Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
transfer de active - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

transfer de active

5 replies to this topic

#1 arianaluca2000

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 01 April 2009 - 09:21 AM

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare la dvs.
Am 2 firme, A si B. As dori sa transfer o masina de pe firma A pe firma B, deoarece urmeaza sa inkid firma A si nu vreau sa ma incarc cu TVA pe firma A. Mentionez ca sunt platitor de TVA pe ambele firme. Pe firma B nu am avut deloc activitate.
Astept cu interes raspunsul dvs.

#2 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 01 April 2009 - 09:24 AM

nu se poate "transfera". A va vinde masina lui B

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 April 2009 - 01:29 PM

#3 arianaluca2000

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 01 April 2009 - 09:46 AM

Altfel decat prin vanzare cumparare nu se poate??
Poate prin donatie??

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 05 April 2009 - 01:29 PM

#4 cosmin0304

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 399 Postari:

Postat 01 April 2009 - 10:06 AM

nu cred ca merge donatia. nu prea esti nevoias sa ai nevoie de ajutor. iar tva de dus la achizitie oricum trebuie sa-l dai la stat.

#5 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 02 April 2009 - 05:12 PM

Daca firma A fuzioneaza cu firma B (in loc sa desfiintezi firma A o poti vinde firmei B, sau poate sa fuzioneze cu aceasta rezultand o noua firma) activele si pasivele se transfera firmei obtinute prin fuziune sau firmei B (fuziune prin absorbtie).
Conform Codului fiscal daca beneficiarul transferului de active este o persoana impozabila atunci operatiunea de transfer nu constituie livrare de bunuri.
ART. 128.
(7) Transferul tuturor activelor sau al unei parti a acestora, efectuat cu ocazia transferului de active sau, dupa caz, si de pasive, indiferent daca este realizat ca urmare a vanzarii sau ca urmare a unor operatiuni precum divizarea, fuziunea ori ca aport in natura la capitalul unei societati, nu constituie livrare de bunuri daca primitorul activelor este o persoana impozabila. Primitorul activelor este considerat a fi succesorul cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere prevazuta de lege.

#6 factura

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 28 April 2011 - 11:04 AM

Buna ziua,

Am o situatie care se incadreaza la art 128 Cod Fiscal, este transfer active.
Data documentului de transfer este 01.11.2010. Pana azi nu au fost virati banii. La ce data inregistrez veniturile? La data documentului de transfer sau la data incasarii? Nu este livrare de bunuri. Ma intereseaza din punct de vedere al impozitului pe profit.

Multumesc frumos.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL