Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cheltuieli deductibile? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cheltuieli deductibile?

3 replies to this topic

#1 CSOCSORI

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 02 July 2009 - 12:55 PM

Buna!
sant nou pe forum...am o intrebare in legatura cu cheltuielile deductibile.
sant PFA, TOBOSAR,am primit de la finante o avertizare sa depun formualrul 200, :sad: ce am uitat..... :angry: .in anul 2008 am cumparat mai multe instrumente,tobe electrice,de percutie...si componentele lor,in valoare de 6000 euro,pot sa pun la cheltuieli deductibile? :lnr (51): si daca au fost cumparate cu factura in strainatate,pot calcula vsloarea lor dup curs BNR din data respectiva,am platit impozit trimestrial dupa venit estimat,dar am depasit cu mult aceasta in ultimul trimestru,cand am avut si posibilitatea de a face achizitii....?ce sa fac?cum sa completez formularul,ce registre trebuie sa am???
Multumesc

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 02 July 2009 - 01:16 PM

Sunteti la norma de venit?
Sunteti PFA neplatitor tva?
Facturile sunt din strainatate de unde: din UE sau din import (caz in care trebuia sa faceti vama si sa aveti DVI)?
In primul rand stabiliti valoarea individuala a fiecarui obiect. Daca trece de 1800 lei este mijloc fix, se deduce amortizarea.
Dati o cautare pe forum si cititi ce registre si ce va trebuie.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 02 July 2009 - 01:16 PM

#3 CSOCSORI

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 02 July 2009 - 01:19 PM

Multumesc ptr.raspuns rapid!!
sant neplatitor TVA,cumpararile m facut in Ungaria,impruna au valoare mai mare,dar separat fiind,fiare,cine,suruburi,suporturi,nu depasesc....

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 04 July 2009 - 10:55 AM

#4 corpus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 02 July 2009 - 10:01 PM

Din situatia expusa de dvs. se pare ca nu prea ati tinut evidenta contabila asa cum este ea reglementata, fiind ca ati fi trebuit sa intrebati atunci cum faceti inregistarile in contabilitate si nu acum cand v-au somat cei de la fisc.
Luati repede legatura cu un contabil, specializat in contabilitatea in partida simpla, sa va intocmeasca situatia contabila, registrele,...etc depuneti declaratia 200 si sa achitati penalitatile.
Din felul cum ati descris situatia nu cred ca va descurcati singur, apelati la un contabil

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL