Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Bonuri de taxi - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Bonuri de taxi

3 replies to this topic

#1 rammi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 11 September 2009 - 07:43 AM

Buna ziua,

Conform HG 105/2009 bonurile fiscale nu mai sunt considerate documente justificative , fara factura sau decont de cheltuieli insotitoare . Dar cum ramane cu bonurile de taxi ? Si pentru acestea trebuie sa fac decont de cheltuieli , sau se aplica exceptia din Codul fiscal ?

Prin derogare de la alin. (1) [ se refera la obligatia de a emite factura] și fără să contravină prevederilor alin. (3), persoana impozabilă este scutită de obligația emiterii facturii, pentru următoarele operațiuni, cu excepția cazului în care beneficiarul solicită factura:

a) transportul persoanelor cu taximetre, precum și transportul persoanelor pe baza biletelor de călătorie sau a abonamentelor;

b) livrările de bunuri prin magazinele de comerț cu amănuntul și prestările de servicii către populație, consemnate în documente, fără nominalizarea cumpărătorului;

c) livrările de bunuri și prestările de servicii consemnate în documente specifice, care conțin cel puțin informațiile prevăzute la alin. (5).

Va rog raspuns. Multumesc

#2 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 11 September 2009 - 09:04 AM

Bonurile de taxi nu trebuie insotite de factura. Ele sunt deductibile daca deplasarea s-a facut ininteres de serviciu, fapt care trebuie dovedit. Cea mai buna dovada a necesitatii deplasarii este intocmirea delegatiei (cu decont pe verso) care sa arate locul deplasarii si scopul ei.

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#3 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 30 August 2011 - 07:07 AM

Vezi postareanopris, la 11 September 2009 - 09:04 AM, a spus:

Bonurile de taxi nu trebuie insotite de factura. Ele sunt deductibile daca deplasarea s-a facut ininteres de serviciu, fapt care trebuie dovedit. Cea mai buna dovada a necesitatii deplasarii este intocmirea delegatiei (cu decont pe verso) care sa arate locul deplasarii si scopul ei.
Am primit la ordinul de delegatie un bon de taxi, deci il pot deduce si inregistra in 625?

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 30 August 2011 - 08:19 AM

Da, dar nu direct cu casa ci prin intermediul avansului de trezorerie, daca s-a atasat la decont.
Poate ar fi mai corect sa folositi 624, iar 625 sa ramana pentru caz de diurna.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

Similar Topics Collapse

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL