Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
preaviz 15 zile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

preaviz 15 zile

2 replies to this topic

#1 miti

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 172 Postari:

Postat 29 June 2009 - 02:54 PM

va rog un sfat pt problema urmatoare
-un srl isi suspenda activ incepand cu 01.07.2009
- face preavizari pt salariati incepand cu 10.06.09 de 15 zile lucratoare
- 75 % din salariati fac cerere de co in ziua in care primesc preavizul

intrebare :
1. inteleg ca preavizul trebuia sa fie de 20 z lucr ? conf ctr national colectiv de m-ca (deci in ctr individ este trecut preaviz de 15 zile ) cum pot remedia situatia asta ? pt ca patronul a inmanat deja preavizele..... nu stiu ce se mai poate face .........; pe de alta parte , la o alta soceitate pe care o stiunsa fi facut disponibilizare colectiva in dec 2008 , periaoda de preaviz a fost de 15 zile , verificata si aprobata de ITm..... posibil sa se fi schimbat intre timp ctr colectiv de m-ca ?????
2.salariatii au intrat in co incepand din ziua urmatoare preavizarii...., am intrebat la ITM daca se prelungeste perioada de preavizare in cazul co , si mi s-a raspuns ca nu; daca v-ati mai confruntat cu asa ceva .... va rog sa imi spuneti cum ati procedat
cel mai mult ma incurca faptul ca preavizul a fost de 15 zile .... si NU de 20 ? si nu stiu cum sa corectez treaba asta ............; inca nu am depus statele de plata , dar .... preavizele au fost date salariatilor........... :sad:

va rog un ajutor urgent

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 29 June 2009 - 03:41 PM

Zile calendaristice daca nu s-a negociat ceva diferit de lege.
- min 15 zile calendaristice la demisie.
- min 20 zile calendaristice la concediere.

Dragos

#3 MIKY2010

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 609 Postari:

Postat 02 July 2009 - 12:42 PM

cateva corectii:
- in cazul demisiei, este vorba de maxim (nu minim) 15 zile calendaristice art.79(4) codul muncii "...nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice"
- in cazul concedierii, este vorba despre 20 de zile lucratoare, nu calendaristice art.74(2) CCM la nivel national

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL