Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 20.4

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#389 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 09 May 2009 - 11:06 AM

Da Denisa asa este cu alin (3) , m-a strafurgerat pe moment intrebarea cu leas. vechi
Esti o draguta si o sufletista

#390 luca luca

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 09 May 2009 - 01:09 PM

Buna ziua!

Simpla solicitarea si aprobarea regimului de declarare derogatoriu de la Adm. Financiara anuleaza obligativitatea platii impozitului forfetar, sau numai suspendarea activitatii ne absolva de plata acestui impozit?
Din cate stiu, solicitarea regimului derogatoriu se poate face fara obligativitatea suspendarii activitatii la registrul comertului.
Stie cineva mai multe despre acest subiect?
Multumesc!

#391 silvia stanciu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 247 Postari:

Postat 09 May 2009 - 01:32 PM

Vezi postarealuca luca, la May 9 2009, 02:09 PM, a spus:

Buna ziua!

Simpla solicitarea si aprobarea regimului de declarare derogatoriu de la Adm. Financiara anuleaza obligativitatea platii impozitului forfetar, sau numai suspendarea activitatii ne absolva de plata acestui impozit?
Din cate stiu, solicitarea regimului derogatoriu se poate face fara obligativitatea suspendarii activitatii la registrul comertului.
Stie cineva mai multe despre acest subiect?
Multumesc!

Cred ca e pe dos, adica activitatea trebuie suspendata la Registrul Comertului. Ca-ti iei si regim derogatoriu de la administratie e alta treaba, ei te scutesc doar de depunerea declaratiilor dar nu pot certifica suspendarea activitatii, care este atributul ONRC.

#392 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 09 May 2009 - 04:45 PM

In plus, trebuie sa duci la Administratie actele de la Registrul Comertului ca ai declarat suspendarea firmei, precum si Certificat fiscal ca s-au achitat toate obligatiile.

#393 stiutor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:
  • Interests:bani

Postat 11 May 2009 - 12:55 AM

Vezi postareabibilica, la May 7 2009, 09:29 AM, a spus:

Am fost ieri la administratorul unei firme la care tin contabilitatea. I-am explicat ca nu mai poate sa deduca tva-ul la masina lui, ci pentru agenti de vanzari si alte exceptii. El mai are o alta firma care ii tine contabilitatea o alta persoana. Ulterior, a discutat si cu ea referitor la minunata ordonanta si la deducerea tva-ului la combustibil. Stiti ce solutie a dat contabila?
" Nu-i nici o problema, ca putem introduce combustibilul pe protocol sau din cei 2% cheltuieli sociale" :sad:
Binenteles ca am picat drept fraiera. Ori eu sunt dusa cu pluta, in sensul ca se practica asa ceva, ori trebuie facut ceva cu aceste persoane care vin cu " solutii salvatoare ".

recomandare, explicai scurt si la obiect, iar daca penalizarile si cu baza daca se acumule batut in cap renunta la el.
unul pleaca altul vine, clint.
si apoi totm pe unde scoate ca,mes bu, si atunci sa o vezi ce face cu ne si frumoase pana o sa aiba control pe impozit pe profit, sa vedem ce face cu penalizarile si cubaza cand s-or acumula valori mai mari, sa vedem pe unde scoate camasa...

#394 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 11 May 2009 - 07:39 AM

Vezi postareastiutor, la May 11 2009, 01:55 AM, a spus:

Vezi postareabibilica, la May 7 2009, 09:29 AM, a spus:

Am fost ieri la administratorul unei firme la care tin contabilitatea. I-am explicat ca nu mai poate sa deduca tva-ul la masina lui, ci pentru agenti de vanzari si alte exceptii. El mai are o alta firma care ii tine contabilitatea o alta persoana. Ulterior, a discutat si cu ea referitor la minunata ordonanta si la deducerea tva-ului la combustibil. Stiti ce solutie a dat contabila?
" Nu-i nici o problema, ca putem introduce combustibilul pe protocol sau din cei 2% cheltuieli sociale" :sad:
Binenteles ca am picat drept fraiera. Ori eu sunt dusa cu pluta, in sensul ca se practica asa ceva, ori trebuie facut ceva cu aceste persoane care vin cu " solutii salvatoare ".

recomandare, explicai scurt si la obiect, iar daca penalizarile si cu baza daca se acumule batut in cap renunta la el.
si apoi totm pe unde scoate ca,mes bu, si atunci sa o vezi ce face cu ne si frumoase pana o sa aiba control pe impozit pe profit, sa vedem ce face cu penalizarile si cubaza cand s-or acumula valori mai mari, sa vedem pe unde scoate camasa...

Io n-am inteles nimic, textul asta cred ca merge dat la revista "Urzica"
Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#395 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 11 May 2009 - 12:05 PM

la "Urzica " trebuie data toata ordonanta asta nenorocita

cine e mai lamurit, ca eu nu mai inteleg nimic din cheltuielile cu combustibilul..
sa facem o recapitulare:
-deci pt cei din conducere se deduc chelt combustibil si intretinere pt un auto de persoana, dar sa cumuleze:"administrare si conducere"
-pt restul , daca nu se incadreaza la exceptii, nu se deduce
-la camioane, utilitare, etc, ramane deductibil

alte observatii?...
chelt de intretinere la masinile mici, se deduc sau nu (cele la care NU se deduce benzina)
(asigurare, reparatii, piese, casco).

#396 stelicad

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 11 May 2009 - 05:06 PM

Pentu o firma prestatoare de servicii care se ocupa cu instalatii electrice si bransamente se mai poate deduce carburantul sau nu?
Oare ar fi mai bine sa mearga cu tranvaiul si cu sacul plin de scule la reparatii?????????????

#397 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 11 May 2009 - 05:34 PM

Vezi postareadanbonta, la May 11 2009, 08:39 AM, a spus:

Vezi postareastiutor, la May 11 2009, 01:55 AM, a spus:

Io n-am inteles nimic, textul asta cred ca merge dat la revista "Urzica"
la "urzica" si aici, la "perle, perlute " :bann: unde il citez chiar acum, ca e maxim :lnr (29):

dragilor, m-am rupt de ras .... nu-i adevarat cum pot scrie unii :lnr (21):
Dane, ai fost minunat, baniesc ca asa o fata aveai cand ai terminat de citit (asa :sad: ) si cred ca aceeasi fata am avut-o si eu ... :smile:

Vezi postareastelicad, la May 11 2009, 06:06 PM, a spus:

Pentu o firma prestatoare de servicii care se ocupa cu instalatii electrice si bransamente se mai poate deduce carburantul sau nu?
Oare ar fi mai bine sa mearga cu tranvaiul si cu sacul plin de scule la reparatii?????????????
da, stelicad, se poate deduce, intri la "transport la si de la locul desfasurarii activitatii"

#398 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 11 May 2009 - 10:24 PM

Fratilor, romani si... straini, dupa ce am verificat daca nu am gresit site-ul, am ras cu lacrimi, este total textul, acum mi se pare usoara interpretarea Ordonantei :sad: !
Stiutor, (ai un nume predestinat scrierii in limba romana) multumim pt.recomandarea "la obiect", incerc o traducere : dragi colegi, nu fiti suparati: daca un "clint" este batut in cap, renuntam la el, nu disperati, un "clint" pleaca, altul vine... :smile: !
Atat am reusit sa traduc... :bann:

Dana

#399 dannad001

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 224 Postari:

Postat 11 May 2009 - 10:35 PM

Hai, mai Dana42, chiar asa... ? :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de dannad001: 11 May 2009 - 10:36 PM

#400 cristina_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 12 May 2009 - 06:42 AM

Pentru masinile cu care se merge in scop administrativ in timpul programului de lucru (avem un sofer care alearga pe la cumparaturi toata ziua) combustibilul este deductibil? :sad:

PS tot el duce si declaratii, aduce extrase de la banca etc

#401 stefan1974

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 12 May 2009 - 09:39 AM

LEGEA 571/2003 REACTUALIZATA CU ORDONANTA 34/2009 - ART. 22 ALIN 5.1

4. La articolul 22, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
"(5^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuata dupa data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizarii fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate si/sau casate, se impoziteaza concomitent cu deducerea amortizarii fiscale, respectiv la momentul scaderii din gestiune a acestor mijloace fixe, dupa caz.

Acest articol se refera strict la rezervele din reevaluare ? sau se refera si la surplusul din reevaluare aferent reevaluarilor efectuate dupa 01.01.2004 ?
Se stie ca ultima reevaluare recunoscuta a fost ceea efectuata in anul 2003 , dar ulterior s-a revenit si sa considerat ca surplusul din reevaluare indiferent de data reevaluarii sa fie deductibil din punct de vedere fiscal .

#402 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 10:54 AM

in general, eu cred ca orice chelt. facuta in scopul obtinerii de venituri si demonstrata ca fiind astfel poate fi dedusa integral - asta e spiritul legii (codului fiscal), cu exceptia celor ce au deductibilitate limitata stabilita clar.

cat priveste combustibilul si tva pt. autoturisme, parerea mea e ca fiecare firma isi poate incadra aceste chelt. la unul din articolele de lege care o fac deductibila, fiindca ele dau o destul de mare legeritate astfel incat orice firma ai avea, tot sa o poti da la intors cu benzina/motorina si tva-ul.
pana si pt. administrator se poate gasi formula cu trecerea in "fisa postului" a atributiilor de marketing, ceea ce in mare parte chiar este adevarat, nu-i asa ?

eu cred ca dracul nu-i chiar asa de negru si ca ne-am speriat prea tare.

#403 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 12 May 2009 - 12:40 PM

Eu cred ca te inseli amarnic...
Sa te incadrezi in una din exceptii trebuie sa demonstrezi cu documente legale , de exemplu: agenti de vz = sa fie incadrati cod cor agent de vanzari, curierat: obiectul de activitate al firmei sa corespunda cu aceasta clasificare , eu m-am gandit ca de fapt activitatile pentru care se realizeaza venit , adica daca ai facturi emise pentru curierat. In general combustibilul pentru activitatea firmei nu se incadreaza la exceptii , deci nu este deductibil. .. adica niste aberatii... :sad:

#404 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 01:19 PM

Eu cred ca nu ma insel asa amarnic :biggrin: fiindca de ex. la curierat am vazut niste posturi in care se spunea ca tine mai acum cateva pagini si apoi s-a revenit si s-a constatat ca nu trebuie sa ai in ob. de activitate curierat si sa obtii venituri din curierat. Te rog sa recitesti, daca vrei bineinteles.

Orice firma are relatii cu clientii, chiar si o firma de prestari servicii. Orice firma de prestari servicii le presteaza pe bani, iar cele de instalatii/constructii/altele similare care isi duc materiale la si de la locul desfasurarii activitatii (adica locul unde executa lucrarea)- de asemenea isi poate deduce si chelt. si tva-ul la combustibil.
Tot la "transportul la si de la locul desfasurarii activitatii" ... intra si delegatiile.
Cat priveste marketingul, si aici se pot ajusta niste fise de post ale salariatilor si se rezolva problema.
In aceeasi idee, faceti acte aditionale la CIM si ziceti acolo o clauza cum ca va duceti si va aduceti personalul la/de la serviciu, asta merge pt. a justifica masina patronului, mai ales daca patronii sunt si angajati si asa ati rezolvat inca niste combustibil.
Eu zic ca daca suntem putin creativi, vom putea gasi solutii sa ne incadram in ordonanta asta.

Aceasta postare a fost editata de EVA the one: 12 May 2009 - 01:21 PM

#405 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 12 May 2009 - 03:16 PM

Vezi postareaEVA the one, la May 12 2009, 02:19 PM, a spus:

Tot la "transportul la si de la locul desfasurarii activitatii" ... intra si delegatiile.
Cat priveste marketingul, si aici se pot ajusta niste fise de post ale salariatilor si se rezolva problema.
In aceeasi idee, faceti acte aditionale la CIM si ziceti acolo o clauza cum ca va duceti si va aduceti personalul la/de la serviciu, asta merge pt. a justifica masina patronului, mai ales daca patronii sunt si angajati si asa ati rezolvat inca niste combustibil.

Citeste, daca ai putin timp, aici:
http://www.conta.ro/forum/index.php?s=&...st&p=200997

Si eu (noi) vrem solutii, dar care sa stea in picioare!!!

Iar in actul aditional la CIM, nu se trec astfel de lucruri...

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 12 May 2009 - 03:18 PM

#406 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 06:49 PM

Multumesc, am citit :smile: si consider ca daca sunt necesare 2 sau mai multe mijl. de transport pana la firma (in Bucuresti mai mereu e cazul) si avem un acord colectiv intre angajator si angajat sa se asig. transportul (sau acea clauza in CIM-ul pt. ce angajat se preteaza si vrem, de ea vb anterior), atunci putem sustine consumul de combustibil. Mai mult, si CF ne permite chelt. sociale de 2% cu transp. salariatilor la si de la locul de munca, mai putem baga si acolo cate ceva, mai ales daca nu avem altele care sa ne manance procentul deductibil.

Sunt de acord cu tine, a.d.n., cand spui ca toti avem interesul sa gasim solutii care sa stea in picioare, de aceea am si vorbit despre aceste solutii, iar eu cred ca ele pot sta in picioare alaturi de litera cu agentii de vanzari, care e destul de larga, intra destul de multe acolo ...
Pt. prestatorii de servicii mai vine in ajutor si pct. 2) de la norme, acela priv. serviciile cu plata. Si acolo unii se pot incadra, de ex. actualizari de soft la sediul clientului, livrarea de materiale executate pt. ei ... pt toate astea se primesc bani.
Fiecare firma are interesul sa-si faca rost de ductibilitate si atunci putem avea o intelegere cu cate un client in care sa zicem ca ne-am deplasat pe rand unul la sediul celuilalt pt. discutii, oferte ... si incheiem o minuta intre noi in care zicem chiar asta. O data pe luna ma duc eu la el si o data vine el la mine, credeti ca partenerii ar refuza asa ceva ?? Ca doar si ei au de justificat combustibil si vor vrea sa il puna si pe seama acestei relatii cu partenerul de afaceri, ceea ce e chiar adevarat pana la urma, desigur nu lunar, sau de ce nu ? Zic si eu :bann:

Haideti sa ne mai gandim ... romanul e creativ :sad:

Aceasta postare a fost editata de EVA the one: 12 May 2009 - 06:59 PM

#407 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 12 May 2009 - 08:05 PM

De asta ce spuneti?
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...cut-trebuia.htm

:sad:
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#408 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 12 May 2009 - 09:54 PM

UITE CINE VORBESTE!
http://209.85.129.132/search?q=cache:10fMx...=clnk&gl=ro

ps: ii puteti studia si CV.
%%%

Similar Topics Collapse