Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Compensare interna RON - EURO - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Compensare interna RON - EURO

5 replies to this topic

#1 VPO

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 July 2009 - 12:11 PM

Buna ziua,

Stiu ca s-a mai discutat problema unei compensari cu parteneri straini, insa nu am vazut sa ridice cineva problema unei compensari RON-EURO pe teritoriul Romaniei, intre doi parteneri romani.
Suntem o firma de transport si am facut un transport intracomunitar din Germania in Romania, pentru un client de-al nostru, care are sediul la Bucuresti - si bineinteles ca i-am facut factura in RON. La randul lui, partenerul nostru din Bucuresti, ne-a facut un transport de marfuri din Romania in Spania, pentru care ne-a facturat serviciile in EURO. Drept urmare Partenerul are sa-mi dea, de ex. 6000 RON, iar eu trebuie sa-i platesc 1000 EURO.

Intrebarea mea este - pot sa compensezi datoria mea in euro cu creanta mea in lei la cursul din data compensarii?

As fi preferat sa compensezi, pt ca mi-e frica ca no sa pot sa-mi recuperezi banii la fel de repede.

Multumesc,

#2 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 20 July 2009 - 08:27 PM

Da, pentru ca pe teritoriul Romaniei incasarile si platile se fac in RON, si si daca ai incasa suma tot in lei la cursul zilei ai face incasarea.

#3 VPO

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 21 July 2009 - 10:38 AM

Vezi postarealeu50, la Jul 20 2009, 10:27 PM, a spus:

Da, pentru ca pe teritoriul Romaniei incasarile si platile se fac in RON, si si daca ai incasa suma tot in lei la cursul zilei ai face incasarea.

Multumesc pentru raspuns. Problema este ca, daca facturile sunt in valuta, factura emisa are si echivalentul in lei, cu TVA aferent la cursul din data facturii. Intrebarea urmatoare este: No sa ne dea peste ceafa cei de finante pt ca TVA din factura are o valoare, iar noi platim alta valoare?
Multumesc,

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 21 July 2009 - 10:52 AM

nu, pentru ca inregistrezi si diferentele de curs valutar intre data emiterii facturii-data achitarii (compensarii)

#5 VPO

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 21 July 2009 - 11:27 AM

Vezi postareamihaela_cva, la Jul 21 2009, 12:52 PM, a spus:

nu, pentru ca inregistrezi si diferentele de curs valutar intre data emiterii facturii-data achitarii (compensarii)

Multumesc,

#6 cmfarkas

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 36 Postari:

Postat 22 July 2009 - 09:39 PM

Vezi postarealeu50, la Jul 20 2009, 09:27 PM, a spus:

In sfirsit au aparut topicurile in legatura cu transporturi - prea putine au fost pana acum. :lostit (13):

Tranportul interntional de marfuri este intre exceptiile, unde se pot face tranzactii in valuta.
Eu lucrez la o firma de transporturi, si facem compensari si in euro.

Daca am un caz unde compensez o factura in euro si una in lei, de obicei compensam contravaloarea in lei a facturii la cursul emiterii. Dar au fost cazuri in care am compensat facturile la cursul zilei.

Aceasta postare a fost editata de cmfarkas: 22 July 2009 - 09:41 PM

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL