAEN pt ea.
in cazul tau, din lista de coduri CAEN vezi "comert si intermedieri"
poti opta pt PFA in sistem real sau la norma de venit; difera calc. impozitului pe venitul net obtinut si evidenta contabila.
la norma de venit e mai simplu, dar merita sa optezi pt asta doar daca esti sigur ca vei obtine venituri minime anuale in val. normei anuale pt activ. si localitatea in care te inreg. ca PFA.
Nomenclatorul activităților pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit este aprobat prin ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2875/2011, iar Administrațiile finanțelor publice județene, respectiv a municipiului București au obligația de a stabili nivelului normelor de venit pentru fiecare activitate din Nomenclator.
ca sa-ti faci o idee, vezi aici nomenclatorul pt Bucuresti, 2015 :
https://static.anaf....5/Bucuresti.htm
s-a scris mult pe forum despre aceste optiuni (PFA/SRL/II/...), foloseste fct. de cautare.
un ex. de topic este si aici :
http://www.conta.ro/...-angajat-vs-ii/
topic cu care il voi uni pe al tau fiindca regulmentul forumului zice ca nu este permisa deschiderea de noi topice daca exista inca unul activ pe aceeasi tema ! citeste regulamentul, te rog !
eu ti-am spus in mare cam care sunt elem. pe care trebuie sa le ai in vedere, insa discutia si chiar optiunile pot fi diferite in fct. de date mai concrete priv. nivelul veniturilor estimate si a chelt. pe care crezi ca le vei avea.