Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Chirii in avans - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Chirii in avans

8 replies to this topic

#1 lorizzy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 31 March 2009 - 08:23 AM

Buna ziua.

Am si eu urmatoarea situatie. Firma la care lucrez a inchiriat un imobil, de la o perosana fizica, pe o perioada de 5 ani.
S-a inregistrat contractul la Adm. Financiara. La 1 luna dupa semnarea contractului, firma a platit chiria in avans pe o perioada de 1 an, prin banca, direct in contul proprietarului, asa cum era stabilit in actul aditional la contractul de chirie inregistrat la Adm. Financiara.
Cum se poate inregistra in contabilitate suma platita in avans? Poate fi bagata pe cheltuiala toata suma la data platii, sau numai lunar?
Puteti sa imi confirmati si conturile?
Va multumesc.

#2 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 31 March 2009 - 08:27 AM

Plata integrala: 471=5121 cu suma totala
lunar se trec pe cheltuieli, 613=471, eventual cu copia dupa contract si plata anexate, ca sa nu cauti in urma prea mult.
:sad:

#3 cami.covasa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 102 Postari:

Postat 31 March 2009 - 01:59 PM

612=471 :sad:

#4 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 31 March 2009 - 02:19 PM

da, m-am grabit, scuze

#5 lorizzy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 03 April 2009 - 09:38 AM

Va multumesc foarte mult.
Informatiile Dvs. mi-au foat foarte utile.

O zi frumoasa va doresc!

#6 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 30 June 2009 - 05:35 PM

:sad: am dat doua chirii in avans cu chitanta .... in ce cont inregistrez ???? cine ma poate ajuta ????

#7 Iaro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 423 Postari:

Postat 30 June 2009 - 10:07 PM

462 = 5311 - plata chiriei
471= 462 - inregistrarea chiriei ca pe o cheltuiala in avans

#8 jenny_ro

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 20 August 2009 - 02:19 PM

eu pana la urma chiar daca am platit in avans chiria, tot trebuie sa o inregistrez in contul de cheltuieli

eu as face:

471 = 5311 plata
612 = 471 lunar

in creditul contului 471 se inregistreaza: sumele repartizate in perioadele/exercitiile financiare urmatoare pe cheltuieli, conform scadentarelor (605, 611 la 628, 658, 666, 668);

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 20 August 2009 - 11:11 PM

#9 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 20 August 2009 - 10:14 PM

Daca sunt doar cu chitanta, inseamna ca suma reprezentand cv. a doua ,,chirii" este de fapt o garantie.
2678_x = 5311

Aceasta postare a fost editata de DENISA GRIGORITA: 20 August 2009 - 10:15 PM

%%%

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL