Postat 08 March 2009 - 07:42 PM
Postat 13 March 2009 - 08:25 PM
Ce acte aveti,ca eu in afara de rapoartele zilnice de la casa de marcat si bonuri fiscale de benzina,nu mai am nimic...Se mai intocmesc si alte acte,e ceva specific acestei activitati si nu stiu eu???unde scrie,ajutati-ma si pe mine,va rog....Multumesc!
Postat 13 March 2009 - 10:04 PM
Postat 16 March 2009 - 08:54 PM
Florin_76, la Mar 13 2009, 10:04 PM, a spus:
Este vorba de un S.R.L.,care desfasoara activitate de taxi,cu autoturism al patronului,iar soferul e tot patronul.Are un contract incheiat cu o firma de taxi,iar prin acest contract,plateste lunar la firma asta de taxi,o val.reprez.dispecerat pe luna respectiva.Masina e prevazuta cu casa de marcat,se scot zilnic,rapoarte,cu valoarea din ziua respectiva,km.parcursi,cu tot ce trebuie.Intrebarea mea era,daca mai trebuiesc intocmite si alte acte,decat acestea??Mi se pare prea simplu,nu stiu ce sa zic...Noua contabililor,ni se pare ca ceva nu e in regula,cand nu muncim ca disperatii!!!Multumesc .
Postat 01 November 2011 - 12:27 PM
Multumesc!
Postat 01 November 2011 - 12:38 PM
avdia, la 01 November 2011 - 12:27 PM, a spus:
Multumesc!
Eu am o firma de taxi de peste 5 ani,se face reg de casa cu toate cheltuielile,salarii,alte chelt ptr masina.Amortizarea masinii in contabilitate se opereaza, se fac declaratii ptr salariati,firma este cu 3 %,este mai simplu ptr patron asa.Atat
Postat 01 November 2011 - 12:47 PM
Spuneti-mi va rog, se mai intocmesc acele FAZ-uri sau se tine o evidenta pe fiecare masina?
Deduc cheltuiala cu combustibilul in totalitate ? Cred ca ar trebui tinut cont de cursele ce au loc. Z-etul pe fiecare masina il evidentiez separat sau fac un total zilnic?
Consumabilile pentru masina sunt limitate?
Postat 01 November 2011 - 01:53 PM
"Deduc cheltuiala cu combustibilul in totalitate ?" În cazul taximetrelor DA!
Bine-nțeles aveți dreptate trebuie să țineți "cont de cursele ce au loc" Cele care sunt "la ngru", nefiscalizate , trebuie făcute cu carburanții consumați de șoferi , suportată din buzunar! sau dacă patronul admite că au circulat în căutare de client, poate că ... dar nicidecum de la dvs.citire sau doar cu voia dvs!
Z-etul pe fiecare masina il evidentiez separat sau fac un total zilnic? Da. adică, și, și ! Îl evidențiați separat și chiar faceți și totalul lor.
"Consumabilile pentru masina sunt limitate?" da, la cât se pot conecta la venituri! Adică un taximetru se mai și repară, se întreține. Dar nu toată luna stă în service! Și nici piesele nu pot costa cât veniturile pe ultimiile 2-3 luni!
Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 01 November 2011 - 01:55 PM
Postat 02 November 2011 - 11:04 AM
Similar Topics
2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi