Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deductibilitate ch de judecata si plata despagubri - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

deductibilitate ch de judecata si plata despagubri

4 replies to this topic

#1 irica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 17 October 2009 - 09:20 AM

Buna ziua

Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca cheltuielile de judecata si plata unei despagubiri rezultate in urma unui proces pe care societatea le-a avut cu un salariat sunt deductibile sau nu la calculul impozitului pe profit.

Multumesc

#2 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 October 2009 - 11:18 AM

depinde in ce constau despagubirile-trebuie sa dai mai multe detalii. Ai creat provizioane pentru litigii?
Art 21 Cod fiscal (4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
l) alte cheltuieli salariale și/sau asimilate acestora, care nu sunt impozitate la angajat, cu excepția prevederilor titlului III;

#3 irica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 18 October 2009 - 11:57 AM

Nu am creat provizioane. Despagubirile constau practic in plata unor sume pe care nu le -a mai castigat salariatul in urma producerii accidentului (perioada de spitalizare si perioada de recuperare) + bani pentru medicamente si ingrijiri medicale.

Daca cream proviziaone: 6812=1512 cheltuiala cu provizionul era una nedeductibila, anularea provizionului 1512=7812 - venit impozabil si cheltuiala cu despagubirile ch nedeductibila? Dar cheltuielile de judecata (plata avocati, taxe..etc) tot nedeductibile ar fi?

Multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 24 October 2009 - 10:04 AM

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 18 October 2009 - 07:07 PM

cred ca nu prea inteleg, accidentul este din vina societatii? este accident de munca? Despagubirile: perioada de spitalizare si perioada de recuperare, inseamna ca nu i-ati acordat banii cuveniti pe concediu medical? Cum suna hotararea judecatoreasca in privinta banilor pentru medicamente si ingrijiri medicale?
Cred ca ar fi bine sa citati Hot.Jud.

#5 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 19 October 2009 - 10:50 AM

In plus fata de cele relatate de Mihaela ar trebui sa vezi daca nu te incadrezi in prevederile art. 55 (1) lin 4 " de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca", care se incadreaza dupa parerea mea in precizarea de la art. 21 (fac parte din titlu III).

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL