Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Se poate plati benzina pentru - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Se poate plati benzina pentru

9 replies to this topic

#1 florin.12345

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 11 August 2009 - 11:03 AM

Doresc sa stiu daca societatea poate deconta pentru salariat ca si cheltuiala de transport servici-acasa, bonuri de benzina. In momentul de fata toti salariatii (8 la numar) fac naveta cu trolebuzul. Daca se unesc 4 si 4 pot veni cu autoturismele proprii. Se poate acorda acestora ca bani contravaloarera unor bonuri de benzina dar cu valoare nu mai mare decat valoarea transportului in comun?
In prezent se iau abonamente pentru toata lumea si unii dintre salariati vin cu autoturismele proprii fara a putea beneficia de transport gratuit.

Va multumesc!

(P.S. : Sunt nou pe aici.)

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 August 2009 - 12:05 PM

In cazuri bine justificate unitatea plateste transportul salariatilor in si de la locul de munca. Sunt precizari mai detaliate in acest sens in modif aduse de OG34, cu completarile ulterioare (norme, circulara, ghid, etc)

#3 florin.12345

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 11 August 2009 - 01:04 PM

Pentru ca nu sunt jurist, va rog, daca se poate sa ma ajutati cu exact legea si articolul care face referire la modalitatea de plata a transportului efectuat de angajati de la domiciliu spre serviciu si invers.
As vrea sa vad negru pe alb ca scrie ca nu se poate plati transportul efectuat cu autoturismul propriu chiar si in limita valorii unui abonament pt mijloacele de transport in comun. Sa vad ca scrie se deconteaza transportul numai cu mijloacele de transport in comun.
Se poate?
Multumesc!

#4 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 12 August 2009 - 08:50 PM

florin, stii tu ceva, dar nu mai e de actualitate !!! era ... dar cu siguranta nu mai e !

inainte, art, 21. alin. (3), lit c) avea forma asta :
c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra fondului de salarii realizat. Intră sub incidența acestei limite cu prioritate ajutoarele pentru naștere, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile și protezele, precum și cheltuielile pentru funcționarea corespunzătoare a unor activități sau unități aflate în administrarea contribuabililor: grădinițe, creșe, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale și ale accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamiliști, precum și pentru școlile pe care le au sub patronaj. În cadrul acestei limite pot fi deduse și cheltuielile reprezentând: transportul la și de la locul de muncă al salariaților, cadouri în bani sau în natură oferite copiilor minori ai salariaților, cadouri în bani sau în natură acordate salariatelor, costul prestațiilor pentru tratament și odihnă pentru salariații proprii și pentru membrii de familie ai acestora, inclusiv transportul, ajutoare pentru salariații care au suferit pierderi în gospodărie și contribuția la fondurile de intervenție ale asociației profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din școli și centre de plasament;

asta era treaba, fara explicatii si fara atatea justificari, in lim. a 2% puteai deduce aceste chelt. de transport.

DAR, odata cu 01.01.2009 si OG 34/2009, lucrurile s-au nuantat mult !!
Mihaela are dreptate, exista o reglementare in OG 34/2009 ! ai un topic maaare, la legislatie ! daca nu te descurci, zi-mi si iti dau exact art., sau poate te ajuta altcineva, care vrea mai repede, asta fiindca nu esti din tagma cu noi :thumbup: si banuiesc ca nu te descurci bine in hatisul asta legislativ.

continuare : hai sa te ajut tot eu, daca tot m-am bagat :lostit (13):
florin, :smile:
e deductibil combustibilul si tva-ul aferente activ. de "transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității" (lit s) parca) si normele zic : " f) vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea sau la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport; "

ai inteles ceva din tot amalgamul asta sau "te-am pierdut" ??

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 12 August 2009 - 09:24 PM

#5 florin.12345

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 13 August 2009 - 06:58 AM

Problema suna asa: -ma pot duce la economist si sa ii cer sa imi dea banii de abonament in mana dupa care sa ii aduc bon de benzina?
Acum ne plateste abonamentele pe care le ia societatea la pachet pe toate si le distribuie.
Fiind naveta de 15 Km pe care o faci cu troleul in 30 minute parca am vrea cu masina sa nu mai stai prin statie 10-15 minute si apoi 30min. transport sa ajungi sa faci pana acasa 45 minute. 45 min. dimineata, 45 min seara = timp pierdut.
Nu sunt in domeniu, da economista a zis ca nu se poate si gata. Eu as dori sa vad unde scrie si cu ce nuantari scrie ca ... la cum sunt legile noastre...
Avem vreo sansa ca pana acum nu am gasit nimic care sa ma lumineze.
Multumesc pentru rabdare!

#6 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 31 August 2009 - 11:14 AM

Vezi postareaflorin.12345, la Aug 13 2009, 07:58 AM, a spus:

Problema suna asa: -ma pot duce la economist si sa ii cer sa imi dea banii de abonament in mana dupa care sa ii aduc bon de benzina?
ti-am raspuns deja : NUMAI "atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport; "

forma art, 21. alin. (3), lit c) s-a modificat si facilitatea " În cadrul acestei limite pot fi deduse și cheltuielile reprezentând: transportul la și de la locul de muncă al salariaților, " a disparut din text, in locul ei fiind ce ti-am dat mai sus.

deci: economista voastra are dreptate, parerea mea ! imi pare rau pt. voi ... DAAAAR, exista alta solutie : faceti-va un ctr de comodat pe masina personala pt. firma, cu o ora / zi si astfel vi se pot deconta chelt. cu benzina+repar. daca intrati in conditiile specificate in OG 34/2009, adica fol. masina numai pt activ. care dau drept de deducere chelt. + tva.

acum e mai clar ? :lostit (13): te rog sa revii cu intrebari daca mai e ceva, da ? incercam sa te ajutam si, cu ocazia asta, sa mai lamurim un aspect de interes general.

numai bine.

#7 Ciphh

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 05 October 2009 - 09:45 PM

la art. 55 CF, alin 4 gasim:

Citeaza

f)contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajatii îsi au domiciliul si localitatea unde se afla locul de munca al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situatiile în care nu se asigura locuinta sau nu se suporta contravaloarea chiriei, conform legii;

ceea ce presupune ca deductibilitatea cheltuielilor este limitata la valoarea unui abonament lunar si nu ca ar fi obligatoriu un abonament lunar.

Din punctul meu de vedere un contract de comodat care sa specifice fara echivoc ca masina este pusa la dispoziția firmei în mod exclusiv pentru transportul de la domiciliu la serviciu si retur a angajaților, cu justificarea consumului de combustibil în baza unor foi de parcurs, în limita valorii unui abonament lunar ar îndeplini toate constrângerile legale actuale.

#8 Sephora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 07 October 2009 - 07:39 AM

O societate care face servicii de IT (reparare calculatoare si periferice), administratorul foloseste masina societatii pentru deplasarea la diversi beneficiari. Poate sa isi deduca chelt cu combustibilul?
Multumesc!

#9 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 07 October 2009 - 08:46 AM

daca poate dovedi ca pt asta a folosit masina, sigur ca da ! :lostit (13):

vezi ca s-a mai discutat aspectul chiar la acest topic ...

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 07 October 2009 - 08:46 AM

#10 Sephora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 07 October 2009 - 12:37 PM

Sarut mana! Draguta ca de obicei :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 07 October 2009 - 04:25 PM

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

8 useri citesc topicul