Postat 11 April 2009 - 01:30 PM
Postat 11 April 2009 - 02:44 PM
0-52.000 lei ( circa 12.000 euro) imp=1467 lei
52.001-215.000 lei (50.000 euro ) imp =2.867
215.001-430.000 lei (100.000euro) imp =4.333 lei
impozitele astea sunt ptr anul 2009 .
Postat 11 April 2009 - 02:59 PM
decembrie 2010
Firmele vor putea deduce TVA, până la 31 decembrie 2010, doar pentru mașinile folosite la anumite activități, precum taximetria, școlile de șoferi sau utilizate în scop comercial în vederea revânzării, dar nu și pentru autoturismele destinate exclusiv transportului rutier de persoane.
Definiția prezentată în ordonanță pentru autoturism este orice vehicul rutier motorizat exclusiv destinat pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care nu depășește 3.500 kilograme și cu maximum 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului. Interdicția de deducere a TVA nu vizează și autoturismele utilizate pentru revânzare, închiriere, instruirea de către școlile de soferi, activitatea de taximetrie, precum și autoturismele utilizate exclusiv intervenție, reparații, pază si protecție, curierat, transport de personal la și
de la locul de desfăsurare a activității, vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, precum și cele folosite de către agenți de vânzări și de recrutare a forței de muncă.
Prin achiziție de vehicule se înțelege cumpărarea unui vehicul din România, importul sau achiziția intracomunitară a vehiculului.
Interdicția de deducere a TVA nu se aplică pentru avansurile care au fost achitate înainte de 1 mai 2009 pentru valoarea totală sau parțială a vehiculelor rutiere motorizate, dacă vehiculele sunt livrate după data de 1 mai 2009 inclusiv.
Postat 11 April 2009 - 03:01 PM
Fisiere atasate
Postat 11 April 2009 - 03:26 PM
Adevarul este ca pana nu vedem ordonanta in forma aprobata astazi in Monitorul Oficial , nu putem sa comentam...
La tv D-l Pogea a specificat ca tva la leasing se poate deduce daca masina se utilizeaza pentru firma...
Postat 11 April 2009 - 03:38 PM
Premierul Emil Boc a declarat, inaintea sedintei de guvern, ca actele normative vor fi transmise cat mai repede celor doua institutii, pentru a fi analizate inaintea semnarii acordului de imprumut.
.........................
Sursa: Mediafax
Firmele vor plati un impozit minim anual in functie de venituri citeste aici
Toate firmele vor plati impozit in functie de CA obtinuta la 31 decembrie a anului anterior, impozitul urmand sa fie stabilit si aplicat in trepte.
"Firmele care au o cifra de afaceri mai mica de 12.000 de euro vor trebui sa plateasca anual la stat un impozit minim de 500 de euro, a declarat, joi, pentru NewsIn, ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, adaugand ca firmele care nu pot plati nici macar aceasta suma nu-si justifica existenta.
"Daca nu poti plati nici macar 500 de euro la stat, anual, inchide! Nu avem de unde plati investitiile si nu avem cum sa luam alte masuri economice daca firmele nu-si platesc taxele", a precizat Pogea".
Sursa: Hotnews
Postat 11 April 2009 - 07:11 PM
nelynely07, la Apr 11 2009, 03:44 PM, a spus:
0-52.000 lei ( circa 12.000 euro) imp=1467 lei
52.001-215.000 lei (50.000 euro ) imp =2.867
215.001-430.000 lei (100.000euro) imp =4.333 lei
impozitele astea sunt ptr anul 2009 .
De pe un alt forum : .,,Mariuca nu are nici un mar. Ionel cere 5 mere de la Mariuca. Cate mere are Ionel?''.
Sunt naucit. Pentru 0 lei venituri trebuie platiti 1.467 lei. Genial. Este cea mai buna metoda de stimulare a investitiilor. Felicitari domn' inginer !
Postat 11 April 2009 - 07:30 PM
Postat 11 April 2009 - 07:57 PM
Postat 12 April 2009 - 08:41 AM
Postat 12 April 2009 - 01:27 PM
de-acum... s-a ispravit fiindca a fost deja aprobata ordonanta.
acum, ce nu mi-e clar este ce se intelege prin " transportul personalului la si de la locul desfasurarii activitatii" ??
adica, daca plec in delegatie cu autoturismul firmei atunci e transport la locul de desfasurare a activitatii, nu ?? dar asa se poate f bine considera si cand circul cu autoturismul firmei prin Bucuresti, pe la clienti, pe la ... unde am treaba, nu ?? ca doar intra in activitatea de zi cu zi, intra in "desfasurarea activitatii", nu-i asa ??
Postat 12 April 2009 - 01:31 PM
- daca am o firma inghetata (declarata fara activitate), cum mai poate fi numita acea firma "fara activitate" daca eu voi fi silit sa imprumut firma cu bani pentru a putea plati impozitul forfetar aferent? Automat voi iesi pe pierdere cu acea firma, deci nu voi mai fi fara activitate. Sa inteleg ca se elimina conceptul de firma fara activitate? E ca si cum ar fi scos o lege prin care se interzice ca o firma sa nu aiba activitate! Dar de ce nu s-au gandit sa scoata o lege prin care sa interzice unui om sa moara pana cand nu iese la pensie, ca prin deces nu mai contribuie la buget? Sau o lege prin care sa interzica sa fi somer? Ca pana la urma o firma fara activitate este echivalentul unui cetatean somer...
- daca nu am voie sa imi deduc cheltuielile cu transportul (daca nu am activitati de transport in CAENul firmei), atunci de ce am voie sa imi deduc cheltuielile cu cazarea? Adica nu am voie sa imi deduc benzina pana la destinatie, dar am voie sa imi deduc hotelul de acolo?!? Pentru mine nu are nici o logica. De ce nu s-au gandit desteptii pamantului sa nu mai pot deduce de exemplu inclusiv biletele de avion, ca tot transport e? Sau macar sa imi interzica deducerea biletelor daca sunt la clasa business domne, ca e criza, sa nu am voie sa zbor decat la economy.
Lasand ironiile la o parte, orice om care are cat de cat o cultura economica poate sa vada ca masurile astea nu fac decat sa stimuleze lucrul la negru, sa ingroape firmele mici si mijlocii (adica exact pe cele care aduc grosul la buget) si sa stimuleze (sau macar sa justifice) cresteri de preturi. In timp ce in vest guvernele incearca sa protejeze sectorul privat, noi suntem mai destepti si ii dam in cap, mama lor de imperialisti.
Postat 12 April 2009 - 05:42 PM
Daca firma mea intra in greva fiscala ce se poate intampla ? Observa ca orice decizie se ia pt noi firmele dar si noi angajatii ( ca platim din salariul brut de ne usuca ) nu contestam, lasam capul jos si mergem m departe.
In alte tari acest impozit s-a eliminat sau se va elimina de la 1 Mai , la noi nu , se introduce ( ca doar suntem pe invers). De ce sa nu ajutam economia cand ii putem da la picioare ca sa primim imprumutul. Doar" noi cei de la putere " avem nevoie de casute noi ca intr-un an s-au invechit.
Deci repet intrebarea , cine stie sa imi spuna ce se intampla daca o firma refuza sa m plateasca taxe si impozite ?
O inchid oricum in aceste conditii asa ca ce mai am de pierdut.
PS Ce ar fi daca mai multe firme nu si-ar mai plati taxele deloc o perioada de timp oare ar simti ceva cei cu aceste initiative ? :biggrin: (dreaming .... )
Postat 12 April 2009 - 10:00 PM
mushired, la Apr 12 2009, 06:42 PM, a spus:
O inchid oricum in aceste conditii asa ca ce mai am de pierdut.
Ca fapt divers apropo de asta, eu mi-am primit hartie de blocare conturi de la ANAF ptr 2 (DOI) RON pe care vezi Doamne nu i-am platit, in timp ce acelasi stat avea sa-mi dea cateva sute de milioane rambursari tva... Chiar si acum, sunt amanat de anaf de aproape 5 luni cu un control prin care trebuie sa imi returneze o suma importanta din tva. Am ajuns sa ma rog de ei la telefon sa vina sa faca tampenia de control, ca deh in romania nu se poate fara un control.
Pentru mine tocmai asta e deranjant, lasand la o parte valorile impozitelor si modul de gandire al guvernantilor: faptul ca guvernul/ministerele isi permit sa schimbe legislatia dupa bunul plac, sa gandeasca prevederile astea fara nici o urma de logica economica elementara, sa isi bage "picioarele" atunci cand e vorba de a rambursa bani ceruti absolut legal... dar sa sara de fund in sus atunci cand e vorba ca o firma privata (care nu face afaceri cu statul) sa aiba vreun leu datorie sau sa incerce sa puna in discutie o aberatie legislativa.
Insasi reactia lu' pogea ("daca nu isi permit 500 euro, sa se lichideze") denota o crasa lipsa de experienta economica si de afaceri, in economia REALA. Sa ii spuna acelasi lucru si pensionarului tipic roman: "daca nu-ti permiti medicamentele, n-ai decat sa mori". Si asta in timp ce se mananca miliarde pe proiecte "ieuropene" care nu sunt finalizate.
De ce nu au spus la fel si in cazul mamutilor industriali? De ce acolo a trebuit sa suporte bugetul statului toate pierderile lor (transformate in ajutoare de stat, ca pe urma sa devina brusc rentabile dupa privatizare)? De ce atunci nu au zis "sa se lichideze daca nu isi permit"? Aaa, ma scuzati, in cazul alora se pierd voturi de la multime.
De ce eu, ca persoana fizica/juridica, trebuie sa suport imprumutul FMI care se va duce in conturile bancilor si al industriei auto? De ce alora nu li se spune "nu ai bani, lichideaza"?
Uneori ma intreb daca astia sunt doar tampiti sau o fac intentionat... parca e prea mare prostia sa fie doar prostie la mijloc.
/offtopic incheiat, ma scuzati
Postat 12 April 2009 - 10:24 PM
Postat 12 April 2009 - 11:33 PM
Postat 13 April 2009 - 08:41 AM
Impozitul era 3% din CA, o plata proportionala cu veniturile indiferent de cheltuieli. Una din conditiile pt micro ii CA < 30.000 euro (Plus ca-i cursul de la data aderarii, nu cel curent). Pai la 30.000 euro 3% inseamna 900, insa ei vor fi impozitati cu 1000. O crestere de 11%, la pragul de 12.000 euro, in zona sub pragul de 10.000 cresterea ii de 36% (de la 360 la 500 euro)
Practic or abrogat impozitarea proportionala cu 3%.
Nu prea pusca forfetareala nici cu cerintele UE. In urma acestora, din 2010 sistemul cu microintreprinderi urmeaza sa fie desfiintat, toate vor trece la impozit pe profit, insa in fapt forfetareala reintroduce pe sestache impozitul pe venit, marind in acelasi timp si cotele.
pogeabocu kilareste la temelia clasei de mijloc, pe cei destul de multi care aveau o posibilitate de a castiga un venit suplimentar printr-o firma, indeobste de tip microintreprindere.
Postat 13 April 2009 - 09:07 AM
13 Aprilie 2009
Guvernul a adoptat in sedinta de sambata ordonanta de urgenta prin care se instituie impozitul pe profit minim, intre 2.200 de lei si 43.000 de lei, determinat in functie de cifra de afaceri a societatilor comerciale.
Potrivit OUG adoptata sambata, impozitul pe profit minim, calculat in functie de cifra de afaceri va fi stabilit astfel:
- pentru venituri totale anuale pana la 52.000 de lei – impozit minim anual de 2.200 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 52.001 - 215.000 de lei – impozit minim anual de 4.300 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 215.001 - 430.000 de lei – impozit minim anual de 6.500 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 430.001 - 4.300.000 de lei – impozit minim anual de 8.600 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 4.300.001 - 21.500.000 de lei – impozit minim anual de 11.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale intre 21.500.001 – 129.000.000 de lei – impozit minim anual de 22.000 de lei;
- pentru venituri totale anuale de peste 129.000.001 de lei – impozit minim anual de 43.000 de lei;
Firmele care vor inregistra profit vor plati in continuare un impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului cifrei de afaceri in care se incadreaza.
Pentru incadrarea in transa de venituri totale anuale, se vor lua in calcul veniturile totale, obtinute din orice sursa, inregistrate la data de 31 decembrie a anului precedent, din care se vor scadea:
a) veniturile din variatia stocurilor;
b) veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale;
c) veniturile din exploatare, reprezentand cota -parte a subventiilor
guvernamentale si a altor resurse pentru finantarea investitiilor;
d) veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, conform reglementarilor legale;
e) veniturile rezultate din anularea datoriilor si a majorarilor datorate bugetului statului, care nu au fost cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, conform reglementarilor legale;
f) veniturile realizate din despagubiri de la societatile de asigurare;
g) veniturile neimpozabile, prevazute expres in acorduri si memorandumuri aprobate prin acte normative.
Potrivit OUG adoptata sambata de Guvern, contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si la care impozitul pe profit datorat este mai mic decat 5% din veniturile respective sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.
un zambet ,nici atat!"
Postat 13 April 2009 - 09:47 AM
Impozit minim pentru toate firmele din Romania??
Postat 13 April 2009 - 10:28 AM
Similar Topics
36 useri citesc topicul
0 membri, 36 vizitatori, 0 utilizatori anonimi