Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
stim ce mancam ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


stim ce mancam ?


18 replies to this topic

#1 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 25 October 2009 - 04:00 PM

Un roman mananca zilnic in jur de 28-30 de grame de produse din carne, iar media tarilor europene urca spre 100 de grame consumate zilnic.

Totusi, diferenta este data de calitatea semipreparatelor romanesti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta si pentru ca romanii nu se arata preocupati de ce pun in farfurie, scrie Evenimentul Zilei.

Aditivii sintetici din semipreparatele din carne raman in organism chiar si zece ani, pentru ca tubul digestiv nu le poate digera.

In unitatile de productie mari si in abatoarele tehnologizate, sacrificarile de animale sunt rare. Dupa transare, 80% din carne se foloseste pentru specialitati, iar restul intra in productia salamurilor, a carnatilor, parizerului si a crenvurstilor.

Cantitatile sunt ajustate cu multa slanina tare, dar si cu soia sau alte grasimi hidrogenate. Malaxarea se face intr-un recipient mare de metal, in care se pun la tocat carnea, apoi slanina si soriciul. Din saci de rafie se adauga faina de soia, si, potrivit fiecarui retetar, se adauga aditivi sintetici si coloranti. Omogenizarea se face in cateva minute, iar pasta prinde gust si aspect de carne. Ambalarea se face in membrane de plastic, care, uneori, ajung sa coste mai mult decat compozitia produsului.

http://www.ziare.com/business/consumator/1...himicale-930707



#2 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 26 October 2009 - 07:31 PM

Otilia, articolul merge la fix in perioada de criza, efectiv iti piere pofta de mancare, sau de anumite mancaruri :wink: !

Dana




#3 Florin_76

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2009 - 12:28 AM

De asemenea practici sau de parizeruri din oase de pui stiu demult ca se practica , asa ca demulte ori habar avem ce mancam.



#4 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 January 2011 - 04:53 PM

Pe pachetele de pâine Titan scrie deja că pâinea este fabricată conform Codex Alimentarius.
România va experimenta pe populație produsul cancerigen initium
Experimentul "Codex Alimentarius" începe cu România. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de... UE să înceapă implementarea "Codexului", alături de alte 165 de state semnatare (95% din populația planetei).
"Codex Alimentarius" este un pachet de norme după care se vor alimenta populațiile țărilor semnatare. Acesta pornește de la principiul că Terra nu mai poate hrăni pe toată lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificială, din produse chimice, cea modificată genetic etc.
Adepții Teoriei Conspirației susțin că măsura nu este altceva decât una de exterminare, care va reduce populația globului la cca doua miliarde, o masă mult mai ușor de hrănit și de controlat de forțele oculte.
Nu a trecut o lună și iată că apare știrea că România este prima țară din lume care va folosi în agricultură un compus chimic pe bază de initium, un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de"Codex Alimentarius". Produsele vor furnizate de compania germană BASF și vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roșii, castraveți și ceapa. Pentru publicul larg se spune că "beneficiile pe care le-ar aduce această substanță sunt legate în primul rând de combaterea dăunătorilor, dar, totodată ea micșorează și durata în care se obține recolta." După ce acest produs va fi experimentat în România, urmează să fie omologată utilizarea lui și în Olanda, Germania , Franța, SUA, Canada și Marea Britanie. Neoficial, conform cercetătorilor care combat "Codex Alimentarius", folosirea produselor cu initium sporește cu până la 65% rata riscului de cancer de colon, substanță care intră rapid în combinații chimice, devenind reziduală în organism. De pilda 1 mg de initium intrat în organism o singură dată se elimină în aproape un an. Or, dacă acest produs este folosit zilnic, practic el nu mai este eliminat din organism. Apoi, așa cum initium ajută la creșterea rapidă a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce la mărirea tumorilor maligne. (S.L.)
D-zeu să-i ajute pe români.

www.energielibera.net
http://www.pressreleasepoint.com/first-app...-and-vegetables
Pe acest site BASF-ul se lăuda pe 11 ianuarie !!!!!! că pentru prima dată în lume a fost autorizat într-un timp record fungicidul Initium care în România va fi vândut sub numele EnervinT
Acum cineva ar putea spune : și ce dacă, este un nou fungicid ce crește producția .


Ce mă intrigă pe mine este viteza cu care a fost aprobat și băgat pe piața românească. Probabil nu vei putea să vinzi cartofi decât dacă dai cu Initium..........
Te crucești de ce sunt în stare conducătorii noștri pe care I-AM ALES.
În ce țară trăim?????????????????????????
Ar fi bine să răspândiți cât mai mult informatia pt. că așa cum s-a întâmplat cu vaccinurile contra cancerului de col uterin și împotriva gripei porcine se pare că nu este în zadar.
Poate, cine știe, deși ni se cântă de 20 de ani "Deșteaptă-te române", poate totuși ne vom deștepta odată.



#5 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 15 February 2011 - 01:04 AM

E-urile din alimente
E-100 nepericulos E-170 nepericulos E-240 tulburări
E-101 nepericulos E-174 nepericulos E-241 tulburări
E-102 periculos E-175 nepericulos E-250 periculos
E-103 nepericulos E-180 nepericulos E-251 periculos
E-104 nepericulos E-181 nepericulos E-252 periculos
E-105 nepericulos E-200 nepericulos E260...E268 nepericulos
E-110 nepericulos E-201 nepericulos E-300 nepericulos
E-111 nepericulos E-202 nepericulos E301....E309 nepericulos
E-120 periculos E-203 nepericulos E-311 periculos
E-121 nepericulos E-210 cancerigen E-312 periculos
E-122 nepericulos E-211 cancerigen E-320 colesterol
E-123 foarte cancerigen E-212 cancerigen E-321 colesterol
E-124 periculos E-213 cancerigen E-322 nepericulos
E-125 nepericulos E-214 cancerigen E325...E327 nepericulos
E-126 nepericulos E-215 cancerigen E-330 cel mai cancerigen
E-127 nepericulos E-216 cancerigen E331...E337 nepericulos
E-130 nepericulos E-217 cancerigen E338... E341 modificari gastrice
E-131 cancerigen E-220 distruge B12 E400....E404 nepericulos
E-132 nepericulos E-221 modificari gastrice E-406 nepericulos
E-140 nepericulos E-222 modificari gastrice E-407 modificari gastrice
E-141 nepericulos E-223 modificari gastrice E-408 nepericulos
E-142 cancerigen E-224 modificari gastrice E-410 nepericulos
E-150 nepericulos E-226 modificari gastrice E-411 nepericulos
E-151 nepericulos E-230 periculos E-413 nepericulos
E-152 nepericulos E-232 periculos E-414 nepericulos
E-153 modificari gastrice E-233 periculos E-420 nepericulos
E-160 nepericulos E-236 nepericulos E-421 nepericulos
E-161 nepericulos E-237 nepericulos E-422 nepericulos
E-162 nepericulos E-238 nepericulos E-440 nepericulos
E-163 nepericulos E-239 cancerigen E-450 modificari gastrice

Dana




#6 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2011 - 04:13 PM

Categorii de aditivi alimentari

1. Indulcitori: substante care dau un gust dulce produselor alimentare;
2. Coloranti: substante care redau sau intensifica culoarea produselor alimentare si;
3. Conservanti: substante care prelungesc durata pastrare a produselor alimentare;
4. Antioxidanti: protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de oxidare;
5. Substantele suport: adaugate in scopuri nutritionale sau fiziologice;
6. Acidifianti: maresc aciditatea unui produs alimentar si/sau ii confera un gust acru;
7. Corectori de aciditate: modifica sau controleaza aciditatea sau alcalinitatea;
8. Agenti antiaglomeranti: reduc tendinta particulelor individuale de a adera una la alta
9. Antispumanti: sunt substante care previn sau reduc formarea spumei;
10. Agenti de incarcare: cresc volumul fara a modifica valoarea energetica;
11. Emulsifianti: asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
12. Saruri de topire: determina distributia omogena a grasimilor si a altor componente;
13. Agenti de intarire: refac sau mentin tesuturile fructelor sau legumelor;
14. Potentatori de aroma: amelioreaza gustul si/sau mirosul existent;
15. Agenti de spumare: fac posibila formarea unei dispersii omogene a fazei gazoase;
16. Agenti gelatinizanti: dau textura unui produs alimentar prin formarea unui gel;
17. Agenti de glazurare: confera un aspect lucios sau actioneaza ca un strat protector;
18. Agenti de umezire: impiedica uscarea produselor alimentare;
19. Amidonul modificat: obtinut prin tratamente chimice din amidon comestibil;
20. Gaze de ambalare: sunt gazele introduse intr-un container inaintea, in timpul sau dupa plasarea unui produs alimentar in container;
21. Agenti de propulsare: sunt gazele care scot un produs alimentar dintr-un container;
22. Agenti de afanare: elibereaza gaz, marind astfel volumul aluatului sau al cocii;
23. Agenti de sechestrare: formeaza complecsi chimici cu ionii metalici;
24. Stabilizatori: mentin starea fizico-chimica a produsului alimentar;
25. Agenti de ingrosare: cresc vascozitatea unui produs alimentar;
26. Agenti de tratare a fainii: se adauga pentru a imbunatati calitatile panificabile.
................................................................................
..............................

E-uri bune:

E 306 (tocoferol sau vitamina E),
E 407 (caragenan),
E 300 (acidul scorbic),
E 140 (clorofila),
E 440 (pectina),
E 322 (lecitina).

...............................................................

E-uri periculoase ++

E-240 (conservant formaldehida) tulburări
E-241 tulburări

E-220 distruge B12

E-320 colesterol
E-321 colesterol

E-153 modificari gastrice
E-221 modificari gastrice
E-222 modificari gastrice
E-223 modificari gastrice
E-224 modificari gastrice
E-226 modificari gastrice
E338... E341 modificari gastrice
E-407 modificari gastrice
E-450 modificari gastrice

E-102 periculos
E-120 periculos
E-124 periculos
E-230 periculos
E-232 periculos
E-233 periculos
E-250 periculos
E-251 periculos
E-252 periculos
E-233 periculos
E-311 periculos
E-312 periculos

E-123 foarte cancerigen
E-131 cancerigen
E-142 cancerigen
E-210 cancerigen
E-211 cancerigen
E-212 cancerigen
E-213 cancerigen
E-214 cancerigen
E-215 cancerigen
E-216 cancerigen
E-217 cancerigen
E-239 cancerigen
E-330 cel mai cancerigen
E 621 cancerigen
E 950 cancerigen
E 951 cancerigen
E 954 cancerigen


maiculitaaaa .......... :thumbup:


listati-o, oameni buni si luati-o cu voi cand va faceti cumaparaturile alimentare :good:

o sa caut si denumirea E-ului si o s-o atasez la nr lui coresp., fiindca "astia" sunt jigodii si nu mai scriu pe eticheta E- xxx, ci denumirea E-ului, ca sa nu te prinzi ca e vb de un E :smile:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 19 February 2011 - 04:30 PM




#7 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2011 - 04:28 PM

Cercetatorii din Marea Britanie au studiat comportamentul a 2 grupe de copii. Copiii din prima grupa au consumat un suc, care continea mai multe tiputi de E-uri: E 211, E110, E122, E102, E 124, E 104 si E 129, iar cei din grupa a doua au primit suc natural de fructe. Astfel, s-a observat ca cei din prima categorie aveau probleme de hipeactivitate, adica se incadrau in randul celor care sufera de sindromul ADHD.
Potrivit statisticilor de anul trecut, in Romania sindromul ADHD afecteaza maxim 7% dintre copiii de varsta scolara.
...........................................

Conform statisticilor, o persoana consuma in mediu, pe parcursul unui an, impreuna cu produsele alimentare pana la 5 kg de diversi aditivi alimentari.

Aditivii alimentari - sunt substante naturale sau sintetizate, care sunt folosite la prepararea produselor alimentare pentru a le imbunatati proprietatile. Multe din aceste suplimente le utilizam traditional in alimentatia noastra, fara frica, spre exemplu, zaharul, vanilina, sarea, gelatina, bicarbonatul de sodiu si otetul.

Producatorii de produse alimentare tot mai frecvent utilizeaza suplimentele nutritive sintetizate pe cale artificiala. Acestea pot fi clasificate ca fiind inofensive pentru sanatatea noastra, relativ inofensive (adica inofensive in cantitati mici) si periculoase pentru sanatatea si viata umana.

Anterior, in Rusia erau interzisi trei aditivi alimentari: colorantul citric rosu (E121), conservantul formaldehida (E240) si colorantul amarant (E123). Aceste substante contribuie la dezvoltarea tumorilor maligne. Mai tarziu, aceasta lista a fost completata cu colorantul E128 si conservantii E216 si E217. De asemenea in calitate de aditivi periculosi au fost considerati E173, E924a, E924b.

Conservantii E230, E231, E232 sunt permisi spre utilizare in industria alimentara, dar nu sunt absolut inofensivi. Ei reprezinta fenol, care este folosit in prelucrarea fructelor. Este suficienta o doza mica de astfel de substante pentru a creste semnificativ riscul de cancer, iar in doze mari acestea se transforma in otrava. Astfel de substante chimice sunt pulverizate pe suprafetele fructelor pentru a creste termenul lor de pastrare. Conservantii se inlatura odata cu spalarea cu apa calda. De aceea este foarte importanta spalarea fructelor si legumelor inainte de intrebuintare.

In ceea ce priveste aditivii alimentari, cercetarile sunt efectuate pe animale facand foarte dificila efectuarea unei evaluari obiective a efectelor lor asupra oamenilor. Rezultatele studiilor arata ca multi aditivi nutritivi sunt daunatori pentru sanatate si realmente pot duce la aparita cancerului.

In capul listei de aditivi alimentari periculosi se afla nitritul de sodiu. De obicei, acesta este adaugat in sunca, becon, carnati, asigurind persistenta culorii naturale rosii si un gust dulce. Acest ingredient poate provoca aparitia cancerului. La temperaturi ridicate nitritul de sodiu isi modifica compozitia chimica, fapt ce conditioneaza acumularea de catre acesta a unor proprietati cancerigene.

Butiloxianizolul este utilizat pentru prevenirea oxidarii alimentelor. El intra in compozitia mai multor produse: de la guma de mestecat, chips-uri pina la ulei vegetal. Butiloxianizolul poate provoca, de asemenea, o aparitia unor tumori, pentru ca aceasta substanta este extrem de instabila si in interiorul organismului se poate transforma intr-un compus chimic activ.

Binecunoscutul glutamat de sodiu este folosit in calitate un aditiv in cadrul unui nomenclator larg de produse, cum ar fi chips-urile, alimentele congelate, alimentele de pregatire rapida. Acest supliment accentueaza senzatiile gustative, actionind asupra receptorilor de pe limba. La unele persoane, acest aditiv poate provoca dureri de cap si greata. El, de asemenea, eventual poate contribui la distrugerea celulelor nervoase, asa cum s-a intamplat in cazul experimentelor efectuate pe animale.

Aspartamul – este utilizat la fabricarea unor produse alimentare dietice si in calitate de indulcitor in loc de zahar. Sute de studii stiintifice au recunoscut ca aspartamul este inofensiv. Dar unii experti care au efectuat experimente pe animale, in perioada anilor 1970 – 2007, fac referinta la conexiunea intre aceasta substanta si aparitia cancerului.

Acesulfamul de potasiu – este un indulcitor nou in loc de zahar aprobat de FDA ( Food and Drug Administration of USA). Acesulfamul de potasiu este de 200 de ori mai dulce decat zaharul obisnuit. Este folosit in bauturile carbogazoase, guma de mestecat, produse de patiserie. Oficial, efectul cancerigen al acesulfamului de potasiu nu a fost inca demonstrat, dar, cum este in cazul cu aspartamul, exista opinii contrare in ceea ce priveste inofensivitatea lui.

Iubitorii de bauturi carbogazoase dulci trebuie sa cunoasca ca in cele mai multe astfel de bauturi exista un continut ridicat de benzen. Benzenul – este un agent cancerigen periculos care poate provoca boli maligne.

Poti sa recunosti produsele cu aditivi daunatori nedoriti dupa o colorare luminoasa nefireasca sau dupa un termen prea lung de pastrare. Produsele de preparare rapida, fast-food, chips-urile si bauturile dulci sunt suprasaturate in astfel de aditivi alimentari. Este necesar sa se acorde prioritate fructelor si legumelor proaspete in locul celor congelate.

sursa : http://www.epochtimes-romania.com/articles...icle_98783.html
................................................

» Un studiu recent al Clinicii de Oncologie din Dusseldorf - Germania, despre efectele aditivilor alimentari asupra organismului uman, a ierarhizat o serie de compusi toxici sau cancerigeni. Aproape toti acesti compusi pun intr-un real pericol organismul. Prezentam in continuare, lista "E"-urilor considerate de specialistii oncologi drept deosebit de periculoase.

Adaosuri suspecte: E 125, E 141, E 150, E 171, E 172, E 173, E 240, E 241, E 477;
Adaosuri periculoase: E 102, E 110, E 120, E 124;
Adaosuri toxice:
- produc boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224;
- afecteaza tubul digestiv: E 338, E 339, E 340, E 341, E 407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466;
- produc boli de piele: E 230, E 231, E 232, E 233;
- suprima din organism vitamina B12: E 200;
- cresc colesterolul: E 320, E 321 (antioxidanti din margarina);
- ataca sistemul nervos: E 311, E 312;
- produc boli ale aparatului bucal: E 330 (acidul citric sau sarea de lamaie - cel mai periculos adaos cancerigen).

Adaosuri cancerigene: E 123, E 131, E 142, E 211 (foarte nociv), E 213, E 214, E 215, E 217, E 230, E 631 (glutamatul de sodiu).

Aditivii cancerigeni au fost deja interzisi in SUA, Uniunea Europeana si cateva dintre fostele state ale URSS.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 19 February 2011 - 04:42 PM




#8 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2011 - 04:51 PM

Adevarul despre unele alimente

Margarina.
A aparut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand untul se gasea tot mai greu. O echipa de cercetatori americani a avut atunci ideea sa ia diverse uleiuri vegetale, sa le incalzeasca la 150'C si sa le adauge hidrogen in prezenta unor catalizatori de nichel, ca sa se intareasca. A fost obtinut un produs alb asemanator cu untul ca si consistenta si cu... plasticul ca structura moleculara, adica margarina.
Atunci când aceste grasimi sunt metabolizate de catre organism, au "darul" sa incurce o multime de procese naturale. Sunt incorporate in membrane celulelor sistemului imunitar, impiedicând activitatea acestora. Aceasta inseamna sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii, la CANCER. Cercetari clinice - care s-au intins multi ani la rând, subiectii consumatori de margarina fiind observati cu atentie - arata ca nu exista mijloc mai eficient de paralizare a sistemului imunitar decât consumul de margarina sau de alimente PRAJITE. Patrunse in organism, pe lânga faptul ca solicita excesiv ficatul pentru a fi metabolizate, grasimile din margarina iau locul anumitor substante naturale care au rolul de a curata peretii vaselor de sânge, ceea ce inseamna sclerozarea acestora, cu rezultate nefaste pentru inima, creier, sistemul circulator per ansamblu. De asemeni, consumul frecvent si constant de margarina favorizeaza formarea de depozite de grasime pe talie si pe fese, precum si aparitia celulitei.

Supele Concentrate.
Contin in exces glutamatul de sodiu, E621, considerat de specialisti dintre cele mai cancerigene substante. Supele se obtin prin deshidratarea supelor si ciorbelor preparate normal, in cantitati industriale, pana rezulta un praf care este ulterior amestecat cu aditivi (coloranti, aromatizanti, conservanti sau glutanat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid, sau sub forma de cubulete. Gustul va poate insela caci unii aditivi dau arome mai intense decat cele naturale.
Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. Glutamatul se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatii de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Injectiile cu glutamat, efectuate pe animale, in laboratoare, au distrus celulele nervoase din creierul cobailor, cainilor si maimutelor.

Bauturi.
Chiar daca producatorii se lauda ca produsele sunt naturale, in realitate bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E 330) sau sarea de lamaie. Aditivii E 110 si E 123 precum si inlocuitorii de zahar mai sus amintiti produc acele efecte la care ne-am referit deja. Evitati bauturile cu arome de citrice, considerate cele mai rele. Colorantii folositi, E102, E110 sunt periculosi. Bauturile alcoolice cum sunt berea sau vinul sunt saturate de metabisulfit care da limpezime dar care ataca aparatul digestiv. La bere, in procesul de pasteurizare se folosesc chimicale care pot provoca migrene. Ca si aditivi alimentari, vodca, whisky, etc. nu prezinta pericol intrucat chiar alcoolul este un bun conservant dar feriti-va de lichioruri care au E110 si E 102.

Mezeluri.
Mezelurile sunt preparate obtinute din carne tocata si condimentata, introdusa in membrane naturale sau artificiale si supuse unor tratamente termice (pasteurizare, afumare sau uscare) si maturare, in functie de sortimentul fabricat. La fabricarea mezelurilor se foloseste, pe de o parte, carne de diferite categorii, la care se adauga materii auxiliare, in special derivate proteice de origine vegetala sau animala, pentru imbunatatirea texturii si cresterea valorii nutritive.
Nu mai este niciun secret ca in toate mezelurile de pe piata interna, circa 40% din compozitie este constituita din produsi obtinuti artificial. Pe eticheta fiecarui sortiment de mezel veti gasi nenumarati aditivi alimentari. Grasimile cu care sunt "ombogatite" mezelurile sunt obtinute prin aceleasi metode ca margarina. Toate aceste produse se conserva cu acelasi glutamat de sodiu. Fabricantii de produse din carne din Romania folosesc pe scara larga preparatul SCANPRO, un derivat proteic sub forma de pulbere, obtinut din sorici proaspat de porc, declarat drept proteina animala deshidratata si solubila. Cum in Romania nu exista restrictii privind procentul de utilizare a extractului proteic, este foarte probabil ca unele mezeluri (parizer, cremwursti) sa contina la capitolul "carne" numai acest derivat proteic sau unul similar. In mezeluri este admis a se adauga si derivate proteice de origine vegetala: faina de soia, proteine de soia, proteine vegetale texturate, proteine din arahide, gluten, faina de floarea-soarelui.

Guma de mestecat.
Este aproape de neinteles cum fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, gasesc necesar sa introduca in ingrediente nu mai putin de 7-8 tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Intr-o pastila de guma gasim: E 171, E 320(colesterol), E330( boli ale aparatului bucal).

Zaharul.
Este unul din alimentele cele mai controversate. Fiind deosebit de concentrat, el lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Astfel zaharul trece imediat in sange prin intestinul subtire, provoaca hiperglicemie si obliga pancreasul sa produca in exces insulina. Organismul isi deregleaza functiile iar efectul fizic este invers celui asteptat in sensul ca omul devine obosit sau agitat din pricina luptelor din interiorul organismului. Consumul in exces de zahar expune la gripa, boli de plamani, infectii urinare si intestinale. Evident ne referim la zaharul obtinut din sfecla sau trestia de zahar. Culmea este ca producatorii au inventat si substituienti, cel mai nociv fiind aspartanul, care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale. Pentru a contracara efectele nocive ale zaharului, specialistii recomanda consum de fructe si miere pe care organismul le asimileaza fara probleme.

Mustarul.
Este fabricat in general prin amestecarea boabelor de mustar cu ulei de mustar. Daca boabele nu prezinta pericol, uleiul de mustar este devastator. A fost interzis in Canada, unde s-a stabilit ca in timp produce orbirea. in India, tara mirodeniilor, uleiul de mustar este folosit de vraci ca medicament, fiind numeroase cazurile in care persoane tratate cu acest ulei au murit.

In ultimii ani, producatorii au invatat cum sa-i fenteze pe cumparatori: pe etichete nu mai scrie "arome sintetice", ci "arome natural identice". Aditivii sintetici nu mai sunt mentionati dupa codul E, ci dupa numele propriu-zis: acid citric, conservant, gelifiant. Rareori cumparatorul se gândeste ca aceste ingrediente sunt de fapt E-uri.

sursa : http://www.descopera...alimentari.html

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 19 February 2011 - 05:29 PM




#9 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 19 February 2011 - 05:06 PM

sursa : http://www.suntsanatos.ro/sanatate/aditivi..._sanatatii.html

Prezentam in continuare lista aditivilor recunoscuti ca fiind toxici. Lista de mai jos este un extras din raportul Oficiului Consumatorilor din Piata Comuna Europeana.

Aditivi alimentari care produc cancer:
E131 (Albastru patent), E142, E211 (benzoat de sodium), E213 (benzoat de calciu), E214 (p-hidroxibenzoat de etil), E215 (sarea de sodium a parahidroxibenzoatului de etil), E216 (parahidroxibenzoat de propil), E217 (sarea de sodium a parahidroxibenzoatului de propil), E218 (p-hidroxibenzoatului de metil), E239 (hexametilen tatra amina), E330 (acid citric).

Aditivi alimentari care afecteaza vasele de sange:
E250 (nitrit de sodium), E251 (nitrat de sodium), E252 (nitrat de potasiu).

Aditivi alimentari care produc boli de piele:
E230 (difenil), E231 (ortofenil fenol), E232, E233 (thiabendasol).

Aditivi alimentari care ataca sistemul nervos:
E311 (galat de octal), E312 (galat de dodecil).

Aditivi alimentari care pot produce tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale etc.):
E338 (acid fosforic), E339 (fosfat monosodic/disodic/trisodic), E340 (fosfat monopotasic/dipotasic/tripotasic), E341 (fosfat monocalcic/dicalcic/tricalcic), E463 (hidropropil celuloza), E465 (metil etil celuloza), E466 (carboximetil celuloza), E 450(difosfat disodic/trisodic/tetrasodic/dipotasic/tetrapotasic/dicalcic/biacid de calciu), E461, E407 (caragenan) din inghetata.

Aditivi care distrug vitamina B12:
E200 (acid ascorbic).

Aditivi care determina afectiuni intestinale:
E220 (sulfat anhidru), E221 (metabisulfit de potasiu), E222 (sulfit acid de sodiu), E223 (metabisulfit de sodiu), E224(metabisulfit de potasiu).

Aditivi care cresc nivelul colesterolului:
E320 (butil hidroxianisol BHA), E321 (Butil hidroxitoluen BHT).

Alti aditivi periculosi:
E120 (conselina, acid carminic), E124.

Aditivi suspecti:
E121, E141 (Verde brilliant), E150 (Caramel), E153, E171, E172, E240, E241, E477.

Cei mai periculosi aditivi alimentari:
*** E123 este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Acest aditiv se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branza topita si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi.
*** Din aceeasi categorie face parte si E110
care intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca) colorandu-le.

*** E330 (acidul citric) produce afectiuni ale cavitatii bucale si are actiune puternic cancerigena. Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.
*** E102 (tartrazina)
este un alt colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales budinci. Si el are actiune cancerigena.

Va recomandam sa utilizati aceasta lista a principalilor aditivi alimentari, spre a reduce gradat din alimentatie acesti factori foarte daunatori organismului.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 19 February 2011 - 05:10 PM




#10 HANDA76

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 261 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti

Postat 19 February 2011 - 06:24 PM

va recomand un site foarte interesant, despre mancarea fara foc (raw vegan food) si vegetariana.
sper sa nu se considere ca fac reclama, doar am auzit la tv despre aceasta doamna care practica acest stil de dieta.
mancare Cruda

Ideal ar fi daca ne-am ocupa sa ne cultivam singuri legumele si fructele (pentru cei care stau la curte, sau au pe cineva la tara..)
Va doresc sanatate maxima!



#11 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 March 2011 - 08:32 AM

Pe mine m-a impresionat teribil, subiectul l-am primit pe mail, deci nu stiu sursa...

Autotrofii - Oameni care traiesc fara mancare si fara apa


Zeita Amba sau Durga


- In lume exista peste 3000 de oameni care traiesc fara sa consume hrana solida, multi dintre ei si fara sa consume lichide. Sunt numiti "autotrofi", o denumire data organismelor capabile sa transforme energia solara in hrana, prin fotosinteza. Numai ca specialistii nu pot explica mecanismul prin care autotrofii umani supravietuiesc -

Zeita Amba si hrana divina

Indianul Prahlad Jani are 83 de ani, dar nu a mai mancat si nu a mai baut nimic de la varsta de 8 ani, cand, spune el, a fost binecuvantat de Zeita Amba. Jani este numit Mataji - un adept al Zeitei Mama a Tuturor, Amba sau Durga, foarte populara in Gujarat, locul lui natal. Zeita este o aparatoare a razboinicilor, dar cea mai importanta functie a ei este de a aduce si de a mentine fertilitatea terenurilor agricole. Ea aduce ploaia binecuvantata care uda ogoarele, hranind pamantul. De aceea si Mataji Jani este convins ca pe el il hraneste Amba cu apa divina, tinandu-l in viata.
In 2010,Jani a fost supus unei atente supravegheri medicale, la Spitalul Sterlin din Ahmedabad. Timp de zece zile, o echipa formata din 30 de medici specialisti i-au monitorizat functiile vitale. Rezultatele i-au naucit, desi in India sunt multi yoghini care fac tot felul de demonstratii ce anuleaza legile fizicii, dar si pe cele fiziologice. Lui Prahlad Jani i s-a interzis sa faca baie, stiut fiind ca apa hidrateaza si prin piele. Oamenii normali pot trai fara apa doar trei, patru zile, dar cu urmari uneori foarte greu de ameliorat. Jani nu a avut nici o complicatie. In ciuda faptului ca nu consuma nici un mililitru de lichide, urina se forma in vezica, dar, cu totul inexplicabil pentru medicii care l-au asistat, era absorbita ulterior de peretii vezicii. Cat a durat experimentul, Jani nu a mancat, nu a baut si nici nu a avut necesitati fiziologice.

Mataji Jani


Insa functiile organelor interne nu s-au modificat in nici un fel si nu a manifestat nici o afectiune. Prahlad Jani este un om sfant, care traieste ca un pustnic, intr-o pestera, de la varsta de 8 ani, cand i s-a aratat Zeita Amba. El sustine ca este hranit cu apa divina printr-o gaura in bolta pesterii, si ca nu a simtit niciodata nevoia de a manca, de a urina sau defeca. Nu incearca sa explice in nici un fel conditia sa, lasandu-se total in grija zeitei protectoare, pe care o slujeste cu rugile sale si meditatii zilnice. Dr. G. Ilavazahagan, directorul Institutului Apararii Nationale din India, care a participat la examinarea lui Jani, nu intelege cum un om poate supravietui in intregime ca o planta. "Pare evident ca mai exista o sursa de energie care poate fi procesata de corpul uman, in afara caloriei, dar va dura pana o vom descoperi".

"Fenomenul HRM"

Hira Ratan Maneck, in varsta de 67 de ani, este tot din India. Este inginer si a renuntat la mancare in mod deliberat, in urma cu opt ani, vrand sa demonstreze ca organismul uman are mai mult de suferit prin consumul de mancare solida, decat prin nealimentare. Ratan se hraneste cu apa, sucuri si energie solara.

Hira Ratan Maneck


Invitat de specialistii NASA pentru un studiu, a trait doar cu apa si absorbtie de energie solara, pe toata durata supravegherii, timp de 130 de zile. Nestiind cum sa denumeasca procesul prin care supravietuia, specialistii NASA l-au numit "fenomenul HRM", de la initialele subiectului.
Ratan a incetat sa consume hrana solida dupa un pelerinaj in Himalaia. "In fiecare dimineata, statea la soarele ce rasarea, cate o ora, fara sa clipeasca", spune sotia sa, Vimla. "Acesta era meniul principal. Ocazional, mai consuma cate o cafea, ceai sau alte lichide". Ratan crede ca aceasta metoda reda corpului abilitatea naturala de a trai, fara sa fie ingreunat de toxinele generate de hrana solida. "Si creierul se simte mai bine astfel hranit", spune Ratan. "Este o metoda straveche, practicata de ascetii Hindu si Jina. Este chiar demonstrabila stiintific".



Mic dejun cu soare

Ceea ce s-a si facut. In urma unor cercetari efectuate de "British Royal Medical Institution", s-a constatat ca, intr-adevar, energia solara este ideala pentru viata. In prezent, se face o publicitate negativa Soarelui, din cauza exploziilor solare, care afecteaza tehnologia, in primul rand. Dar, din punct de vedere al vietuitoarelor, mult mai multe efecte negative sunt cauzate de lipsa expunerii la soare. Dimineata, la rasarit, soarele este o adevarata hrana energetica. "Consumand legumele care sunt dependente de energia solara, ca sa se dezvolte, oamenii traiesc, practic, dintr-o sursa indirecta de energie solara", este de parere Ratan. "Noi ne hranim cu ceea ce a fost deja procesat de plante. Trebuie sa reinvatam sa absorbim energie solara din sursa directa". Metoda lui Ratan de a "gati" energia solara e simpla: incepi prin a privi cateva secunde la soarele care rasare dimineata; treptat, se prelungeste sedinta pana la 30 de minute. Cand se ajunge la 15 minute de privit soarele diminetii, deja se diminueaza necesitatea de a manca. La 30 de minute, creierul dezvolta capacitatea de a stoca energia solara si de a o transforma in energia necesara activitatilor umane. O plimbare de 40 de minute, cu picioarele goale in soarele diminetii, incarca "bateriile" umane si inlatura orice afectiune psiho-somatica. Cel mai important, spun ascetii indieni, este faptul ca se formeaza in jurul trupului o coroana de energie, care alimenteaza organismul toata ziua. Cu cat aceasta coroana este mai puternica, riscul de imbolnavire scade, pana la a fi eliminat definitiv.

Solarian


Neurofizicianul Sudhir Shah, care i-a monitorizat si pe Jani, si pe Ratan, in cursul unui experiment ce a implicat mai multi subiecti, desfasurat la Health Care International Multitherapy Institute, nu poate da o explicatie stiintifica fenomenului. "I-as spune, mai degraba, "adaptarea cronica" a unui organism la conditii vitrege impuse. Astfel, organismul isi reduce voluntar necesarul de energie, pentru a procesa reactiile chimice, fenomen ce intervine cam dupa a 16-a zi de post a ascetilor. Organismul slabeste dramatic, chiar si 40 de kilograme in 200 de zile, dar, in ciuda asteptarilor medicilor, nu se observa nici o dereglare a functiilor vitale. Dupa acest "hop", organismul se adapteaza. Este posibil si sa se activeze acel lob temporal unde credem ca s-ar afla sediul celui de-al saselea simt, responsabil de proprietatile parapsihice. Celelalte parti ale creierului, inclusiv hipotalamusul, glanda pituitara si medulla oblongata, nu sufera nici o modificare".
Ratan, practicant jainist, este ferm convins ca procentul foarte mare de functii ale creierului inhibate la oamenii ce consuma hrana solida se activeaza cu hrana solara. Si ceea ce resimte imediat orice subiect care renunta la hrana solida este inclinatia spre sfere spirituale, uitand de grijile materiale.

Organismul uman este dotat ca si plantele
In conditii de experiment similare, la unii subiecti s-a constatat o scadere dramatica a nivelului de zahar in sange, pana la limita de risc letal maxim, dar ascetii nu prezentau nici un simptom. Ratan nu a mancat si a baut doar apa fiarta, in timpul zilei, pe durata experimentului, ce a durat 200 de zile, dar, in viata de zi cu zi, consuma noua tipuri de lichide, pe langa sedintele solare.
Un grup de calugari jainisti, care fac parte din Societatea Energiei Solare, s-au supus testarilor medicilor pentru a demonstra ca postul ascetic regleaza tensiunea, pulsul, sistemul urinar, sistemul digestiv, sistemul circulator, practic, toate functiile organismului si ale creierului in special. Medicii se straduiesc acum sa dezvolte o strategie de vindecare a anumitor boli prin post, o metoda practicata de animale, care cand se imbolnavesc renunta la mancare si reduc consumul de energie, dormitand tot timpul.
Un studiu de nutritie destul de recent arata ca vitamina B12, absolut necesara organismului uman, se regaseste doar in hrana de origine animala, deci vegetarienii n-ar putea sa supravietuiasca doar cu legume. Si totusi, in organismul autotrofilor se gaseste, inexplicabil, o cantitate suficienta de B12. Continuand cercetarile, s-a descoperit ca in intestinul uman exista o bacterie care genereaza componentele vitaminei B12. Un alt studiu a aratat ca intestinul uman este capabil sa produca o bacterie ce intra in compozitia aminoacizilor, deci omul este dotat cu o microflora capabila sa-l intretina, fara aport din afara. Pana la urma, mitologiile care vorbesc despre cei dintai oameni, ce nu consumau hrana solida, se vor dovedi a fi fost adevaruri demult uitate.

A renuntat la pizza pentru... nimic

Dar nu numai indienii, practicanti ai unor culte diverse, pot deveni autotrofi. Doctorul Michael Werner, din Brunswick, specialist in chimia cancerului, traieste de patru ani doar cu hrana solara. Werner are 60 de ani, alearga in fiecare dimineata peste trei kilometri, apoi ia micul dejun cu sotia sa, Angelica. Ea mananca destul de consistent, el bea doar o ceasca de cafea. La serviciu, are un program incarcat, dar tot isi face timp si pentru o partida de tenis, sportul lui preferat. Dupa ce se intoarce acasa, cei trei copii, fiecare cu problemele lui, il tin ocupat. Viata lor pare absolut normala.

Doctorul Michael Werner


Asa si este, doar ca Angelica nu trebuie sa gateasca pentru Michael. Deloc. Michael Werner n-a mai consumat hrana solida de la Revelionul din 2001, cand a mancat o uriasa portie de salata de cartofi si o bucata mare de tort, dupa care i s-a facut rau. A fost doar o indigestie, dar Michael, doctor in chimie, s-a hotarat sa renunte la mancare. A citit, s-a informat, dar ideea i-a dat-o o prietena de familie care experimenta hrana solara, renuntand la mancarea solida. Treptat, Michael a trecut si el pe hrana solara. I-au trebuit doar trei saptamani sa se adapteze la noua conditie, care ii confera infinit mai multa vitalitate. "E prana din textele sfinte, ki-ul cosmic, energia ideala!", spune Werner. Dieta lui zilnica este formata din patru cesti de cafea si doua sucuri de fructe naturale, plus, ocazional, un pahar de vin. In rest, ...soarele diminetii. "Sunt o persoana absolut normala, fericita si in deplinatatea sanatatii", spune Werner. "Inainte eram dependent de pizza, eram supraponderal si ma simteam epuizat dupa o zi de munca. Multi colegi doctori mi-au spus ca e o nebunie ceea ce incerc sa fac. La un moment dat, chiar mi-au recomandat sa vorbesc cu un psiholog".

Foamea din minte

Adevarul este ca transformarile care se produc in primele 21 de zile par ingrijoratoare, mai ales slabirea dramatica si aspectul de "pruna uscata" al pielii. Dupa care organismul incepe sa proceseze noua dieta. Nu toti reusesc sa se adapteze. "Cei mai multi dintre cei care renunta o fac pentru ca nu reusesc sa-si scoata foamea din minte", spune Werner. Ca specialist in reactii chimice, a observat ca organismul capata o rezistenta uluitoare si o putere de regenerare mult mai mare decat inainte, fapte dovedite de el prin analize si radiografii. Sistemul imunitar pare o reduta de necucerit. Doarme doar cinci ore pe noapte, suficient cat sa se odihneasca pe deplin. O alta functie care a suferit modificari considerabile este memoria, care acum pare un "stick" modern, cu o capacitate de stocare uriasa. Cand reporterii l-au intrebat daca dieta sa nu e cumva o forma de anorexie, dr. Werner a raspuns prompt: "Eu nu mananc, pentru ca imi iubesc corpul, nu pentru ca-l urasc! Si asta schimba toate reactiile din organism, fiind un catalizator".
Dr. Werner nu lipseste de la mesele copioase date de prietenii de familie, desi nu simte nevoia sa consume nimic. Mintea lui nu mai are nici o relatie cu hrana solida. Corespondeaza cu vreo 30 de oameni care se supun voluntar aceluiasi regim. Foarte invocat este si numele lui Wiley Brooks, cel care in 1983 a infiintat, in America, "Institutul Celor ce se Hranesc cu Aer". Din pacate, a fost surprins cand tocmai ingurgita o placinta de pui, dupa ce sustinuse in public ca nu consumase hrana solida de 19 ani! De atunci, multi dintre cei care traiesc cu aer sunt supusi unor teste de control. In 1999, o alta adepta renumita a dietei cu aer, australianca Ellen Greves, a picat testul medicilor, dupa numai patru zile de hrana solara. Sanatatea ei s-a deteriorat atat de sever, incat medicii au pus capat testarii. Dr. Werner a participat insa la doua experimente, de cate zece zile fiecare, si a reusit cu succes sa demonstreze ca prana este hrana ideala.

De ce exista foamete in Africa?!

Problema pe care o ridica acesti oameni nu este una usoara. Cum reusesc ei sa traiasca si sa fie sanatosi, cand in lume exista tari unde oamenii mor literalmente de foame, mai ales in Africa, unde, se spune, soarele este mai stralucitor?! Si pentru aceasta problema, dr. Werner are un raspuns, dar nu o explicatie: "Mor de foame, pentru ca sunt convinsi ca asta se intampla daca nu mananca. A trai cu energie solara este un concept pe care creierul, in primul rand, trebuie sa si-l insuseasca. Sunt convins ca metoda folosita de noi ar salva omenirea de la foamete, dar nu cred ca omenirea este gata sa treaca la acest mod de viata, care este foarte spiritual. Eu, personal, n-as indrazni sa sfatuiesc pe nimeni sa faca ceea ce fac eu". Chiar si el, care si-a "calit" creierul, mai pofteste uneori la pizza si ciocolata. Si chiar vrea sa-si satisfaca pofta, dar imbucatura i se opreste in gat. "Mentalitatea omului guverneaza. E cel mai aprig razboi s-o invingi!".
Expertii nutritionisti nu accepta aceasta idee si au si ei dreptatea lor. Cum ai putea, de exemplu, sa convingi copiii ca pot trai cu soare si aer?! "Poti sa tii un bebelus in soarele diminetii cat vrei, dar, daca nu-l hranesti, va muri", spune dr. Helmut Oberritter. "Numai plantele traiesc cu hrana sintetizata din energia solara, dar vorbim de alt regn". Admite, totusi, ca cei care se hranesc ca dr. Werner au o mentalitate aparte, dar cum poate aceasta mentalitate sa-i tina sanatosi, fara sa se hraneasca cu mancare solida, nu poate explica stiintific. "Sunt inclinat sa cred ca acesti oameni fac parte dintr-o alta rasa umana, foarte restrictiva, care a fost in trecut si a lasat mostenire anumite gene, pe care, cu metodele din prezent, inca nu le-am detectat", spune dr. Oberritter, mai in gluma, mai in serios. "In orice caz, sistemul prin care autotrofii umani supravietuiesc este prea complicat sa se fi dezvoltat intr-o scurta perioada de timp".

Alaptare pana la 7 ani, apoi... soare

Si in Rusia cea plina de cercetatori ai fenomenelor neobisnuite se gasesc autotrofi. Avand o tara greu de hranit, conducatorii au finantat multe studii de nutritie, insa doar filosofii au reusit sa se apropie de "fotosinteza" autotrofilor. Verdanski, de exemplu, era convins ca omul este o fiinta energetica si trebuie sa fie capabil sa se hraneasca doar cu energie din spatiul cosmic. In Rusia, exista un grup de autotrofi, care se intalnesc cu regularitate la Muzeul Konstantin Vasiliev din Moscova. Acestia cred ca au descoperit si solutia pentru copiii autotrofi.

Zinaida Baranova


"Un copil trebuie alaptat pana la varsta de 7 ani, dupa care este perfect capabil sa devina autotrof", spune Zinaida Baranova, din Krasnodar, cea mai renumita dintre acestia. "Mama, chiar daca nu consuma hrana solida, are suficient lapte pentru a hrani copilul pana la 7 ani". Zinaida a lasat clar sa se inteleaga ca exista femei din grupul lor care au facut acest experiment. Zinaida s-a supus testarii sub supraveghere medicala. Cercetatorii de la Institutul Bauman au constatat ca varsta biologica a femeii pare a fi de 20 de ani, desi e trecuta de 65. Explicatia: ea nu consuma hrana solida de peste patru ani. "Organele ei parca s-au regenerat", a constatat profesorul Spiridonov. Inainte de a renunta la mancare, avea chiar si o boala cronica, la stomac, plus diverse simptome specifice varstei. Acum nu mai are nimic. Nu i-a fost usor sa se adapteze la dieta cu aer. A suferit de epuizare, avea crampe si gura uscata. Starea de bine a inceput sa se instaleze dupa o luna.
Biologii sustin ca orice organism viu are nevoie de energie ca sa supravietuiasca. Plantele, prin fotosinteza, proceseaza energia solara. Mai sunt organisme care isi procura energia din anumite reactii chimice proprii, dar ambele procese necesita enzime sofisticate. Omul nu are asemenea enzime, deci ar trebui sa nu supravietuiasca fara mancare. Totusi, peste 3000 de oameni dovedesc contrariul!



#12 mstef

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 40 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 13 March 2011 - 12:35 AM

E un articol din Formula As



#13 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 March 2011 - 01:20 PM

Consumul de ceai alb

Mai ales persoanele cu diabet prezinta un risc crescut de a dezvolta glaucom, o afectiune in care tensiunea din interiorul ochiului creste si lezeaza nervul optic, cauzand pierderea vederii. Desi unele cauze ale glaucomului nu au fost complet elucidate, specialistii considera ca acesta poate fi o reactie inflamatorie la exitotoxinele existente in aditivii alimentari (cum ar fi glutamatul monosocid), produse din soia si anumite proteine vegetale.Astfel, ar trebui sa se evite toate tipurile de exitotoxine alimentare, precum aspartamul sau uleiurile omega-6 intalnite in arahide, porumb sau sofran. Consumul de legume proaspete, insotit de doua-trei cani de ceai alb, contribuie la protectia ochilor.



#14 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 23 March 2011 - 11:37 PM

Nu stiu sursa, am primit articolul :

Nutriționiștii germani au răspunsul !

Cei mai renumiți dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase
100 de alimente ce îți protejează principalele organe.
Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania și
a făcut deja furori în întreaga lume.
În cazul legumelor și fructelor se recomandă ca acestea să fie
consumate proaspete sau congelate , iar plantele medicinale indicate
de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese
sau tincturi.
Lista acestor alimente.
1. Pepenele.
Are foarte puține calorii și e un fruct excelent pentru menținerea
fermității pielii.
2. Iaurtul degresat.
Are o concentrație ridicată de vitamina A , iar bacteriile sale
îmbunătățesc aspectul pielii.
3. Grâul.
Are calciu , acizi grași , dioxid de siliciu - provizii de sănătate
pentru piele , păr și unghii.
4. Orzul.
Conține substanțe bioactive , înfrumusețează și revitalizează.
5. Cimbrul.
Curăță organismul și redă strălucirea pielii.
6. Hreanul.
Regenerează părul , pielea și unghiile , mulțumită substanțelor active
conținute.
7. Muștarul.
Reglează fluxul sangvin la nivelul pielii.
Rinichi
8. Sfecla roșie.
Stimulează arderile celulare.
9. Vișinele.
Conțin potasiu , substanță pe care rinichii "se luptă" să o elimine
din sânge , când e în exces.
10. Castravetele.
Are multă apă și stimulează activitatea rinichilor.
11. Țelina.
Protejează rinichii de viruși.
12. Varza roșie.
Aminoacizii și proteinele sale acționează ca un filtru pentru rinichi.
13. Gulia.
Vitamina C protejează celulele renale , iar fierul și fosforul energizează.
14. Ridichea neagră.
Are proprietăți de antibiotice naturale.
15. Varza murată.
Detoxifică întregul organism.
16. Hrișca.
În medicina complementară , e folosită ca produs dietetic în cazul
bolilor de rinichi și în diabet.
E eficientă dacă suferiți de hipertensiune arterială.
17. Pătrunjelul.
Deține combinația ideală de minerale pentru a curăța rinichii.
Oase
18. Migdalele.
Conțin magneziu , care ajută oasele să rămână sănătoase.
19. Spanacul.
Aduce în organism necesarul de calciu pentru rezistența oaselor și
funcționarea mușchilor.
20. Meiul.
Deosebit de bun pentru copii , cărora le întărește dinții , oasele și
le stimulează creșterea.
21. Secara.
Benefică pentru dinți , oase și mușchi. E o sursă ideală de
oligțlemente , cum ar fi B-vitamine , potasiu , magneziu , mangan ,
fier și zinc.
22. Brânza.
Este o sursă de calciu , contribuind la întărirea oaselor.
Intestine/stomac
23. Tinctura de fenicul.
Protejează mucoasele intestinale.
24. Păstârnacul.
Stimulează digestia.
25. Mango.
Are vitamina A și antioxidanți ce apără mucoasa intestinală.
26. Arpacașul.
Aduce în organism necesarul de fibre , magneziu și fosfor pentru o
digestie sănătoasă.
27. Mărarul.
Ameliorează indigestia.
28. Soia.
Are proprietăți anticancerigene.
29. Nucile.
Conțin o formă purificată de Omega 3 , care ajută la reducerea
riscului de cancer al intestinelor.
Ficat
30. Anghinarea.
Are proteine regenerative , iar acidul folic și antioxidanții săi
previn bolile hepatice.
31. Sucul de ridiche.
Stimulează secreția bilei.
32. Conopida.
Contribuie la protejarea și îmbunătățirea activitii ficatului.
33. Drojdia de bere.
E o importantă sursă de vitamina B , detoxifică ficatul.
34. Năsturelul (Nasturtium Officinale).
E folosit la producerea muștarului și a uleiurilor bune pentru
metabolismul bilei și al ficatului.
35. Păpădia.
Reduce colesterolul și ajută la buna funcționare a ficatului.
36. Laptele.
Apără ficatul de diferite afecțiuni frecvente.
37. Menta.
Uleiurile sale esențiale stimulează secreția biliară și ajută la
calmarea crampelor.
38. Carnea de iepure.
Degresează ficatul.
39. Carnea de vită și de mânzat.
Conține vitamina B , fier și proteine de bună calitate.
Creier
40. Lintea.
Conține proteine , glucide și lecitina de care au nevoie celulele creierului.
41. Quinoa.
Bogat în fier , întărește memoria și încetinește procesul de îmbătrânire.
42. Carnea de pasăre de curte.
Are grăsimi și uleiuri care oferă energie celulelor nervoase.
43. Fasolea.
Crește puterea de concentrare.
44. Oul.
E o sursă grozavă de proteine , iar gălbenușul conține colină , care
ajută la dezvoltarea memoriei.
45. Avocado.
E un fruct care combate stresul , nervozitatea și insomnia.
46. Bananele.
Conțin substanțe benefice pentru creier.
Glucoza , vitaminele și mineralele fructelor îl energizează.
47. Caisele.
Un amestec ideal de minerale ce stimulează neuronii.
48. Stafidele.
Au mult zahăr (75%) , resursă energetică pentru creier.
49. Perele.
Ajută circulația sangvină , iar zahărul și substanțele asemănătoare
hormonilor intensifică puterea "de lucru" a creierului.
50. Mazărea.
E bogată în proteine bune pentru memorie și concentrare.
51. Salata verde
. Substanțele opiacee calmează sistemul nervos.
Ochi
52. Castanul sălbatic.
Substanțele sale active calmează iritațiile și senzația de usturime.
53. Arnica.
Uleiurile esențiale calmează inflamațiile oculare.
54. Mesteacănul alb.
Vitamina C , potasiul și calciul conținute întăresc imunitatea ochilor.
55. Limba de miel.
Are o mulțime de taninuri și saponine ce reduc inflamarea vaselor conjunctivale.
56. Rostopasca.
Este eficientă împotriva virușilor , în special pentru ochii uscați.
57. Gutuia.
Cu pectină și calciu , e bună pentru alergii și febra fânului.
58. Iarba de silur (Euphrasia Officinalis).
Calmează ochii în cazul persoanele tensionate , care stau mult în fața
calculatorului.
59. Grăsimea de găină.
Împreună cu iarba de silur , face minuni dacă e aplicată ca unguent pe ochi.
60. Strugurii.
Aceste fructe ajută cu precădere ochiul în timpul vederii nocturne.
61. Pătlagina.
Taninurile sale tratează infecțiile oculare.
62. Căpșunele.
Ajută ochiul în timpul vederii nocturne.
63. Centaurium minus.
Tinctura acestei plante vindecă afecțiunile oculare.
64. Ananasul.
Conține numeroase enzime ce relaxează ochii celor care stau mult la calculator.
65. Rozmarin.
Purifică ochii și protejează vasele de sânge oculare.
Inimă
66. Varza.
Are mult potasiu și fier , necesare inimii și circulației sangvine.
67. Broccoli.
Previne ateroscleroza și atacurile de cord , prin conținutul de calciu
, fier și caroten.
68. Ridichea.
Apără împotriva atacurilor de inimă.
69. Portocalele.
Conțin vitamina C , care scade valoarea colesterolului din sânge , În
plus , are și puține calorii.
70. Morcovul.
Acidul folic și bioflavonoidele rădăcinoasei protejează inima.
71. Peștele.
Acizii grași Omega 3 apără sistemul vascular de inflamații și de calcifieri.
72. Ceapa.
Scade presiunea sângelui , îmbunătățește activitatea inimii și circulația.
73. Usturoiul.
Alicina conținută previne accidentele vasculare cerebrale.
74. Usturoiul sălbatic.
Substanțele sale curăță sângele de toxine.
75. Sparanghelul.
Asparagina curăță cordul și vasele mari de sânge.
76. Cicoarea.
Scade tensiunea arterială și colesterolul , curăță sângele cu ajutorul
unor minerale specifice.
77. Uleiul de măsline.
Energizează cordul și reduce colesterolul.
78. Somonul.
Acest pește e o sursă bună de acizi grași Omega 3 , care reușesc să
scadă din nivelul trigliceridelor din sânge.
79. Dovleacul.
Are efect benefic în cazul hipertensiunii arteriale și în bolile de inimă.
80. Cartofii.
Protejează contra accidentelor cerebro- vasculare , oferind o
cantitate mare de vitamina C pentru sistemul vascular.
81. Paprika.
Protejează inima și vasele de sânge.
82. Roșiile.
Diuretice eficiente , normalizează tensiunea arterială.
83. Măslinele.
Reduc colesterolul nociv și tensiunea arterială.
84. Merele.
Conțin 300 de substanțe esențiale pentru protecția întregului sistem vascular.
85. Fasolea neagră.
O cană din acest aliment furnizează între 120 și 320 miligrame de
magneziu , mineral ce previne apariția tulburărilor de ritm cardiac.
86. Coacăzele.
Cu cea mai mare concentrație de minerale și de vitamine C , B , D și E
sunt bune pentru circulația sângelui.
87. Zmeura.
Acționează ca o aspirină naturală , întărind sistemul imunitar.
88. Murele.
Sunt considerate de specialiștii germani fructe cardioactive , ajutând
la funcționarea optimă a cordului.
89. Socul.
Îmbunătățește circulația sângelui.
90. Piersicile.
Au multe vitamine și oligțlemente care protejează inima.
91. Cireșele.
Împrospătează resursele de potasiu , calciu , magneziu , fier , fosfor
și siliciu.
92. Rubarba.
Fortifică inima și scade tensiunea arterială.
93. Grepfrutul.
Are o enzimă specială care previne obstrucțiile vasculare și tromboza.
94. Ciuperca Shitake.
Reduce colesterolul.
95. Prunele.
Previn tromboza.
96. Curmalele.
Sunt bogate în fier , calciu și potasiu.
Reduc tensiunea arterială , protejează împotriva aterosclerozei.
97. Afinele.
Pigmentul lor albastru ajută la elasticitatea vaselor sangvine.
98. Ovăzul.
Are acizi grași , benefici în bolile cardiovasculare.
99. Porumbul.
Are vitamina D și vitamina K.
100. Ardeiul iute.
Previne creșterea zahărului din sânge , care poate duce la formarea
colesterolului pe vasele inimii.

CONSUMATI CU INCREDERE SI :
Smochinele: contin vitaminele din
grupa B , minerale , potasiu , magneziu , fier , foarte mult calciu ,
zinc precum si oligoelemente importante: fluor , pentru intarirea
dentitiei si seleniu pentru intarirea sistemului imunitar.
Nuci braziliene: magneziu , fosfor , acid folic , calciu potasiu precum si
continut mare de seleniu - care contribuie la reducerea riscului de
cancer (mai ales de prostata) si de boli cardiovasculare. Proteinele ,
aminoacizii esențiali apropie nucile de Brazilia de carne sau pește ,
tocmai de aceea consumul lor este binevenit în perioadele de post.
Caju: contine acidul oleic care este vestit pentru efectele
benefice asupra sistemului cardio-vascular. Este bogat in vitaminele
B1 (0 , 63 mg/100 g) , B2 (0 , 26 mg/100 g) , B3 (10 , 1 mg/100 g) si
vitamina E (0 , 78 mg/100 g) , antioxidant benefic sistemului
cardiovascular. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate
diminua intensitatea migrenelor , poate reduce tensiunea arteriala ,
problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important
pentru sitemul osos si dinti.
Susan - seminte sau halva: continut
bogat de cupru , mangan , calciu , magneziu , fier , zinc , fosfor ,
vitamina B1 si fibre.
Miere de albine: fara comentarii

Dana




#15 Dana42

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:RO

Postat 23 March 2011 - 11:37 PM

Iar s-a dublat postarea :smile: si am apucat sa o sterg, dar trebuie sa scriu ceva :thumbup: .

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 23 March 2011 - 11:40 PM

Dana




#16 Otilia Alupei

    Membru senior

  • Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 14 April 2011 - 09:51 AM

http://www.sfatulmedicului.ro/Alimentatia-...ganismului_7208

Poftele alimentare si nevoile organismului

Poftele alimentare nu au nicio legatura cu vointa umana! In majoritatea cazurilor, dorinta de a consuma un anumit aliment nu apare ca urmare a unei tulburari de alimentatie (anorexie, bulimie, obezitate), ci in urma unui dezechilibru hormonal cauzat de adoptarea unui regim alimentar necorespunzator. De asemenea, acestea se manifesta si in momentul in care glanda suprarenala nu mai functioneaza corespunzator - "oboseala suprarenala".

In consecinta, manifestarea poftelor alimentare semnaleaza prezenta unui deficit de vitamine si minerale in organism. De exemplu, cand organismul este epuizat nivelul de zahar si/sau serotonina este redus, astfel se declanseaza pofta de dulciuri sau de carbohidrati.

Potrivit ultimelor studii realizare in domeniu, un alt factor care declanseaza dorinta de a consuma un anumit aliment este imaginatia. Astfel, acest proces intelectual cognitiv numit imaginatie stimuleaza pofta unui aliment prin asocierea lui cu un eveniment placut, o perioada fericita, prospera etc.



in tabelul atasat, aveti o lista cu seminificatia poftelor alimentare :biggrin:

Fisiere atasate





#17 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 14 July 2011 - 11:58 PM

Tot timpul se mai descopera cate cava nou
despre ou ... ce stiam pana mai ieri, nu mai
este valabil azi...




Doctorul OU
Un ou este o capodopera neintrecuta a naturii.
El contine aproape toate vitaminele si
microelementele necesare pentru intarirea sanatatii.
Motiv temeinic ca sa-l folosim si ca medicament
Au trecut timpurile cand domina o teorie gresita,
precum ca ouale contin colesterol daunator.
Ultimele cercetari medicale arata ca in componenta
lor se gasesc lecitina, holina si colesterol "bun".
Ficatul nostru foloseste colesterolul din ou pentru
producerea de secretii biliare si formarea de celule
noi; lecitina hraneste creierul si dizolva depunerile
aterosclerotice din vasele sanguine, iar holina este
foarte importanta pentru imbunatatirea memoriei
si eliminarea toxinelor din ficat.
Ouale sunt un depozit adevarat de vitamine A, K,
E, grupa B, niacina, biotina si acid folic. Dupa
cantitatea de vitamina D, de care ducem lipsa
aproape toti, ouale sunt pe locul doi dupa uleiul de
peste. In ou se afla combinatia optima de
microelemente: fosfor, fier, cupru, mangan si cobalt,'
iar in coaja - Ca si Mg. Ouale contin si niste fermenti
cu efect antimicrobian, antiedemic si antiinflamator.
Dar asta nu inseamna ca de acum inainte trebuie sa
incepem ziua cu omleta, ou fiert sau ochiuri, ca sa nu
epuizam pancreasul si tractul digestiv, care inca nu
"s-au trezit".
Nutritionistii recomanda:
* Sa mancam ouale dupa ora 14, cand organismul
asimileaza mai bine nutrientii din ou, mai ales in
perioada septembrie-iunie, cand organismul are nevoie
crescuta de vitamine.
* Pentru intarirea imunitatii si imbogatirea organismului
cu vitamine si microelemente se prepara bucate in care
ouale se combina cu zarzavat, legume si frunze verzi de
papadie, trifoi, podbal, tei, artar dulce si urzica.
* Pentru copii si tineri este util consumul zilnic de ou,
iar la varsta a III-a, sunt de ajuns 2-3 oua pe
saptamana.
* Ca sa pastram nutrientii din ou si sa asiguram
asimilarea lor, ouale de gaina se tin pe foc un timp
scurt, pana se intaresc putin (omleta sau oua fierte).
* Ouale crude nu sunt sterile. Coaja lor are multi pori
prin care respira viitorul pui, dar si prin care microbii
patrund inauntru. De aceea, se recomanda sa spalati
bine ouale, chiar si inainte de fierbere, ca sa preveniti
salmoneloza.
Vindecatorii recomanda:
Din mosi-stramosi ouale au fost folosite de romani atat
pentru vindecare, cat si pentru indeletniciri magice.
1. Pentru tratarea arsurilor , vracii de la tara amestecau
doua albusuri cu o lingura de ulei si o lingura de frisca.
Cu acest amestec se ungea locul afectat de cateva ori
pe zi.
2. Pentru tusea provocata de o raceala puternica se
amesteca bine doua oua crude, doua capatani de usturoi
pisate si 100 g de osanza topita.. Se frectioneaza cu
alifia obtinuta talpile, apoi gleznele si in continuare pana
la genunchi, timp de 3 zile.
3. Furunculoza si abcesul se trateaza cu efect bun folosind
un "aluat" obtinut din doua galbenusuri crude, o lingura
miere de albine, 1/2 lingurita de sare si putina faina. Se
obtine un amestec asemanator cu argila umeda. Se
modeleaza o turtita care se aplica pe furuncul si se tine
pana la spargerea lui, datorata antibioticului natural din
ou.
4. Pentru vindecarea ranilor si arsurilor se foloseste si o
alifie preparata din oua fierte tari. Se scot galbenusurile
din 5 oua si se prajesc in 100 g de unt topit sau untura,
pana se obtine o masa omogena, de culoare maro, cu
care se ung de doua ori pe zi locurile bolnave, ranile,
ulceratiile, arsurile etc. Alifia se pastreaza la frigider, in
sticluta de culoare inchisa.
5. In tratarea psoriazisului se foloseste alifie care contine
albus de ou. Intr-un vas de sticla se amesteca 5 linguri
de vaselina curata, 1 lingura crema de corp pentru copii,
1 lingura miere de albine si un albus de ou. Toate
componentele se bat 20 minute cu furculita sau se
amesteca cu mixerul, pana se obtine un unguent solid,
care se va pastra in borcane inchise etans, in frigider.
Locurile afectate se freaca cu alifia obtinuta, de 2 ori pe
zi, un timp indelungat. In primele doua luni, efectul nu
se observa, iar apoi pielea se curata repede. Pe locul
afectat ramane o pata pigmentata diferit de culoarea
naturala, dar cu timpul pata dispare.
6. Pentru diminuarea durerii in articulatiile inflamate se
prepara un amestec din doua linguri de sare si un ou.
Ingredientele se bat bine, se intind pe o bucata de
tifon impaturit sau pe un prosopel de bumbac si se
infasoara articulatiile bolnave. Pe masura ce
pansamentul se usuca, se mai aplica din amestec, de
3-4 ori.
7. Persoanele cu ulcer stomacal sau duodenal pot sa-si
rezolve problema cu un amestec din doua albusuri de
ou crude, 1,5 linguri miere de albine si 15 g de unt..
Amestecul incalzit pe baie de aburi se bea cu 2 ore
inainte de ora obisnuita de trezire, dupa care se mai sta
in pat 2 ore, intai pe partea dreapta, apoi pe spate si pe
partea stanga. Regimul dureaza 6 luni.
8. Pentru vindecarea ranilor, taieturilor, mai ales pe
degete, batranii folosesc si acum o metoda straveche.
Se sparge un ou crud, se desprinde de coaja pielita alba
si se infasoara taietura cu ea (pe partea umeda). Se
panseaza cu o fasa de tifon. Pielita se lipeste strans de
deget dupa ce se usuca, protejeaza rana de infectie si
favorizeaza procesul de granulare. In functie de
gravitatea problemei, se lasa pe deget 7-10 zile.
Leacuri cu coaja de ou
Au trecut timpurile cand se considera ca lipsa de calciu
provoaca numai rahitism la copii si osteoporoza la
batrani. Cercetarile medicale au dovedit ca insuficienta
de calciu afecteaza sistemul cardio-vascular, provoaca
aparitia celulelor canceroase, nervozitate, scadere de
memorie, insomnie, iar la femeile aflate la menopauza
apar crampe la muschii pulpei. Dar calciul din ou
regleaza si procesul de crestere a celulelor, tesuturilor,
participa in procesul de metabolism, este indispensabil
in activitatea corecta a sistemului nervos si in contractia
musculara. Calciul asigura coagularea sangelui si o
imunitate buna. El este elementul principal care asigura
PH-ul corect in organism. Toate calitatile enumerate ne
ajuta sa mentinem o stare de sanatate buna.
Concomitent cu descoperirile medicale, farmaciile s-au
umplut cu tot felul de preparate de calciu, mai ieftine si
mai scumpe, dar numarul de bolnavi tot nu scade,
deoarece noi nu avem nevoie de orice fel de calciu,
avem nevoie doar de calciu organic, usor asimilabil. In
natura exista doua feluri de asemenea calciu - in corali
si in coaja de ou. Atata timp cat in Romania nu exista
corali, ramane sa ne indreptam atentia asupra cojilor
de ou, care contin aproape 90% din elementul-minune
calciu.
Preparate din coaja de ou
* Cea mai simpla metoda de imbogatire a organismului
cu microelementul calciu este prepararea citratului de
calciu, obtinut din 2 g de coaja pisata, amestecata cu o
lingura de suc de lamaie proaspat stors. In varianta
asta, calciul se asimileaza aproape in totalitate si nu
provoaca aparitia de pietre la rinichi si in vezica biliara
sau depuneri in articulatii si in vasele sangvine.
Cea mai potrivita perioada pentru luarea citratului este
intre orele 19-20, deoarece calciul se asimileaza mai
bine pe timpul noptii. Este bine ca toti oamenii peste
40 de ani, mai ales femeile in perioada de
premenopauza, sa consume regulat, in mod deosebit
iarna, citratul de calciu, nu neaparat pentru profilaxia
osteoporozei, dar mai ales pentru intarirea tuturor
sistemelor organismului.
* Pulberea de ou (obtinuta prin pisarea si cernerea
cojilor bine spalate) se da copiilor incepand de la
varsta de 6 luni, adolescentilor si neaparat femeilor
insarcinate.. O cura dureaza o luna, cu pauza de o
luna. Curele se repeta.
* Balsam din ou. Li se recomanda persoanelor cu boli
ale aparatului locomotor, cardio-vascular, astm bronsic,
parodontoza, exfolierea unghiilor, alopecie (caderea
parului), crampe musculare nocturne si insomnie. Un
borcan de 3 litri se umple cu oua de casa, dar mai
bine cu oua de prepelita bine spalate si uscate. Peste
oua se toarna suc de lamaie, ca sa fie cu 2 degete
deasupra lor.
Borcanul se inchide cu capac de plastic si se lasa 2
saptamani la racoare. Dupa dizolvarea cojilor,
amestecul se agita energic cu o lingura de lemn, in
asa fel ca peliculele sa se rupa. Amestecul se strecoara
prin sita, peliculele si bucatelele de coaja ramasa
nedizolvata se arunca, iar in lichid se adauga 250 ml
de coniac de calitate (in loc de conservant) si, dupa
dorinta, 200 g miere de albine. Se consuma cate o
lingura, de 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa
sau la 40-60 minute dupa masa. Balsamul se
foloseste cu succes si in caz de fractura, deoarece
ajuta la formarea rapida a calusului osos.
Culoarea cojii nu are importanta, conditia principala
este ca ouale sa fie proaspete, de la gaini sau
prepelite sanatoase, cel mai bine sa fie din gospodaria
proprie. Efectul maxim se obtine daca se folosesc oua
de prepelita, care au o componenta mai bogata de
microelemente.
ATENTIE: ouale de rata, gasca sau de la pasarile
salbatice nu se folosesc pentru tratamente
MOTTO-ul meu:
Oamenii din jurul nostru prind viata atata timp cat
simt caldura noastra fata de ei, atata timp cat ii iubim
si le-o aratam intr-un fel.
Ofera atentie celor din jur. Intreba-i cum sunt, ce mai
e nou cu ei, spune-le o vorba buna, felicita-i pentru
reusite, imbarbateaza-i pentru nereusite.
Când discutam,sa nu lasam ca inimile noastre sa se
separe una de cealalta, sa nu rostim cuvinte care sa
ne îndeparteze si mai mult, caci va veni o zi în care
distanta va fi atât de mare, încât inimile noastre nu
vor mai gasi drumul de întoarcere.
Sa nu lasam ura si mania sa ne consume parte din
viata. Fa loc doar iubirii.
Iubirea este cea mai inalta frecventa vibrationala
posibila. De aceea e bine sa gasim moduri de a iubi
si de a ne afla cat de mult posibil pe frecventa ei.
Sa nu asteptam ca ceilalti sa ne ofere dragoste.
Hraneste-te singur ca sa ii poti hrani pe altii.
Acorda-ti timp sa-ti echilibrezi energiile, pentru a
avea capacitatea sa imparti dragostea ta cu ceilalti
In cautarile noastre nebune de zi cu zi uitam
deseori ca lucrurile simple sunt cele care fac viata
mai frumoasa.
Adu viata in lumea din jurul tau. Si culoare!
"Viata insasi este magie, iar daca nu crezi a sta,
macar incearca sa o traiesti ca pe ceva magic cu u
ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine.
Intotdeauna vei primi exact ceea ce oferi. Principiul
este "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu."
Nu trebuie sa renunti niciodata la lucrurile in care
crezi sau pe care ti le doresti cu adevarat
Optimismul te face placut si mai susceptibil de a reusi.

VIATA E SCURTA
IARTA REPEDE,
SARUTA INCET,
RAZI CU POFTA SI..
IUBESTE CEEA ce ESTE FRUMOS!!!

Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.



#18 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 17 October 2011 - 01:08 AM

Conferinte despre Sanatate

Dr. Calin Marginean - Cancerul... fatalitate sau vina personala?
http://suntsanatos.r...-personala.html
Dr. Calin Marginean - Apa, lichidul vital
http://suntsanatos.r...idul-vital.html
Dr. Calin Marginean - Uleiurile alimentare
http://suntsanatos.r...alimentare.html
Dr. Calin Marginean - Excesul ponderal si curele de slabire
http://suntsanatos.r...de-slabire.html
Dr. Calin Marginean - Infarctul miocardic acut
http://suntsanatos.r...ardic-acut.html
Dr. Calin Marginean - Soia, o planta minune
http://suntsanatos.r...nta-minune.html
Dr. Calin Marginean - Calciul si produsele lactate
http://suntsanatos.r...steoporoza.html
Dr. Calin Marginean - Colesterolul, prieten sau dusman?
http://suntsanatos.r...sau-dusman.html
Dr. Calin Marginean - Hipertensiunea arteriala
http://suntsanatos.r...-arteriala.html
Dr. Calin Marginean - Exercitiul fizic
http://suntsanatos.r...tiul-fizic.html
Dr. Calin Marginean - Dieta ideala
http://suntsanatos.r...eta-ideala.html
Dr. Calin Marginean - Diabetul zaharat
http://suntsanatos.r...ul-zaharat.html


Alimentatie si nutritie
Terapia Gerson - Cancerul poate fi invins
http://suntsanatos.r...-fi-invins.html
Food matters - Mancarea conteaza
http://suntsanatos.r...a-conteaza.html
Raw for life
http://suntsanatos.r...w-for-life.html
Victoria Boutenko - Greens can save your life
http://suntsanatos.r...-your-life.html
Pur si simplu crud: Dand inapoi diabetul, in 30 de zile (2009)
http://suntsanatos.r...-zile-2009.html
Breakthrough - An Inspiring Raw Food Documentary
http://suntsanatos.r...ocumentary.html
Alicia Silverstone - The Kind Diet
http://suntsanatos.r...-kind-diet.html
Gerson Therapy (Terapia Gerson) - Charlotte Gerson
http://suntsanatos.r...pia-gerson.html
Supercharge Me! Raw Food
http://suntsanatos.r...e-raw-food.html
Umami, al cincelea gust
http://suntsanatos.r...celea-gust.html
Dr. Brian Clement - Mancarea sa-ti fie medicament (Hippocrates Health Institute)
http://suntsanatos.r...-institute.html
Brian Clement - Dieta cruda este dieta viitorului
http://suntsanatos.r...viitorului.html
Brian Clement - interviu la TV Heartbeat of America
http://suntsanatos.r...of-america.html
David Wolfe - Cea mai buna dieta de cruditati (raw food)
http://suntsanatos.r...i-raw-food.html
Go Raw Now
http://suntsanatos.r...go-raw-now.html
Healing Cancer From Inside Out - Vindecand cancerul din interior spre exterior
http://suntsanatos.r...inside-out.html
Emisiune TV cu Dr.Virgiliu Stroescu si Dr. Margiane Isaia despre Dieta
http://suntsanatos.r...spre-dieta.html
Virgiliu Stroescu - Cum sa mancam sanatos
http://suntsanatos.r...am-sanatos.html
Virgiliu Stroescu si Gheorghe Mencinicopschi - Rolul alimentatiei in viata omului
http://suntsanatos.r...ata-omului.html


Vindecatori, Miracole
JOÃO DE DEUS (Ioan al Domnului) - medium vindecător
http://suntsanatos.r...-vindector.html
Miracolul numit Braco
http://suntsanatos.r...umit-braco.html
Intalnire cu Braco
http://suntsanatos.r...e-cu-braco.html
Braco - Privirea Miraculoasa
http://suntsanatos.r...iraculoasa.html


Filme artistice
Intalniri cu oameni remarcabili (Meetings with Remarkable Men, 1979)
http://suntsanatos.r...e-men-1979.html
Samsara (2001)
http://suntsanatos.r...msara-2001.html
Anatomy of an Illness (Anatomia unei boli)
http://suntsanatos.r...an-illness.html
Frumoasa verde (The beautiful green)
http://suntsanatos.r...iful-green.html


Documentare
Sfidatorul (Lo Sfidante, 2009)
http://suntsanatos.r...o-sfidante.html
Vipassana - Arta de a trai
http://suntsanatos.r...-de-a-trai.html
Matricea vie - Stiinta vindecarii (The Living Matrix, 2009)
http://suntsanatos.r...atrix-2009.html
Mai presus de mine (Beyond me, 2010)
http://suntsanatos.r...nd-me-2010.html
S.N. Lazarev - Schimbarea celorlalti incepe cu schimbarea noastra
http://suntsanatos.r...ea-noastra.html
Yoga Rasului cu Sebastien Gendry
http://suntsanatos.r...ien-gendry.html
Muzicoterapie - Muzica vindeca
http://suntsanatos.r...ca-vindeca.html
Cartea tibetana a mortilor
http://suntsanatos.r...a-mortilor.html
Inapoi din Iad, studiu in apropierea mortii de Dr. Rawlings
http://suntsanatos.r...r-rawlings.html
Life After Life - Raymond Moody
http://suntsanatos.r...mond-moody.html
Erik Berglund in Romania (2005)
http://suntsanatos.r...in-romania.html
Mihai Racu, pustnicul din munti
http://suntsanatos.r...-din-munti.html
Dr. Emoto Masaru: Indiferenta ucide!
http://suntsanatos.r...enta-ucide.html
Gregg Braden - Vindecand cancerul prin tehnologia emotiilor
http://suntsanatos.r...-emotiilor.html
Spatiul spiritului - O Calatorie in Constiinta
http://suntsanatos.r...constiinta.html
Codul Lui Moise
http://suntsanatos.r...-lui-moise.html
Viata este doar o Calatorie
http://suntsanatos.r...-calatorie.html
Efectul placebo in spiritualitate
http://suntsanatos.r...itualitate.html
Secretele pierdute ale Medicinei Tibetane (The Blue Buddha: Lost Secrets of Tibetan Medicine)
http://suntsanatos.r...n-medicine.html
Eliberarea din carapace si de ce sa experimentam calatorii astrale (2008)
http://suntsanatos.r...trale-2008.html
Deepak Chopra - O calatorie in interior
http://suntsanatos.r...n-interior.html
Ayurveda - The Science of Life
http://suntsanatos.r...ce-of-life.html
Ayurveda - Art of Living
http://suntsanatos.r...-of-living.html
Noua biologie - unde Mintea si Materia se intalnesc
http://suntsanatos.r...-intalnesc.html
SECRETUL - Legea Atractiei
http://suntsanatos.r...-atractiei.html
Chakrele si iluminarea
http://suntsanatos.r...iluminarea.html



#19 mihaela_cva

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:craiova
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 11 December 2011 - 07:55 PM

Fructele şi legumele de culoare NEAGRĂ conţin... un colorant polifenolic numit RESVERATROL, adică de departe cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!

Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant” primul lucru la care trebuie să vă gândiţi este anti-cancer” (atât prevenţie, cât şi terapie naturală), anti-îmbătrânire şi status antiinflamator ; dar nu numai atât !
Să nu cumva să uitaţi că a doua cauză de deces la nivel European este reprezentată de CANCER ; însă în România, începând cu 1997 principala cauză de deces este reprezentată de cancerşi apoi de bolile cardio-vasculare!
Dar oare această minune a cerului (Resveratrolul) să ştie să facă doar atât ? Nici pe departe ! Hai să vedem împreună :
- Întâi de toate se găseşte în general în fructele de culoare indigo-vişiniu spre negru (dar nu numai) : dude NEGRE, cireşe NEGRE, struguri NEGRI, sâmburii de struguri NEGRI (dar şi albi), mure NEGRE, corcoduşe NEGRE, coacăze NEGRE, prunele închise la culoare, AFINE, varza roşie, ceapa roşie, merele VIOLET, salata Lollo, lintea NEAGRĂ, fasolea NEAGRĂ, dar şi din varza de Bruxelles (care poate fi consumată şi fiartă), fragi, alune. Ultimele 3 sunt varietăţile de legume şi fructe care nu prezintă culoarea NEAGRĂ, dar conţin totuşi Resveratrol într-o cantitate mică !
- Resveratrol există într-o cantitate de 50-100 mg / g pieliţă de strugure, mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate
- Are un efect de distrugere tumorală directă, acţionând împotriva oricărui tip de localizare tumorală, dar mai ales asupra celor hormono-dependente (sân, uter, ovar, testicul, prostată, ficat, stomac) şi a melanomului malign (cea mai periculoasă localizare canceroasă a pielii şi una dintre primele 3 localizări tumorale ca agresivitate)
- Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi metastazarea celulelor maligne. Acest lucru mai ştie să-l facă genisteina şi daidzaina din SOIA (altă minune de plantă), acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in şi sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear (ADN), ferindu-l de mutaţii
- Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct pe gena Matusalemică (sau ”gena longevităţii”) având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii
- Are şi efect de potenţator de efect (bioflavonoid) pentru toate mineralele şi vitaminele întâlnite în cale, amplificând efectele acestora de zeci-sute de ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior vitaminelor C şi E la un loc
- Este de 10-20 de ori mai puternic decât vitamina E în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului
- nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor
- Este un vasodilatator arterial
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba agregarea plachetară indusă de trombină şi ADP (Kimura) => efect anti-trombotic
- Are efecte anti-SIDA, antivirale(virusurile hepatitice, dar nu numai !), antialergice (inhibând eliberarea Histaminei), antibacteriene şi antiinflamatoare
- ­elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen atât la nivel articular, cât şi în piele (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb, împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la potenţialul terapeutic al său în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative
- ­ toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice
- ­ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv la animalele de experienţă pe care a fost testat (cu 15-30%)
Capac la toate, se mai comportă şi ca un hormon fito-estrogen, adică :
a)Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în / din oase (alături de exerciţiul fizic), prevenind şi combătând eficient osteoporoza
b)Conferă protecţie vasculară majoră, chiar şi la bărbaţi
c)Combate tulburările de climacteriu
d)Ajută la regularizarea ciclului menstrual şi se opune oricăror manifestări dismenoreice
e)Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin şi nu induce cancer
f)Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului + măresc durata de viaţă a acestora + se opun apoptozei (morţii) acestora !
g)Creşte eliminarea renală a acidului uric, prevenind acumularea sa şi riscul de a dezvolta gută sau litiază urică
h)(Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice) cu rol în detoxifierea organismului, dar nu numai : creşte sinteza antioxidanţilor endogeni, a substanţelor necesare corpului etc.
Alte surse de fitoestrogeni: spirulina, soia, frunzele de păpădieşi de pătrunjel, salata (lăptuca), granulele de polen, seminţele de mărar, grape-fruit- ul roşu
Am afirmat mai sus că Resveratrolul se comportă şi ca un hormon fito-estrogen, dar NU prezintă nici unul dintre efectele nu întotdeauna de dorit, sau ”adverse” ale estrogenului natural (adică cel produs de organism) :
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) şi de prostată, hormonul estrogen (dar NU şi cel fito-estrogen !) fiind şi hormon de creştere
b) Creşterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă, hormonul estrogen (dar NU şi cel fito-estrogen !) fiind şi hormon de creştere
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenţia hidro-salină consecutivă
d) ­ coagulabilităţii sângelui cu risc trombo-embolic
e) ­ riscul de a dezvolta forme de hipertensiune arterială extrem de rezistente la tratament
f) fertilităţii masculine şi a potenţei

Nu aş dori să închei acest mesaj fără a le aduce la cunoştinţă tuturor prietenilor mei, cărora le dedic acest articol, cea mai mare minune a naturii create de Dumnezeu (după părerea mea !), o bogăţie de anti-oxidanţi într-un singur produs : sucul de varză roşie.
Gustul acestuia va putea fi „dres”, la cei care nu-l prea suportă, adăugând peste el suc de morcov, iar datorită faptului că poate conţine fibre celulozice dure va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu).
Reţineţi câteva aspecte esenţiale despre varza roşie:
- conţine resveratrol = cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut, potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine + distrugător al vaselor care alimentează tumora + blochează metastazarea celulelor maligne ;
- conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora ;
- conţine indol-3-carbinol = substanţă care dă distrugere tumorală directă ;
- conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă
- reprezintă o sursă majoră devitamina C. Având în vedere termolabilitatea acestei vitamine şi faptul că ea se oxidează repede la aer, sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină, 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi, cu specificitate pentru macula lutea, dar nu numai. Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 43%). Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate) şi cea mai mare parte a fructelor. Luteina previne degenerescenţ a maculară la persoanele diabetice.
...şi dacă ar fi numai aceste efecte ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie, dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !
ATENŢIE !!!
- Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma TOATE alimentele menţionate mai sus de culoare NEAGRĂ pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol
- Însă persoanele care au în acest moment cancer le sfătuiesc să se abţină de la folosirea strugurilor negri (cresc nepermis de mult glicemia şi pot ¯ drastic imunitatea acelor persoane) şi a oricăror alimente NEGRE dar acre (coacăze) sau insuficient coapte, deoarece acestea induc aciditate în organism, factor major stimulator al dezvoltării tumorale. Reţineţi aceste precauţii esenţiale !!! Acestora din urmă le recomand sucul de varză roşie, dudele, cireşele, corcoduşele NEGRE, afinele...

Dr. Mărginean Călin medic specialist medicina muncii, medic specialist medicina generală, competenţă în medicina de întreprindere, atestat nutriţie

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 11 December 2011 - 07:57 PM







Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL