Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
2 pb - facturare in euro si taxa scolarizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

2 pb - facturare in euro si taxa scolarizare

2 replies to this topic

#1 Bogdan Muresan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 15 September 2009 - 05:23 PM

Buna !
Am si eu 2 probleme.
1. Am fost luna aceasta in excursie in alta tara. Agentia cu care am plecat, mi-a facturat serviciile turistice prestate in euro. Pot introduce factura la mine in contabilitate daca este in euro?
2. Am platit fiului meu scolarizarea (prima rata a masteratului) de pe firma unde eu sunt administrator, iar el este angajat. Pe ordinul de plata. in campul "referinte" am scris numele lui si cnp-ul. Am inteles de la contabila mea ca se poate plati de pe firma, dar pentru siguranta mea sufleteasca va intreb si pe d-voastra. Trebuie sa faca un contract firma mea cu copilul meu tinand cont ca am platit servicii.
Va multumesc!

#2 erind

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 23 September 2009 - 11:29 AM

la prima problema........in mod normal ar trebui sa apara si cursul valutar cu care s-a lucrat in aceea zi, undeva in josul facturii.
Daca nu ,atunci poti introduce in conta firmei la cursul bnr din ziua facturarii.
Iar in al doilea caz ,nu cred sa fie nici un impediment in a plati scolarizarea,daca bine stiu e si deductibila aceasta pana intr-un anumit pct.
dar contabila trebuie sa stie......cred ca exista o clauza in care trebuie sa-l pastrezi pe post pe ''fiu''tau nu stiu inca cati ani de la plata acestor scolarozari.........

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 23 September 2009 - 11:49 AM

#3 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 23 September 2009 - 09:18 PM

Nu cred ca puteti deconta cheltuiala cu excursia dvs. instrainatate si nici in tara daca nu aveti un ordin de deplasare din care sa rezulte ca excursia este in interesul firmei, indiferent daca este in lei sau valuta.
Cheltuiala cu masteratul este deductibila daca are legatura cu activitatea desfasurata de salariatul dvs.(codul fiscal art. 21 (2) litera h)

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

3 useri citesc topicul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL