1. obtinerea din procesul de productie a cantitati de 11.500 paini, inregistrate pa pretul standard de 1.20 lei/buc.
345=711 13800
2. se vand 5000 de paini la pretul de 1.40 lei/bucata,T.V.A. 19%.
4111=% 8330
701 7000
4427 1330
3. scoaterea din gestiune a produselor finite vandute.
711=345 6000.
4. s-a calculat costul de productie efectiv : paine=1.10 lei/buc
1.20-1.10=0.1*11500=1150
-inregistram diferenta de pret favorabila.
348=711 1150
5. inregistram repartizarea diferentelor de pret aferente iesirilor
k=1150:13800=0.084*6000=504
711=348 504
6. se transfera paini in val.de 6000 lei in magazinul propriu de desfacere in vederea vanzarii
371=345 6000
7.se inregistreaza repartizarea diferentelor de pret favorabile asupra painilor iesite din categoria produselor finite si transferate in categoria marfuri.
711=348 504
8. se include in pretul marfurilor adaosul comercial practicat de firma de 10%,T.V.A. 19%
371=% 714
378 600
4428 114
9.se doneaza paine in val de 500 lei
6582=345 500
10.se inregistreaza repartizarea diferentelor de pret favorabile asupra painilor iesite din patrimoniu.
711=348 42