Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Bonuri de combustibil din UE=achizitie intracomunitara? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Bonuri de combustibil din UE=achizitie intracomunitara?

3 replies to this topic

#1 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 27 July 2009 - 11:34 AM

Va supun atentiei urmatoarea situatie. Firma romaneasca de transport emite facturi de transport la alta firma romaneasca, evident cu TVA. Dar transporturile sunt efectuate in UE si pe drum se aprovizioneaza cu benzina pe baza de bon fiscal, unde plateste si TVA-ul aferent din tara respectiva. Logic mi se pare corect sa nu fie achizitie intracomunitara, iar TVA-ul sa nu-l deduc. De taxare inversa nu poate fi vorba, pt. ca mi-ar diminua valoarea bonului platit. Daca il deduc, inseamna ca pe decont l-as trece la achizitii si l-as recupera de la statul roman, ceea ce nu mi se pare corect.
As dori si alte pareri, daca se poate, dupa care am sa va spun si ce raspunsuri am primit de la 2 inpectori de control de la finante si de la un comisar de la garda.
Va multumesc.

#2 dita36

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 27 July 2009 - 12:23 PM

Si eu am situatii de acest gen, achizitii intracomunitare, evident ca nu sunt, eu inregistrez intreaga suma achitata(inculsiv TVA ) pe cheltuieli, TVA -ul se pote recupera de la statul respectiv, dar nu pot sa-ti spun practic cum se procedeaza fiindca firma noastra nu a cerut recuperare de TVA.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 28 July 2009 - 09:26 PM

#3 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 27 July 2009 - 06:12 PM

Nu este AIC din punct de vedere al TVA-ului. Valoarea TVA achitata face parte din pretul de achizitie ca si taxa nerecuperabila si implicit in valoarea de intrare in patrimoniu ca si valoare fiscala[C.F art. 7 (33) si prevederile OMFP 3512 referitoare la pretul de achizitie care se compune din valoarea achitata furnizorului ...+ alte taxe nerecuperabile].
Referitor la modul de recuperare a TVA sunt societati specializate care presteaza servicii de recuperare TVA din statele membre UE(cum de altfel si din Romania ca sa isi recupereze TVA achitat nerezidentii se inregistreaza in scop de TVA in Romania)

#4 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 27 July 2009 - 09:03 PM

Multumesc mult amandorura!
Cei de la finante au zis ca nu e problema daca deduc TVA in decont, dar e bine si cum ati zis voi. Cel de la garda, care este vechi in meserie si le are bine cu conta, a zis ca nu sunt AIC, nu se deduc, se trece toata suma bonului pe cheltuiala. Eu cred ca noi si cel de la garda am avut dreptate. Multumesc. :lostit (13):

Similar Topics Collapse

12 useri citesc topicul

0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL