Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Intocmirea situatiilor financiare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Intocmirea situatiilor financiare

5 replies to this topic

#1 rtr_io

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 June 2009 - 01:26 PM

Buna ziua!Am o nelamurire in ceea ce priveste intocmirea situatiilor financiare pentru institutiile publice,dar si pentru cele private.
Din cate am inteles,IFRS(Standardele Internationale de Contabilitate) redactate de IASB ar fi necesare atat institutiilor private cat si celor publice.OMFP 1752/2005(Ordinul nr 1752 din 2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene)este necesar tuturor institutiilor din Romania.
As dori sa stiu defapt,pentru intocmirea situatiilor financiare ale institutiilor publice de ce reglementari si standarde este nevoie?Doar de OMFP,doar de IFRS,de ambele,sau depinde de la institutie la institutie?Din cate am auzit unele folosesc doar OMFP,altele si IFRS...Si in domeniul privat cum este?Care sunt obligate sa utilizeze IFRS?Cele internationale?Pot utiliza unele si OMFP SI IFRS?Care intocmesc doar conform OMFP?
In capul meu este o nebuloasa :sad: si as vrea sa imi clarific aceasta chestiune,foarte importanta dealtfel...Daca ar putea cineva sa-mi ofere o explicatie concreta...Multumesc mult!

#2 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 16 June 2009 - 11:39 AM

Pentru institutiile publice este in vigoare OMFP 1917/2005;formularee si completari pe mfinante.ro/reglementari contabile.

#3 rtr_io

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 26 June 2009 - 09:27 PM

Multumesc mult pentru raspuns!Sa inteleg ca OMFP 1752/2005 este doar pentru institutiile private?

#4 trikule

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 150 Postari:

Postat 28 June 2009 - 10:50 PM

Vezi postareartr_io, la Jun 26 2009, 09:27 PM, a spus:

Multumesc mult pentru raspuns!Sa inteleg ca OMFP 1752/2005 este doar pentru institutiile private?

Nu, este pentru societatile comerciale, care pot fi si de stat.

#5 orei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 02 July 2009 - 08:06 AM

Vezi postareartr_io, la Jun 14 2009, 02:26 PM, a spus:

Buna ziua!Am o nelamurire in ceea ce priveste intocmirea situatiilor financiare pentru institutiile publice,dar si pentru cele private.
Din cate am inteles,IFRS(Standardele Internationale de Contabilitate) redactate de IASB ar fi necesare atat institutiilor private cat si celor publice.OMFP 1752/2005(Ordinul nr 1752 din 2005 pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene)este necesar tuturor institutiilor din Romania.
As dori sa stiu defapt,pentru intocmirea situatiilor financiare ale institutiilor publice de ce reglementari si standarde este nevoie?Doar de OMFP,doar de IFRS,de ambele,sau depinde de la institutie la institutie?Din cate am auzit unele folosesc doar OMFP,altele si IFRS...Si in domeniul privat cum este?Care sunt obligate sa utilizeze IFRS?Cele internationale?Pot utiliza unele si OMFP SI IFRS?Care intocmesc doar conform OMFP?
In capul meu este o nebuloasa :sad: si as vrea sa imi clarific aceasta chestiune,foarte importanta dealtfel...Daca ar putea cineva sa-mi ofere o explicatie concreta...Multumesc mult!

In capul meu este o nebuloasa :lnr (51): si as vrea sa imi clarific aceasta chestiune,foarte importanta dealtfel...Daca ar putea cineva sa-mi ofere o explicatie concreta...Multumesc mult!
pt. inst. publice OMEF 616/2006

In capul meu este o nebuloasa :angry: si as vrea sa imi clarific aceasta chestiune,foarte importanta dealtfel...Daca ar putea cineva sa-mi ofere o explicatie concreta...Multumesc mult!
pt. inst. publice OMEF 616/2006

#6 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 02 July 2009 - 04:49 PM

616/2006 modifica ceva din 1917/2005, dar de baza este cartea aia albastra si ce modificari mai apar pe site mfinante la capitolul "reglementari contabile"

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL