Aceasta postare a fost editata de MIRELA-bc: 08 June 2009 - 06:55 PM
Transport international
Started By MIRELA-bc, Jun 08 2009 06:53 PM
2 replies to this topic
Postat 08 June 2009 - 06:53 PM
totul se face cu multa , multa rabdare!!!
Postat 08 June 2009 - 10:23 PM
Factura emisa se inreg pe venituri din servicii.
TVA-ul este TVA colectat in cazul in care clientul e pers fizica/juridica romana
Pt pers juridica din UE- TVA este scutit cu drept de deducere.
Pentru persoana jurid din afara UE inreg. in scopuri de TVA in UE- e tot scutit cu drept de deducere- iar in acest caz trebuie sa va furnizeze nr lor de VAT
Pt. persoana jurid din afara UE-se factureaza cu TVA 19%
Cheltuielile presupun ca stiti sa le inreg. Se face decontul cursei in care se trec: diurna soferului, consumul cu carburant, taxele de ferrybot, taxe autostrazi, etc.
TVA-ul este TVA colectat in cazul in care clientul e pers fizica/juridica romana
Pt pers juridica din UE- TVA este scutit cu drept de deducere.
Pentru persoana jurid din afara UE inreg. in scopuri de TVA in UE- e tot scutit cu drept de deducere- iar in acest caz trebuie sa va furnizeze nr lor de VAT
Pt. persoana jurid din afara UE-se factureaza cu TVA 19%
Cheltuielile presupun ca stiti sa le inreg. Se face decontul cursei in care se trec: diurna soferului, consumul cu carburant, taxele de ferrybot, taxe autostrazi, etc.
Postat 09 June 2009 - 08:13 AM
Buna Claudia! Am vazut ca mi-ai trimis cateva informatii la postarea mea de pe conta si-ti multumesc din suflet!! Indraznesc totusi sa te rog sa ma ajuti un pic mai mult. Daca poti trimite-mi inregistrarile corecte la facturile la persoane din UE si din afara ! As mai avea cateva intrebari si te rog din suflet sa ma luminezi:
- daca transporta si colete si percepe tarif pe kg tot asa fac facturile???
- se utilizeaza si bilete ??? ce regim au acestea???
- ce declaratii specifice se intocmesc??
- ce alte particularitati mai sunt ???
Te rog sa ma scuzi pentru faptul ca indraznesc sa-ti rapesc din timpul liber dar in acelasi timp iti multumesc pentru ajutor !
Astept raspunsurile tale la
mirela_comanesti@yahoo.com
- daca transporta si colete si percepe tarif pe kg tot asa fac facturile???
- se utilizeaza si bilete ??? ce regim au acestea???
- ce declaratii specifice se intocmesc??
- ce alte particularitati mai sunt ???
Te rog sa ma scuzi pentru faptul ca indraznesc sa-ti rapesc din timpul liber dar in acelasi timp iti multumesc pentru ajutor !
Astept raspunsurile tale la
mirela_comanesti@yahoo.com
totul se face cu multa , multa rabdare!!!
Similar Topics
2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi