Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
accize - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

accize

4 replies to this topic

#1 IONICUTA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 18 August 2009 - 05:09 PM

Am si eu urmatoare problema:

Sunt un depozit de medicamente care am cumparat alcool etilic (purtator de accize) si l-am vandut catre spitale si farmacii fara acciza.

De la vama ne-a zis ca nu ne mai trebuie autorizatie de utilizator final(noi am mai comercializat alcool si prin anii 2004-2005,atunci avand autorizatie de utilizator final) .

Am platit acciza la furnizorul de alcool si dupa aceea vama ne-a zis sa pregatim o serie de acte pentru restituirea accizei si sa le depunem la administratia financiara de care apartinem

Surpriza,cand am fost azi la administratia financiara ne-a zis ca nu stie cum sa ne restituie acciza daca nu avem autorizatie de utilizator final.

Poate cineva sa ma ajute,va rog mult.

#2 letalica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:

Postat 20 August 2009 - 12:27 PM

S-a anuntat un control pe acciza cafea.Produsele sunt din AIC. Este prima firma cu produse accizabile si primul control. Stie cineva la ce sa ma astept? Cum sa ma pregatesc?
Multumesc anticipat!

letalica

#3 Danutzaa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 20 August 2009 - 09:38 PM

din cate stiu eu ptr aic produse accizabile este necesara o autorizatie de comert produse armonizate care se ia de la vama. procedura de obtinere este greoaie dar necesara. inteleg ca fiind aic automat esti primul cumparator din Ro. asta presupune si modificare vector, declaratie 103 cu accize, declaratie anuala accize. (eu m-am lovit de accize nearmonizate dar banuiesc ca este asemanator).

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 22 August 2009 - 12:12 AM

#4 letalica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 83 Postari:

Postat 21 August 2009 - 06:16 AM

Cafeaua are acciza nearmonizata. Firma este autorizata ca si operator inregistrat, era vorba ca s-a anuntat de la Directie un control pe acciza si vor solicita, banuiesc, documentele de provenienta a marfii, facturile de plasare in Romania, declaratiile 103, 390, dovada platii accizei in termen de 24 ore de la receptie, vor verifica daca nu am prejudiciat statul sub aspectul platii accizei. Dar, pt ca este primul control de acest fel, solicitam ajutor de la cei cu experienta, ce verficari fac? cu ce sa ma pregatesc anticipat ca sa nu fiu luata prin surprindere?la ce sa ma astept? Multumesc.
letalica

#5 andreea u

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 11 October 2009 - 10:33 AM

verifica:
- decl 103, 390, 120
- nir
- se verifica daca pretul de vanzare este mai mare decat cel de achizitie
- jurnalele de cumparere in paralel cu nir-urile