Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
COMERT ON LINE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

COMERT ON LINE

11 replies to this topic

#1 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 17 February 2009 - 03:28 PM

Va rog am incercat sa caut dar nu am reusit sa gasesc in forum.
Stie cineva care este legislatia fiscala/contabila privitoare la magazinele on-line? Sau mai bine zis este deosebit din puct de vedere fiscal sau contabil un magazin on-line fata de unul obisnuit? Trebuie ceva depus la Fisc daca vrei sa desfasori o astfel de activitate?
Multumesc

#2 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 17 February 2009 - 05:58 PM

Specific ar fi codul CAEN 4791 care trebuie sa se regaseasca printre CAEN-urile din actul constitutiv si, desigur, in declaratia pe proprie raspundere de la ONRC. Nu stiu sa existe legislatie specifica pentru asa ceva - adaptezi ceea ce exista deja, atat fiscal cat si contabil.

Madalina

#3 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 17 February 2009 - 07:17 PM

Trebuiesc respectate prevederile Legii 365/2002 privind comertul electronic, publicata in Monitorul Oficial nr. 483 din data de 5 iulie 2002, republicata in MO 959/29.11.2006si ale HG 1308/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic

#4 ad

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 245 Postari:

Postat 19 February 2009 - 09:05 AM

cert este ca te incadrezi la exceptati si nu ai nevoie de casa de marcat,dac ai contract cu o firma de curierat transport se emit facturi , chitanta , iti aduce curierul banii , comert obisnuit.411=707;411=4427;5311=411;descarcare gest.;etc.comert

#5 tudoroiuj

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 March 2009 - 07:02 AM

Vezi postareaad, la Feb 19 2009, 11:05 AM, a spus:

cert este ca te incadrezi la exceptati si nu ai nevoie de casa de marcat,dac ai contract cu o firma de curierat transport se emit facturi , chitanta , iti aduce curierul banii , comert obisnuit.411=707;411=4427;5311=411;descarcare gest.;etc.comert

Nu am inteles ce ai vrut sa spui :(. Am nevoie de casa de marcat sau nu? Am inteles ca a fost un control la un magazin online mare din romania si i-au dat amenda deoarece nu avea casa de marcat.. si am inteles ca din 2009 nu ar mai merge doar cu chitanta.. si trebuie bon cand se vinde catre persoane fizice... stie cineva?

Multumesc,
TJ

#6 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 06 March 2009 - 10:07 AM

Nu ai nevoie de nimic, iti face programul de contabilitate tot. Tu doar trebuie sa te uiti la el.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#7 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 06 March 2009 - 10:19 AM

:frusty:

Dana

#8 tudoroiuj

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 March 2009 - 03:03 PM

Vezi postareaDana42, la Mar 6 2009, 12:19 PM, a spus:

:frusty:
foarte funy, wha can i say?...

eu intrebam pentru ca nu stiu ... si voi ma luati la misto.....

#9 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 06 March 2009 - 03:08 PM

intreaba contabilul, ca de-aia te intrebai azi dimineata la ce iti trebuie, ca ti-ai luat Saga si faci tu pe contabilul!

Aceasta postare a fost editata de eugen ursache: 06 March 2009 - 03:09 PM

Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#10 acciza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 06 March 2009 - 10:49 PM

Vezi postareaeugen ursache, la Mar 6 2009, 11:07 AM, a spus:

Nu ai nevoie de nimic, iti face programul de contabilitate tot. Tu doar trebuie sa te uiti la el.
Excelent! :frusty:

#11 tudoroiuj

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 March 2009 - 10:56 PM

Dar vad ca v-ati cam ofticat la faza cu saga.... ce se intimpa? oare am dreptate?
In fine vad ca va agitati cam mult.. era doar o intrebare....

Puteati sa dati argumente pro sau contra... nu e nimic rau in asta... nu am aratat pe nimeni cu degetul... Poate ca sunt si altii ca mine si ar fi meritat o discutie.
Eu lucrez in IT si poate data viitoare cand vreti sa instalati un windows si un IT-ist va cere x ron nu mai sariti si voi ca este o nimica toata si ca sunteti in stare sa il instalati si voi... Asta e doar un exemplu din miile pe care le-as putea da.... Nu am vrut sa raspund pe tonul asta si in modul acesta... dar chiar atitudinea dumneavoastra este mai mult decat enervanta.

Imi cer scuze. Subiect incheiat.

#12 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 07 March 2009 - 11:11 AM

Vezi postareatudoroiuj, la Mar 6 2009, 10:56 PM, a spus:

Eu lucrez in IT si poate data viitoare cand vreti sa instalati un windows si un IT-ist va cere x ron nu mai sariti si voi ca este o nimica toata si ca sunteti in stare sa il instalati si voi...

Stimate domn, vi se pare ceva extraordinar de greu sa instalati un Windows ?? ....baiatul meu il instaleaza de cand avea 14 ani !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL