florin, stii tu ceva, dar nu mai e de actualitate !!! era ... dar cu siguranta nu mai e !
inainte, art, 21. alin. (3), lit c) avea forma asta :
c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra fondului de salarii realizat. Intră sub incidența acestei limite cu prioritate ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile și protezele, precum și cheltuielile pentru funcționarea corespunzătoare a unor activități sau unități aflate în administrarea contribuabililor: grădinițe, creșe, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și ale accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamiliști, precum și pentru școlile pe care le au sub patronaj.
În cadrul acestei limite pot fi deduse și cheltuielile reprezentând: transportul la și de la locul de muncă al salariaților, cadouri în bani sau în natură oferite copiilor minori ai salariaților, cadouri în bani sau în natură acordate salariatelor, costul prestațiilor pentru tratament și odihnă pentru salariații proprii și pentru membrii de familie ai acestora, inclusiv transportul, ajutoare pentru salariații care au suferit pierderi în gospodărie și contribuția la fondurile de intervenție ale asociației profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din școli și centre de plasament;
asta era treaba, fara explicatii si fara atatea justificari, in lim. a 2% puteai deduce aceste chelt. de transport.
DAR, odata cu 01.01.2009 si OG 34/2009, lucrurile s-au nuantat mult !!
Mihaela are dreptate, exista o reglementare in OG 34/2009 ! ai un topic maaare, la legislatie ! daca nu te descurci, zi-mi si iti dau exact art., sau poate te ajuta altcineva, care vrea mai repede, asta fiindca nu esti din tagma cu noi
si banuiesc ca nu te descurci bine in hatisul asta legislativ.
continuare : hai sa te ajut tot eu, daca tot m-am bagat
florin,
e deductibil combustibilul si tva-ul aferente activ. de "transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității" (lit s) parca) si normele zic : " f)
vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea sau la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci
cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport; "
ai inteles ceva din tot amalgamul asta sau "te-am pierdut" ??
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 12 August 2009 - 09:24 PM