Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
In ce cont intra? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

In ce cont intra?

9 replies to this topic

#1 ony_kisses

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 August 2009 - 11:27 AM

Buna ziua!
Sunt si eu mai la inceput de drum "contabiliceste". Intrebarea mea este..lucrez la servici pe Saga, si cand fac o factura de iesire, bag combinezoane, salopete, dar acestea se si imprima pe ele diverse nume. Cand pun imprimeria pe factura de iesire, in ce cont sa o bag?
Multumesc frumos.

CUMVA 708? E BINE? IMPRIMERIA E REALIZATA DE ALTA FIRMA.
MULTUMESC

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 31 August 2009 - 01:35 PM

#2 Cimpean Claudiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 28 August 2009 - 12:33 PM

Imprimeria este o prestare de serviciu. Eu as utiliza 704. :cool:

#3 ony_kisses

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 August 2009 - 05:58 PM

multumesc mult pentru raspuns. Problema este ca imprimeria este facuta de catre o alta firma. Ar intra in ceva de genul servicii executate de terti. NU?

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 31 August 2009 - 01:32 PM

#4 Cimpean Claudiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 28 August 2009 - 06:33 PM

Pai tu primesti factura de la imprimerie:
628=401
Tu facturezi serviciul mai departe:
4111=704

Trimiti la imprimerie combinezoanele, etc. Aceasta este o prestare de servicii. Deci 704 este contul cel mai potrivit (Venituri din lucrari executate si SERVICII PRESTATE). Eu asa vad problema. Daca cineva are alta parere, astept un mesaj.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 31 August 2009 - 01:32 PM

#5 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 30 August 2009 - 08:12 PM

Vezi postareaony_kisses, la Aug 28 2009, 07:56 AM, a spus:

Intrebarea mea este..lucrez la servici pe Saga, si cand fac o factura de iesire, bag combinezoane, salopete, dar acestea se si imprima pe ele diverse nume. Cand pun imprimeria pe factura de iesire, in ce cont sa o bag?
Vanzarea o inregistrezi in 701 pentru ca tu vinzi produsele finite care intamplator trebuie sa fie imprimate si cu numele. (411= 701, 4427)
Cheltuiala cu imprimarea se inregistreaza pri 628 asa cum a spus si Campeanu Claudiu, si aceasta cheltuiala iti mareste costul efeciv al produselor finite obtinute.( in inregistrarea produselor obtinute 345 = 711).
Nu inregistrezi distinct imprimarea pentru ca nu prestezi serviciu ci iti vizi produsele care trebuie inscriptionate.

#6 Cimpean Claudiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 30 August 2009 - 08:26 PM

Vezi postareaony_kisses, la Aug 28 2009, 07:56 AM, a spus:

Cand pun imprimeria pe factura de iesire, in ce cont sa o bag?

Eu la asta ma refeream cand am spus 704.

#7 ony_kisses

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 31 August 2009 - 03:46 PM

Vezi postareaCimpean Claudiu, la Aug 28 2009, 07:33 PM, a spus:

Pai tu primesti factura de la imprimerie:
628=401
Tu facturezi serviciul mai departe:
4111=704

Trimiti la imprimerie combinezoanele, etc. Aceasta este o prestare de servicii. Deci 704 este contul cel mai potrivit (Venituri din lucrari executate si SERVICII PRESTATE). Eu asa vad problema. Daca cineva are alta parere, astept un mesaj.
MULTUMESC MULT
RESPECT

#8 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 09 September 2009 - 09:43 AM

Un butoi de inox in valoare de 416 lei cu tot cu Tva pot sa-l trec pe 603?Dar incarcatura de CO2 in valoare de 33.11 lei?

In facura de lesing,expeditia postala a facturii o pot trece pe 626?Dar comisionul de gestiune din aceeasi factura pe 628?Dar discount dobanda leasing pe ce cont pot sa-l trec?

#9 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 09 September 2009 - 11:26 AM

Butoiul de inox are valoarea de obiect de inventar si poti sa il treci pe 603 si in contul din afara bilantului 8035, precum in in 214 daca ai aprobarea asociatilor si sa il amortizezi contabil iar fiscal sa il deduci o singura data la darea in folosinta; incarcatura de CO2 o treci pe cheltuieli materiale 6028;cheltuielile postale le inregistrezi in 626 indiferent ce le cauzeaza; comisionul poti sa il inregistrezi si in 628 dar consider ca ar fi corect in 622; discountul in contul de venituri din sconturi obtinute 767

Aceasta postare a fost editata de leu50: 09 September 2009 - 11:28 AM

#10 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 09 September 2009 - 12:53 PM

multumesc mult, leu50!

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL