ics21, la Apr 14 2009, 02:51 PM, a spus:
"contribuabilii prevăzuŃi la alin.(1) lit.b) înfiinŃaŃi în cursul anului 2009,
compară impozitul pe profit datorat la sfârsitul fiecărui trimestru cu impozitul
minim anual aferent primei transe de venituri totale, prevăzută la art. 18 alin.(3),
recalculat în mod corespunzator prin împărŃirea impozitului minim anual la 12
luni si înmulŃirea cu numărul de luni pentru perioada impozabilă respectivă."
Pe de alta parte, modul de calcul citat mai sus este absolut aiurea. Adica, pot sa am asa:
trimestrul I: sa zicem ca am venituri de 10.000 RON si profit fiscal de 100 RON (ca asa s-a intamplat sa fie). Conform modului de calcul, eu ar trebui sa platesc impozit forfetar in trimestrul I, pentru ca impozitul forfetar ptr 10.000 RON, impartit la 12 luni si inmultit cu 4 imi da mai mult decat cei 16 RON impozit pe profit calculat normal la la 100 RON;
trimestru II: am venituri de 5.000 RON, dar am profit fiscal de 2.000 RON (n-am mai avut cheltuielile mari din Trim I). Drept urmare, pe trimestrul II as plati mai mult decat ar fi in impozitul forfetar, deci platesc 16% din 2000.
Eu de aici ce sa inteleg, ca impozitul forfetar e trimestrial sau anual cum ziceau ei? Ca atunci nu inteleg ce importanta mai are tabelul lor cu veniturile anuale, din moment ce mie mi-l calculeaza trimestrial.