Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
somaj - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

somaj

8 replies to this topic

#1 alinutza.conta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 August 2009 - 12:58 PM

stie cineva daca un absolvent de liceu care nu a lucrat niciodata cu contract de munca si care s-a inscris la o facultate (FF) poate primi ajutor de somaj pe baza unei adeverinte de la o societate cum ca nu are nevoie de angajati?????????????????
astept un raspuns de la voi....
MULTUMESC

#2 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 19 August 2009 - 03:42 PM

Cel mai bine este sa te duci la oficiul de somaj de care apartii cu domiciliul. Sunt cei mai in masura sa te lamureasca

#3 alinutza.conta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 20 August 2009 - 07:06 AM

ok ,merci

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 22 August 2009 - 12:14 AM

#4 erind

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 15 September 2009 - 09:28 AM

Buna

Stie cineva sa-mi spuna ce acte trebuie facute de societate, unui angajat caruia i sa desfacut ctr. de munca cu art 65 alin 1 cu beneficiere de somaj.

Multumesc

#5 dimineata

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 15 September 2009 - 10:38 AM

Buna ziua
Va spun cum am procedat la firma noastra.
Firma este din Bucuresti si avea puncte de lucru si in alte localitati, judete din tara.
Pentru angajatii care au domiciliul in Bucuresti amfacut doar noi de la unitate o adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni - anexa nr 14 din legea 76 provind somajul (anexa nr.26 la norme)
Pentru angajatii cu domiciliul in alte localitati pe langa adeverinta mai sus mentionata am solicitat de la agentia de ocupare a fortei de munca o adeverinta cu stagiu de cotizare, solicitarea o faceti printr-o adresa in care specificati numele , prenumele si CNP salariatilor pentru care solicitati aceste adeverinte

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 21 September 2009 - 03:43 PM

#6 erind

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 15 September 2009 - 11:10 AM

Va multumesc

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 21 September 2009 - 03:44 PM

#7 erind

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 15 September 2009 - 11:46 AM

Stii cineva exact :daca am restante la santate,cas,somaj atit la societate cat si la salariat si am un angajat care luna viitoare va merge pe somaj, e suficient a plati restanta la somaj salariat si societate pt ca la randul lui angajatul care pleaca sa beneficieze de somaj........s-au trebuie da achitat si sanatate si cas-ul....
merci

Aceasta postare a fost editata de erind: 15 September 2009 - 11:47 AM

#8 Bambucha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 15 September 2009 - 08:25 PM

Salariatul nu va avea nici o problema pentru ca acordarea indemnizatiei de somaj nu este conditionata de contributia persoanei la fondul respectiv. Dovada este faptul ca somaj poate lua si cineva care nu a fost angajat niciodata, cum ar fi proaspetii absolventi. Salariatul poate avea probleme, intr-o prima faza, cu asistenta medicala si cum fondul facultativ de pensii, unde se va descoperii ca nu exista contributii. Spun "intr-o prima faza" pentru ca el poate demonstra calitatea de salariat intr-o anumita perioada de timp cat si faptul ca i-au fost retinute contributiile la diferitele fonduri. In acest caz, dar si in cazul unui control de la ANAF, problemele finale, care pot avea si urmari penale, le va avea angajatorul. Spre documentare recomand legislatia referitoare la evaziunea fiscala, relatiile de munca si bugetele diferitelor fonduri.
NU SPERA SI NU AI TEAMA!

#9 Bambucha

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 15 September 2009 - 08:36 PM

In momentul in care se prezinta la AJOFM pentru a solicita ajutorul de somaj, persoanei disponibilizate i se cer anumite documente. Daca e nevoie de ceva si de la fostul loc de munca, i se va aduce la cunostinta. Nu este obligatoriu sa le intocmiti inainte, pentru ca se presupune ca fostul salariat are dreptul sa nu solicite ajutorul de somaj. Este bine sa ii completati documentatia cu care vine el de la AJOFM, pentru ca legislatia este interpretata dupa bunul plac de la un ghiseu la altul, cu atat mai mult de la un judet la altul.
NU SPERA SI NU AI TEAMA!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL