Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
bilant iunie 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


bilant iunie 2009

100 replies to this topic

#1 francesca2009

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 15 July 2009 - 07:45 AM

Unde trecem in macheta de bilant impozitul minim? La contul 691 sau 698?



#2 dmirelae

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 42 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 15 July 2009 - 08:28 AM

ct.691 - impozit pe profit
ct.698 - impozit pe venit microintreprinderi




#3 cristina5859

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1144 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 July 2009 - 10:49 AM

Cine ma poate ajuta si pe mine ?
Am introdus datele in formularele de bilant de la 30.06. dar, cand listez formularul 30 pagina 2, imi listeaza numai pana la randul 66....este o problema cu imprimanta mea sau si voi ati patit la fel ?
Multumesc anticipat !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .



#4 francesca2009

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 16 July 2009 - 01:55 PM

Vezi postareadmirelae, la Jul 15 2009, 09:28 AM, a spus:

ct.691 - impozit pe profit
ct.698 - impozit pe venit microintreprinderi
eu vorbeam de impozitul minim.



#5 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 July 2009 - 01:59 PM

E Corect raspunsul primit
Ai impozit minim si daca esti platitor de 3%venit micro, in 698=4418, si daca esti platitor de imp profit 16%, in 691=4411


Vezi postareacristina5859, la Jul 16 2009, 11:49 AM, a spus:

Am introdus datele in formularele de bilant de la 30.06. dar, cand listez formularul 30 pagina 2, imi listeaza numai pana la randul 66....este o problema cu imprimanta mea sau si voi ati patit la fel ?

eu listez tot, pana la rand 95 inclusiv. imprimanta e laser Xerox



#6 francesca2009

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 16 July 2009 - 01:59 PM

Vezi postareamihaela_cva, la Jul 16 2009, 02:58 PM, a spus:

E Corect raspunsul primit
Ai impozit minim si daca esti platitor de 3%venit micro, in 698=4418, si daca esti platitor de imp profit 16%, in 691=4411
adica trec impozitul minim acolo unde treceam pana acum impozitul pe profit sau pe venitul micro, dupa specificul firmei? Ok merci, banuiam dar nu strica pareri in plus.



#7 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 16 July 2009 - 02:23 PM

da, nu ai pentru ce



#8 maca

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 16 July 2009 - 03:28 PM

Vezi postareadmirelae, la Jul 15 2009, 09:28 AM, a spus:

ct.691 - impozit pe profit
ct.698 - impozit pe venit microintreprinderi
Listeaza formulare pe rand
formular 10 da, 20 nu,30 nu
formular 10 nu, 20 da , 30 nu
formular 10 nu, 20 nu , 30 da



#9 cristina5859

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1144 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 17 July 2009 - 07:58 AM

Vezi postareamihaela_cva, la Jul 16 2009, 02:59 PM, a spus:

E Corect raspunsul primit
eu listez tot, pana la rand 95 inclusiv. imprimanta e laser Xerox

Multumesc, inseamna ca este de la imprimanta mea !

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 03 August 2009 - 06:01 PM

Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .



#10 dcm

    Nou

  • Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 21 July 2009 - 08:15 AM

la anexa VII din formularul 30. la alte valori de incasat se trec soldurile de la casa, banca...etc.
exista ceva corelatii cu formularul 10.



#11 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 21 July 2009 - 09:58 AM

In bilant scrie clar la corelatii : Formularul 10 col.2 trebuie sa fie mai mare sau egal cu Formularul 30, coloana 1.
La alte valori de incasat intra conturile 5113 si 5114 (dupa cum sunt si precizate in Formularul din bilant), adica efecte de incasat, respectiv efecte emise spre scontare, care se regasesc in For.10, col.2 la "Investitii pe termen scurt".
Daca aceasta era intrebarea......

Dana




#12 DENISA GRIGORITA

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:GALATI
  • Interests:INFORMARE

Postat 21 July 2009 - 12:26 PM

Da sunt corelatii (in afara celor din formular), dar doar tu le poti verifica; in form10 sunt valori nete iar in form.30 sunt valori brute-fara ajustari si grupate altfel.
Una peste alta, trezoreria din f10, (rd.7+8)+tot ce ai in 59x = form.30 rd.50+57+60+63
%%%




***



#13 ginutzza

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 51 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2009 - 06:48 PM

am si eu o problema cu bilantul,fiind prima data cand il completez
cand vreau sa-l salvez imi zice ca am corelatii eronate,de unde ar trebui sa incep?
Gina



#14 leu50

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 21 July 2009 - 07:43 PM

verifici la finele fiecarui formular ca acolo iti da ce corelatii ai eronate, corelatii pe care incerci sa le realizezi pana cand acestea sunt corecte.



#15 ginutzza

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 51 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 July 2009 - 08:21 PM

am gasit eroarea
dar am urmatoarea nedumerire
am rd 5 11943
rd 8 5319
rd 9 aduna de la 5 la 8 = 17262
rd 11 27934
rd 12 -10672
rd 34 -741
dc ii modific suma de la rd 8-casa si banca la rd 12 imi pune suma -741 si imi zice ca este corect,problema este ca eu in realitate nu am suma care o vrea el si nu inteleg de ce nu ma lasa sa pun sumele care le am eu in balanta
gresesc eu cumva la completarea bilantului?
Gina



#16 leu50

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 21 July 2009 - 09:20 PM

Mai alta suma trecuta gresit, pentru ca totalurile le face automat si nu te lasa sa le treci tu, dar capitaluri nu ai? pentru ca de acolo trebuie sa ai diferenta Cap. proprii, rezerve, rezultat etc.



#17 francesca2009

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 22 July 2009 - 07:34 AM

Formularul 30 imi aminteste de bilanturile de la institutiile publice. Acolo programul in care lucram bilantul nu te sesiza ca ai erori la corelatii. Mi-aduc aminte ca la primul bilant nestiind cate corelatii exista m-am plimbat o saptamana pentru 1 leu, cand il mutam ici nu mai dadea dincolo si tot asa. :lostit (13): Sper ca daca tot modifica continutul bilantului s-o faca astfel incat sa ne ajute cu corelatii automate.



#18 leu50

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 22 July 2009 - 04:06 PM

Nu sunt dupa parerea mea pentru ca in formularul 30 se trec sume brute, fata de datele din bilant unde se trec sume nete. Corelatiile sunt numai cu balanta de verificare, inafara de cateva pozitii de ex. Capitalul social din form. 30 trebuei sa fie egal cu cel din form. 10



#19 ANGELA35

    Nou

  • Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 22 July 2009 - 07:37 PM

In cazul in care o societate nu a avut activitate, se copiaza coloana cu soldurile la 31.12.2008 identic in cele doua coloane ale bilantului la 30.06.2009?



#20 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 22 July 2009 - 07:45 PM

In for.10, col.1 se trec soldurile din bilantul la 31.12.2008, iar in col.1, for.20 se trec datele din bilantul la 30.06.2008.

Dana







Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL