Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 18

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#341 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 06 May 2009 - 02:15 PM

Vezi postareacriseta, la May 6 2009, 01:40 PM, a spus:

Nu poate deduce tva la combustibili. Nu se incadreaza la exceptii.
Pai asa inteleg si io, insa pe firul asta de discutii (mai pe la inceput) se spunea ca intra la exceptii

#342 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 06 May 2009 - 06:29 PM

F. bine ca a fost postata si aici declaratia . Mie mi-a luat mult timp sa o gasesc...

#343 francesca2009

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 07 May 2009 - 08:10 AM

Eu am valoarea reziduala cuprinsa in factura lunara care vine cu rata si dobanda, deci cum fac?
In contextul deducerii combustibilului pt auto care transporta personalul angajat la si de la locul de desfasurare a activitatii, directorul meu e angajat cu contract individual de munca, deci e si el un angajat, atunci pe masina pe care o foloseste combustibilul folosit pt transportul la si de la locul de munca de ce sa nu fie deductibil?

#344 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 07 May 2009 - 08:29 AM

Am fost ieri la administratorul unei firme la care tin contabilitatea. I-am explicat ca nu mai poate sa deduca tva-ul la masina lui, ci pentru agenti de vanzari si alte exceptii. El mai are o alta firma care ii tine contabilitatea o alta persoana. Ulterior, a discutat si cu ea referitor la minunata ordonanta si la deducerea tva-ului la combustibil. Stiti ce solutie a dat contabila?
" Nu-i nici o problema, ca putem introduce combustibilul pe protocol sau din cei 2% cheltuieli sociale" :sad:
Binenteles ca am picat drept fraiera. Ori eu sunt dusa cu pluta, in sensul ca se practica asa ceva, ori trebuie facut ceva cu aceste persoane care vin cu " solutii salvatoare ".
oare unde o sa ajungem?

#345 Alina Petroiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 May 2009 - 08:37 AM

daca am contract de comodat auto incheiat intre o persoana fizica, angajat la SC X SI SC X, pentru decontare transport, pot deduce cheltuiala cu combustibilul? pt ca astfel autoturismul este in folosinta contribuabilului.

#346 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 May 2009 - 09:11 AM

Pt.Bibilica : cu toate ca nu este topicul potrivit pt.aceasta postare a ta, te sfatuiesc sa ii arati si explici angajatorului Hot. 488/2009 si totodata sa ii explici ce inseamna chelt.de protocol si chelt.sociale cnf.CF si CM (care oricum au ded.limitata) precum si amenda la care este pasibil si implicatiile unor asemenea inregistrari, mai ales in situatia in care nu are stipulata raspunderea prin contract pt.evidenta contabila, a celeilalte contabile.
Combustibilul nu il poate nici bea, nici manca sau servi partenerilor de afaceri si nici nu il poate da ca ajutor pt.inmormantare, nastere, boli, cadou salariatilor si copiilor lor etc.

Dana

#347 Geta L

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 07 May 2009 - 09:21 AM

Vezi postareaETIC, la May 6 2009, 02:15 PM, a spus:

Privitor la firmele care fac ACHI si au ca perioada fiscala la TVA trimestrul.
Ce am inteles eu :
APRILIE = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.05.2009
- D300 = TVA aprilie = 25.05.2009 si in continuare D300 lunar
MAI = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.06.2009
- D300 = TVA aprilie + mai = 25.07.2009
- D300 = TVA iunie = 25.07.2009 si in continuare D300 lunar
Practic inteleg ca se depun 2 D300 in aceasta situatie.
IUNIE = se face ACHi
- F010 = TVA lunar = 05.07.2009
- D300 = TVA aprilie + mai + iunie = 25.07.2009 si apoi D300 lunar
La fel pentru urmatoarele trimestre.
A inteles cineva altfel?
In situatia firmelor care efectueaza AIC si au avut perioada fiscala trimestriala, analiza incadrarii in noile prevederi se va face incepand cu 01.05.2009 (data intrarii in vigoare a acestor prevederi). Daca in luna mai 2009 au efectuat AIC, au obligatia sa declare in primele 5 zile lucratoare din luna iunie, prin D 010, modificarea perioadei fiscale. AIC efectuat in aprilie (daca exista) si AIC efectuat in luna mai vor face obiectul D 300 depus pana la data de 25.06.2009, urmand ca incepand cu luna iunie sa se depuna D 300 lunar. Implicit se modifica si data scadentei TVA de plata aferent acestor doua luni (aprilie si mai 2009). Nu este obligatorie modificarea perioadei fiscale din motive de AIC efectuat in luna aprilie deoarece aprilie nu se afla sub incidenta noilor modificari legislative.

#348 florcik_23

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 07 May 2009 - 10:03 AM

daca ni se percepe impozit forfetar la CA mai platim si impozit pe profit?

#349 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 07 May 2009 - 10:28 AM

Imp .forfetar nu se plateste la CA ci la total venituri.
Nu se platesc ambele ,ci acela care are suma mai mare (se compara imp. profit cu cel forfetar )

#350 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 07 May 2009 - 10:46 AM

Ce inseamna ACHI? :sad:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 May 2009 - 12:17 PM

#351 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 May 2009 - 11:03 AM

Pt. Lucis : ACHI se refera la achizitie intracomunitara, probabil a vrut sa scrie AIC.

Dana

#352 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:36 PM

Am intrebat la Anaf daca la un director de vanzari poate fi dedusa cheltuiala cu combustibilul si tva-ul aferent si mi-a raspuns ca daca am justificare ca munca directorului de vanzari este asimilata unui agent de vanzari, atunci pot deduce. Totodata, mi-a spus ca asteapta si ei clarificari la unele intrebari pe care le-au pus. E destul de neclara Ordonanta si lasa loc la multe interpretari.

Pentru DANA42: multumesc pentru raspuns. Mi-a placut argumentarea.
oare unde o sa ajungem?

#353 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:48 PM

Vezi postareafrancesca2009, la May 7 2009, 09:10 AM, a spus:

In contextul deducerii combustibilului pt auto care transporta personalul angajat la si de la locul de desfasurare a activitatii, directorul meu e angajat cu contract individual de munca, deci e si el un angajat, atunci pe masina pe care o foloseste combustibilul folosit pt transportul la si de la locul de munca de ce sa nu fie deductibil?

In Norme scrie asa:

f) vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea sau la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;

Se intelege ca daca exista mijloc de transport in comun pentru destinatia respectiva, .... sa vina cu tramvaiul ! :biggrin:

Deci, e clar ca se refera la trasportul personalului pe camp, la cules, pe santier etc.

#354 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:55 PM

Sper ca toata lumea stie ca ne referim la TOTAL VENITURI din anul anterior.

#355 yulia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 119 Postari:

Postat 07 May 2009 - 01:11 PM

[quote name='bibilica' date='May 7 2009, 01:36 PM' post='200994']

Fisiere atasate

#356 Alina Petroiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 May 2009 - 01:22 PM

multumim yulia. foare bun fisierul cu recomandarea referitoare la aplicarea modificarilor codului fiscal :sad:

#357 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 07 May 2009 - 01:30 PM

[quote name=a.d.n. ...atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;[/quote]

inteleg ca trebuie sa fie indeplinite ambele conditii citate de a.d.n...
adica sa nu fie nici un alt alt mijloc de transport pe acea distanta si sa existe [u]concomitent[/u] un acord intre angajator si angajati in acest sens...
sau doar una dintre acestea ?

ufff ! cata brambureala ! :sad:

si ce se intelege prin "acord colectiv" ?

Aceasta postare a fost editata de maria viorica: 07 May 2009 - 01:33 PM

#358 alinabogdan.29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 112 Postari:
  • Interests:specializarea

Postat 07 May 2009 - 02:04 PM

Vezi postareaGeta L, la May 7 2009, 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaETIC, la May 6 2009, 02:15 PM, a spus:

Privitor la firmele care fac ACHI si au ca perioada fiscala la TVA trimestrul.
Ce am inteles eu :
APRILIE = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.05.2009
- D300 = TVA aprilie = 25.05.2009 si in continuare D300 lunar
MAI = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.06.2009
- D300 = TVA aprilie + mai = 25.07.2009
- D300 = TVA iunie = 25.07.2009 si in continuare D300 lunar
Practic inteleg ca se depun 2 D300 in aceasta situatie.
IUNIE = se face ACHi
- F010 = TVA lunar = 05.07.2009
- D300 = TVA aprilie + mai + iunie = 25.07.2009 si apoi D300 lunar
La fel pentru urmatoarele trimestre.
A inteles cineva altfel?
In situatia firmelor care efectueaza AIC si au avut perioada fiscala trimestriala, analiza incadrarii in noile prevederi se va face incepand cu 01.05.2009 (data intrarii in vigoare a acestor prevederi). Daca in luna mai 2009 au efectuat AIC, au obligatia sa declare in primele 5 zile lucratoare din luna iunie, prin D 010, modificarea perioadei fiscale. AIC efectuat in aprilie (daca exista) si AIC efectuat in luna mai vor face obiectul D 300 depus pana la data de 25.06.2009, urmand ca incepand cu luna iunie sa se depuna D 300 lunar. Implicit se modifica si data scadentei TVA de plata aferent acestor doua luni (aprilie si mai 2009). Nu este obligatorie modificarea perioadei fiscale din motive de AIC efectuat in luna aprilie deoarece aprilie nu se afla sub incidenta noilor modificari legislative.

Sunt si eu de acord cu Geta L. Ordonanta intra in vigoare doar in mai, deci aprilie nu intra in discutie.
alina

#359 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 07 May 2009 - 02:20 PM

Vezi postareabibilica, la May 7 2009, 09:29 AM, a spus:

Stiti ce solutie a dat contabila?
" Nu-i nici o problema, ca putem introduce combustibilul pe protocol sau din cei 2% cheltuieli sociale" :sad:

Adica benzina sa fie protocol ? Eu stiu ca in cheltuielile cu protocoul se inregistreaza doar PRESTARILE de servicii facute de terti. De cand benzina sa fie un serviciu si nu un bun material concret ?
vioreld

#360 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 07 May 2009 - 03:31 PM

Interesant este ca se vorbeste in continuu doar de masinile cu greutate < 3,5 tone pentru transport persoane, pentru cu mai exista si masini productive cu greutate < 3,5 tone, acele masini "papuc". Normal ca pot transporta si 1,2 persoane, dar cu siguranta destinatia lor nu este aceasta, ci de a transporta diverse produse. Cu masinile astea cum ramane? In opinia mea pentru aceste masini combustibilul este deductibil chiar si numai pe considerentul ca nu sunt destinate transportului de persoane.

As vrea sa aflu si alte pareri cu privire la asta.

Aceasta postare a fost editata de danbonta: 07 May 2009 - 03:32 PM

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL