Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Evidenta contabila in partida simpla - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Evidenta contabila in partida simpla

4 replies to this topic

#1 naesebi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 August 2009 - 07:20 PM

Buna ziua!

Doresc sa infiintez o I.I. neplatitoare de T.V.A., nu am nicio pregatire contabila si as vrea niste sfaturi concrete (un rezumat) despre evidenta contabila in partida simpla.
Eu am citit despre acest mod de evidenta, despre ce fel de documente sa am (Registru jurnal, Reg. de evidenta incasari si plati, Reg. de evidenta fiscala, etc...), :lostit (13):, dar cineva care s-a lovit in practica de acestea m-ar lamuri mult mai mult. M-ar interesa in fapt :
- daca pot elibera facturi, sau numai chitante fiscale ? ;
- ce fel de cheltuieli sunt deductibile ? ;
- etc...
Cred ca cer prea mult si daca nu aveti destul timp, va rog sa-mi dati cateva link-uri.
Va multumesc!

Nicolae-Sebastian SANDU

#2 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 13 August 2009 - 11:54 PM

Nicolae,

Cu tot respectul, asa cum ai presupus, un rezumat pe tema contabilitatii pfa este prea mult...
In primul rand citeste (de mai multe ori) Codul Fiscal, punand accent pe ceea ce se refera la PFA.
Apoi ia topicurile din aceasta sectiune a forumului.
Si nu in ultimul rand: www.google.com cautare dupa "Contabilitate in partida simpla" si "Evidenta contabila PFA" sunt doar doua sugestii...

Sunt deductibile cheltuielile facute de PFA cu scopul obtinerii de venituri.
Ptr. facturi / chitante, nu stiu ce activitate vrei sa desfasori. Inmod normal, cand ai de a face cu persoane fizice, trebuie sa ai casa de marcat si bonul fiscal e suficient. Ptr. relatiile cu alte firme, emiti facturi fiscale.

Succes!

Dan

#3 corpus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 267 Postari:

Postat 14 August 2009 - 09:15 AM

Chiar daca nu sunteti familiarizat cu aspectele contabile, cu putina staruinta veti reusi, sa stiti ca nu este greu.
Reglementarile de baza sunt Codul Fiscal Titlul III / Cap. II si OMFP 1040/2004( atasat mai jos) acesta din urma trebuie sa vi-l insusiti ff bine, este "cartea de capatai" pentru conta in partida simpla.
Din momentul in care obtineti codul de inregistrare fiscala (CIF) puteti sa va procurati stampila si puteti emite facturi si chitante.Factura este una, chitanta este alta desi intre ele exista o stransa legatura. Nu prea merge intrebarea "facturi sau numai chitante fiscale", dar aceste aspecte o sa le intelegeti imediat ce va puneti pe treaba.
Activitatea pe care v-ati propus sa o desfasurati este clasificata si are un cod CAEN. Functie de acest cod va putem spune mai multe cu privire la cheltuielile deductibile si celelalte nelamuriri pe care le aveti, dar pe intrebari punctuale si mai ales dupa ce mai cautati pe forum/Google, asa cum v-a spus si colegul Dan I
Daca desfasurati activitate cu angajati, atunci va trebui sa apelati la serviciile unui contabil pentru ca nu va descurcati, cel putin cu intocmirea declaratiilor pentru achitatrea obligatiilor catre CAS, CASS, ITM, somaj...etc

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de corpus: 14 August 2009 - 09:17 AM

#4 roze

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 August 2009 - 04:21 PM

D-nul Nicolae,
Nu mai exista demult chitante fiscale.Exista chitante pentru incasari numerar(unde se pot incasa sume atat de la pf cat si de pj) si facturi -pentru cei neplatitori de tva,facturile nu au si rubrica de tva, cum ar fi in cazul dumneavoastra.

#5 balexg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 15 August 2009 - 07:11 PM

un site cu toate informatiile de care aveti nevoie: www.pfacontabilitate.ro

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL