Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 21

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#401 stefan1974

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 12 May 2009 - 09:39 AM

LEGEA 571/2003 REACTUALIZATA CU ORDONANTA 34/2009 - ART. 22 ALIN 5.1

4. La articolul 22, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
"(5^1) Prin exceptie de la prevederile alin. (5), rezervele din reevaluarea mijloacelor fixe, inclusiv a terenurilor, efectuata dupa data de 1 ianuarie 2004, care sunt deduse la calculul profitului impozabil prin intermediul amortizarii fiscale sau al cheltuielilor privind activele cedate si/sau casate, se impoziteaza concomitent cu deducerea amortizarii fiscale, respectiv la momentul scaderii din gestiune a acestor mijloace fixe, dupa caz.

Acest articol se refera strict la rezervele din reevaluare ? sau se refera si la surplusul din reevaluare aferent reevaluarilor efectuate dupa 01.01.2004 ?
Se stie ca ultima reevaluare recunoscuta a fost ceea efectuata in anul 2003 , dar ulterior s-a revenit si sa considerat ca surplusul din reevaluare indiferent de data reevaluarii sa fie deductibil din punct de vedere fiscal .

#402 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 10:54 AM

in general, eu cred ca orice chelt. facuta in scopul obtinerii de venituri si demonstrata ca fiind astfel poate fi dedusa integral - asta e spiritul legii (codului fiscal), cu exceptia celor ce au deductibilitate limitata stabilita clar.

cat priveste combustibilul si tva pt. autoturisme, parerea mea e ca fiecare firma isi poate incadra aceste chelt. la unul din articolele de lege care o fac deductibila, fiindca ele dau o destul de mare legeritate astfel incat orice firma ai avea, tot sa o poti da la intors cu benzina/motorina si tva-ul.
pana si pt. administrator se poate gasi formula cu trecerea in "fisa postului" a atributiilor de marketing, ceea ce in mare parte chiar este adevarat, nu-i asa ?

eu cred ca dracul nu-i chiar asa de negru si ca ne-am speriat prea tare.

#403 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 12 May 2009 - 12:40 PM

Eu cred ca te inseli amarnic...
Sa te incadrezi in una din exceptii trebuie sa demonstrezi cu documente legale , de exemplu: agenti de vz = sa fie incadrati cod cor agent de vanzari, curierat: obiectul de activitate al firmei sa corespunda cu aceasta clasificare , eu m-am gandit ca de fapt activitatile pentru care se realizeaza venit , adica daca ai facturi emise pentru curierat. In general combustibilul pentru activitatea firmei nu se incadreaza la exceptii , deci nu este deductibil. .. adica niste aberatii... :sad:

#404 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 01:19 PM

Eu cred ca nu ma insel asa amarnic :biggrin: fiindca de ex. la curierat am vazut niste posturi in care se spunea ca tine mai acum cateva pagini si apoi s-a revenit si s-a constatat ca nu trebuie sa ai in ob. de activitate curierat si sa obtii venituri din curierat. Te rog sa recitesti, daca vrei bineinteles.

Orice firma are relatii cu clientii, chiar si o firma de prestari servicii. Orice firma de prestari servicii le presteaza pe bani, iar cele de instalatii/constructii/altele similare care isi duc materiale la si de la locul desfasurarii activitatii (adica locul unde executa lucrarea)- de asemenea isi poate deduce si chelt. si tva-ul la combustibil.
Tot la "transportul la si de la locul desfasurarii activitatii" ... intra si delegatiile.
Cat priveste marketingul, si aici se pot ajusta niste fise de post ale salariatilor si se rezolva problema.
In aceeasi idee, faceti acte aditionale la CIM si ziceti acolo o clauza cum ca va duceti si va aduceti personalul la/de la serviciu, asta merge pt. a justifica masina patronului, mai ales daca patronii sunt si angajati si asa ati rezolvat inca niste combustibil.
Eu zic ca daca suntem putin creativi, vom putea gasi solutii sa ne incadram in ordonanta asta.

Aceasta postare a fost editata de EVA the one: 12 May 2009 - 01:21 PM

#405 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 12 May 2009 - 03:16 PM

Vezi postareaEVA the one, la May 12 2009, 02:19 PM, a spus:

Tot la "transportul la si de la locul desfasurarii activitatii" ... intra si delegatiile.
Cat priveste marketingul, si aici se pot ajusta niste fise de post ale salariatilor si se rezolva problema.
In aceeasi idee, faceti acte aditionale la CIM si ziceti acolo o clauza cum ca va duceti si va aduceti personalul la/de la serviciu, asta merge pt. a justifica masina patronului, mai ales daca patronii sunt si angajati si asa ati rezolvat inca niste combustibil.

Citeste, daca ai putin timp, aici:
http://www.conta.ro/forum/index.php?s=&...st&p=200997

Si eu (noi) vrem solutii, dar care sa stea in picioare!!!

Iar in actul aditional la CIM, nu se trec astfel de lucruri...

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 12 May 2009 - 03:18 PM

#406 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2009 - 06:49 PM

Multumesc, am citit :smile: si consider ca daca sunt necesare 2 sau mai multe mijl. de transport pana la firma (in Bucuresti mai mereu e cazul) si avem un acord colectiv intre angajator si angajat sa se asig. transportul (sau acea clauza in CIM-ul pt. ce angajat se preteaza si vrem, de ea vb anterior), atunci putem sustine consumul de combustibil. Mai mult, si CF ne permite chelt. sociale de 2% cu transp. salariatilor la si de la locul de munca, mai putem baga si acolo cate ceva, mai ales daca nu avem altele care sa ne manance procentul deductibil.

Sunt de acord cu tine, a.d.n., cand spui ca toti avem interesul sa gasim solutii care sa stea in picioare, de aceea am si vorbit despre aceste solutii, iar eu cred ca ele pot sta in picioare alaturi de litera cu agentii de vanzari, care e destul de larga, intra destul de multe acolo ...
Pt. prestatorii de servicii mai vine in ajutor si pct. 2) de la norme, acela priv. serviciile cu plata. Si acolo unii se pot incadra, de ex. actualizari de soft la sediul clientului, livrarea de materiale executate pt. ei ... pt toate astea se primesc bani.
Fiecare firma are interesul sa-si faca rost de ductibilitate si atunci putem avea o intelegere cu cate un client in care sa zicem ca ne-am deplasat pe rand unul la sediul celuilalt pt. discutii, oferte ... si incheiem o minuta intre noi in care zicem chiar asta. O data pe luna ma duc eu la el si o data vine el la mine, credeti ca partenerii ar refuza asa ceva ?? Ca doar si ei au de justificat combustibil si vor vrea sa il puna si pe seama acestei relatii cu partenerul de afaceri, ceea ce e chiar adevarat pana la urma, desigur nu lunar, sau de ce nu ? Zic si eu :bann:

Haideti sa ne mai gandim ... romanul e creativ :sad:

Aceasta postare a fost editata de EVA the one: 12 May 2009 - 06:59 PM

#407 Cristina Grigoras

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 610 Postari:
  • Interests:Hmmmmm!!!

Postat 12 May 2009 - 08:05 PM

De asta ce spuneti?
http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-...cut-trebuia.htm

:sad:
Nu te certa niciodata cu un idiot: te aduce la nivelul lui, apoi te bate cu experienta !

#408 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 12 May 2009 - 09:54 PM

UITE CINE VORBESTE!
http://209.85.129.132/search?q=cache:10fMx...=clnk&gl=ro

ps: ii puteti studia si CV.
%%%

#409 neinitiat

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 13 May 2009 - 12:40 PM

Oameni buni,
Cum e cu cabinetele medicale fara personalitate juridica si deducerea combustibilului pentru masina (proprietatea cabinetului) cu care medicul se deplaseaza efectiv la cabinet, dar si pe coclauri, pentru consultatiile la domiciliu, intre sediul principal si punctul de lucru etc, deci pentru exercitarea efectiva a profesiei? Se deduce sau nu combustibilul?

#410 rentz2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 117 Postari:

Postat 14 May 2009 - 02:54 PM

Am si eu o MARE nedumerire.

in OUG scrie :

(17) În situația în care contribuabilii prevăzuți la alin. (1) lit. a) au înregistrat în anul 2008 pierdere fiscală, aceștia efectuează plăți anticipate în contul impozitului pe profit în sumă de o pătrime din impozitul minim anual, prevăzut la art. 18 alin. (3).

In norme la Exemplul IV nu se tine cont de aceasta prevedere la calcului impozitului minim.

Eu nu mai inteleg nimic .... :sad:

#411 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 14 May 2009 - 05:54 PM

Renz, te-ai zapacit? Pai la 31.12.2008 are pierdere fiscala 700 si o scade din baza impozabila.
(13200-700)*16% = 2000
FORFETAR = 367
Plateste 2000
Iar daca vorbesti de (17) ...alin(1) lit a), acolo e vorba de banci bla bla
(1) Plata impozitului se face astfel:
a) contribuabilii, societăţi comerciale bancare, persoane juridice române, şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligaţia de a plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35 alin. (1);

Aceasta postare a fost editata de DENISA GRIGORITA: 14 May 2009 - 05:58 PM

%%%

#412 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 19 May 2009 - 08:19 AM

Cum interpretati urmatorul aliniat:

"2. La articolul 21 alineatul (3), litera n) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"n) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii." "???

Adica la administratori si functii de conducere deductibile pentru un singur autoturism, iar la restul cum? Nedeductibile sau pentru restul masinilor sunt deductibile oricum?
Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#413 petrutap

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 May 2009 - 11:35 AM

Ce se intampla daca fac o achizitie intracomunitara de masina pt administrator. Nu mai deduc Tva-ul , adica nu mai fac 4426=4427, dar il platesc undeva?

#414 criseta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 95 Postari:

Postat 21 May 2009 - 05:28 PM

La un seminar de fiscalitate, un reprezentant din Min Fin a spus ca doar firmele care si-au suspendat activitatea prin depunerea cererii la Reg Com nu platesc dar cele aflate in dizolvare vor avea venituri si cheltuieli pana la terminarea lichidarii si radierea societatii si ca trebuie sa plateasca imp minim sau imp pe profit/venit in functie de care este mai mare.

#415 dandynro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 26 May 2009 - 01:26 PM

am si eu o intrebare firmele declarate inactive la registrul comertului dar care nu cer regim derogatoriu de la afp mai datoreaza impozitul unic
dandynro

#416 corina grigore

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 02 June 2009 - 11:58 AM

Daca o firma isi suspenda activitatea in cursul anului 2009, plateste impozit forfetar de la inceputul anului pana la data suspendarii.
" In situatia in care, contribuabilii intra in activitate temporara in cursul anului, prevederile art.18 alin.2 se palica pentru perioada cuprinsa intre inceputul anului si data cand societatea inregistreaza la Reg Com. cererea de mentiuni"
iar pentru obtinerea reg derogatoriu tb depusa la fisc o declaratie, altfel depui in cuntinuare 100,300 etc

#417 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 02 June 2009 - 03:18 PM

Nu
Impozitul forfetar il va plati doar pentru perioada care o prinde ( din mai pana cand se suspenda activitatea ).
Da, se depune la fisc o declaratie , se verifica daca sunt depuse toate declaratiile, se platesc eventuale impozite si abia apoi se ia derogare pentru depunerea declaratiilor, daca nu se ia derogare se depun in continuare toate declaratiile inclusiv bilanturile.

#418 helink

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 09 June 2009 - 09:27 AM

Circulara

Fisiere atasate

#419 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 09 June 2009 - 01:02 PM

Vezi postareaFlorin_76, la Jun 2 2009, 04:18 PM, a spus:

Nu
Impozitul forfetar il va plati doar pentru perioada care o prinde ( din mai pana cand se suspenda activitatea ).
Da, se depune la fisc o declaratie , se verifica daca sunt depuse toate declaratiile, se platesc eventuale impozite si abia apoi se ia derogare pentru depunerea declaratiilor, daca nu se ia derogare se depun in continuare toate declaratiile inclusiv bilanturile.
momentan si daca iei derogare depui bilanturi

#420 multimedia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 09 June 2009 - 02:41 PM

ce e cu circulara aceasta?

Helink te rog sa ne dai cateva detalii cine si cand a emis-o sa stim daca ne putem baza pe ea, si poate o desecurizezi sa o putem lista.

multumesc

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL