Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Decont TVA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 2

Salt la continut

Decont TVA

41 replies to this topic

#21 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 25 June 2009 - 10:11 AM

eu am avut de facut o corectie la TVA, am facut o adresa catre administratia financiara in care am spus ca eronat la randul nr....... am scris baza ...... si tva....
corect este....... baza...... si tva.....
, am atasat decontul care a fost depus in termen, balanta si o declaratie pe proprie raspundere a administratorului ca aceasta corectie nu este in urma vreunui control...toate au fost primite fara probleme. (la ilfov)

#22 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 25 June 2009 - 10:13 AM

este vorba de corectarea erorilor materiale din declaratiile depuse, care se face in anumite cazuri (adunare eronata, preluare gresita etc).

#23 nina moldovan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 67 Postari:

Postat 25 June 2009 - 06:28 PM

eu zic sa mergi pe a rectifica greseala de la vremea respectiva si in declaratiile respective .
programul celor de la finante perminte , si sunt si ei persoane intelegatoare . (depinde fiecare peste cine da)

faci o cerere catre administratia financiara la care ai depus declaratiile si soliciti sa-ti aprobe sa depui din nou declaratia 300 pt ca ai constatat nereguli, atasezi si balanta si copie de pe declaratiile depuse si dupa aprobare le depui din nou si corecte .

eu zic ca asa e corect !
mult succes. si persoane intelegatoare la finante :sad:

#24 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 25 June 2009 - 11:23 PM

Pt. Ams:

Subscriu la ceea ce au scris o parte din colegii mei : in Decontul de TVA din luna iunie treci la Regularizari la 4427, diferenta fata de balanta.
Doar in cazul in care se constata erori materiale, corectarea Decontului se poate face conform Ordinului 179/2007:
" INSTRUCȚIUNI
de corectare a erorilor materiale din
deconturile de taxă pe valoarea adăugată

1. Deconturile de taxă pe valoarea adăugată depuse de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de taxă pe valoarea adăugată pot fi corectate din punctul de vedere al erorilor materiale de către organul fiscal competent, la inițiativa acestuia sau la solicitarea persoanei impozabile.
2. Prin procedura de corectare de către organul fiscal competent a deconturilor de taxă pe valoarea adăugată depuse pot fi corectate erori materiale de tipul:
a) erori de transcriere, cum sunt: preluarea eronată a sumelor din jurnale; inversarea unor cifre din sumele trecute în decont; preluarea eronată a datelor din decontul perioadei fiscale anterioare (de exemplu: declararea eronată a soldului de plată din decontul perioadei fiscale anterioare);
b) înregistrarea în decont a diferențelor de taxă pe valoarea adăugată de plată, constatate de organele de control, contrar reglementărilor legale în materie;
c) erori provenind din înscrierea în decontul de taxă pe valoarea adăugată a sumelor solicitate la rambursare în perioada anterioară.
3.1. Corectarea erorilor materiale din decontul de taxă pe valoarea adăugată se poate face în cadrul termenului de prescripție de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost depus decontul supus corectării.
...................
7. În cazul corectării erorilor materiale din decontul de taxă pe valoarea adăugată, la solicitarea persoanei impozabile, se procedează astfel:
a) persoana impozabilă depune solicitarea de corectare a erorilor materiale la registratura organului fiscal competent sau la poștă, prin scrisoare recomandată;
b) compartimentul de specialitate va comunica în scris persoanei impozabile data, ora și locul la care trebuie să se prezinte, precum și documentele necesare justificării erorilor.
8.1. În vederea corectării erorilor materiale din decontul de taxă pe valoarea adăugată, compartimentul de specialitate, pe baza constatărilor proprii sau în baza documentelor prezentate de persoana impozabilă, întocmește un referat în care înscrie constatările referitoare la erorile pentru care s-a solicitat corectarea decontului de taxă pe valoarea adăugată, precum și modul în care se vor corecta aceste erori.
8.2. În baza referatului, organul fiscal întocmește decizia de corectare."

Dana

#25 STEFAN ALINA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 08 July 2009 - 08:40 PM

Buna ziua
Am o problema care ma roade tare desi am tot citit codul fiscal nu reusesc sa in teleg cum sa procedez si anume lucrez la o societate care primeste pe aviz materiale dintr-o tara ue , materiale pe care le prelucram si trimitem inapoi produsul finit. Factura o emit fara tva si scriu neimpozabil in romania, dar problema mea este ca nu stiu exact la ce rand trebuie sa trec in decontul de tva? Deasemenea dupa mine asta e o prestare de servicii si nu trebuie sa apara in declaratia 390 este corect sau gresesc si cu asta?
Cine mai are o astfel de situatie si stie va rog help

#26 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 08 July 2009 - 10:38 PM

ce scrii pe factura? daca e prestare nu se declara in 390, doar in 300

#27 STEFAN ALINA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:

Postat 09 July 2009 - 02:03 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Jul 8 2009, 11:38 PM, a spus:

ce scrii pe factura? daca e prestare nu se declara in 390, doar in 300

Scriu manopera articolul x, dar nu sunt sigura la ce rand trebuie trecut in decont tva, este corect rd 1 pt ca mi-au comunicat un cod valid de tva?
Iar daca vand marfa cu un cod valid tva la rand 3 ?
Mersi

#28 foxyexp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 10 July 2009 - 02:16 PM

daca scrii manopera pe factura este o prestare de serviciu si nu va aparea in decl.390; iar in decont o vei trece la rd. 3.

ca sa te lamuresti putin, citeste 1746/2008 modificata cu 1166/2009.

#29 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 25 July 2009 - 04:14 PM

Buna ziua,

am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma luminati in urmatoarea situatie:in lunile aprilie si mai am completat gresit in D300 la rd.4 si 14, adica nu trebuia completat acolo, ci la rd.6 si 17;acum la iunie cum pot face ca sa nu depun D390 la trim II?Sper ca m-am facut inteleasa...... :lostit (13):
"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#30 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 25 July 2009 - 08:53 PM

Nu te-ai facut inteleasa, sau cel putin nu inteleg eu: "acum la iunie cum pot face ca sa nu depun D390 la trim II?"
300 poti sa il corectezi si cu o cerere de corectie erori materiale din decontul tva, la care atasezi copie dupa cel vechi, cel bun si balanta, din cate stiam eu

#31 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 26 July 2009 - 09:08 AM

Nu este o eroare materiala..... in lunile aprilie si mai am avut facturi de leasing UE , si din graba in lunile respective le-am trecut in decont la randurile 4 si 15, si e total gresit, nu sunt AIC de bunuri; corect era sa trec aceste facturi la rd.6 si 17.Acum din cauza acestei greseli tb.sa fac D390?Asta era intrebarea sau ce trebuie sa corectez ca sa nu fiu nevoita sa fac D390 pt.ca nu e corect si astfel primesc amenda conf.O 34.

Revin....pot trece in D300 la iunie la rd.5 , la regularizari, cu minus valorile declarate in d300 apr.si mai, de la rd.4 ?

#32 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 26 July 2009 - 12:52 PM

sau asa, sau corectie erori materiale. Cred ca ar trebui sa intrebati la fisc, poate va da cineva o idee

#33 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 27 July 2009 - 03:04 PM

Gata ........ am rezolvat :lostit (13): .Deci , pentru cei care , poate , vor fi in aceeasi situatie ca mine, va trebuie:
- cerere de corectare deconturi
- declaratie pe proprie raspundere a administratorului ca perioada de corectare a TVA nu este supusa unui control fiscal
- copiii deconturi
- jurnale de tva.

#34 georgetamanea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 05 August 2009 - 08:22 PM

Vezi postareacristianamatache, la Feb 14 2009, 06:57 AM, a spus:

Am si eu o intrebare legata de decontul de tva...La o firma mica, in decontul de tva nu s-a inregistrat pe parcursul anului trecut valoarea operatiunilor scutite de tva, deci valoarea tva nu a fost denaturata in nici un fel (cele cu taxare inversa din statele UE au fost trecute). Credeti ca ar f o pb la un eventual control?
desi raspunsul vine mult prea tarziu , voi atasa din instr. de completate a declaratiei 300 , unde este specificat ca nu este obligatorie inscrierea in decont a sumelor care nu sunt incluse in baza impozabila.
conf. OPANAF nr.1746/2008:
Randul 21 - se inscriu informatiile din Jurnalul de cumparari*), privind:
- contravaloarea achizitiilor de bunuri si servicii a caror livrare/prestare a fost scutita de taxa, neimpozabila sau supusa unui regim special de taxa;
- contravaloarea achizitiilor intracomunitare scutite de taxa sau neimpozabile in Romania;
- contravaloarea importurilor scutite de taxa pe valoarea adaugata.
Nu este obligatorie inscrierea in decont a sumelor care nu sunt incluse in baza impozabila.

Aceasta postare a fost editata de georgetamanea: 05 August 2009 - 08:30 PM

#35 madiy82

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 24 August 2009 - 09:42 AM

Buna ziua, am o problema si va rog sa ma ajutati. In urma controlului din luna iulie mi s-a scazut o factura de la un furnizor pe motiv ca e in copie.intre timp, am primit factura in original. Intrebarea mea este cum fac decontul de tva pt iulie?in fisa de la Finante s-a operat scaderea acestei facturi.Multumesc

#36 Alina_C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 24 August 2009 - 06:49 PM

ce fel de control? de rambursare de TVA? cum ti-au facut control fara decontul depus? presupun ca nu era depus la data controlului din moment ce spui ca vrei sa-l faci acum. ceva nu e in regula in ce spui tu...
Cu respect,
Alinutza

#37 claudiaionela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 319 Postari:

Postat 25 August 2009 - 04:00 PM

Inregistreaza pe regularizari factura, daca s-a terminat controlul de la fisc.

#38 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 19 October 2009 - 11:17 AM

Va rog sa ma ajutati daca se poate , am 2 societati la care am cerut in iunie 2009 rambursarea TVA , insa inca nu au venit in control
cum procedez intocmirea decontului lunii septembrie in urmatoarele cazuri , avand la fiecare 50.000 lei de rambursat la 30.06.2009 (deci in sold 4424 am 50.000 lei)

1- am de rambursat in luna 2685 lei la prima societate

2- am de plata 10260 lei la a doua societate (pot face cumva o compensare din suma de 50.000 lei care am cerut sa imi fie rambursata)

va multumesc!
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#39 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 October 2009 - 12:51 PM

Conform CF, art.147^3 , daca persoana impozabila solicita rambursarea soldului sumei negative, aceasta NU se reporteaza in perioada fiscala urmatoare.
Pe site-ul anaf se poate verifica situatia deconturilor cu optiune de rambursare TVA.

Dana

#40 Raluca Bucur

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 27 November 2009 - 02:47 PM

Buna ziua,

Am o mica ''intrebare de blonda'', nu ma pricep la contabilitate si ma uit precum matza intr-un decont de tva si incerc sa imi dau seama daca aceasta ''suma negativa'' sunt bani pe care trebuie sa ii recuperez sau bani pe care trebuie sa ii platesc statului? :pullhair:
Daca are cineva rabdare sa imi explice si mie, poate ma luminez si nu va mai stresez pe aici.

O zi buna si multumesc
Raluca

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL