Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cand inregistrez facturile emise de mine si incasate prin banca? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cand inregistrez facturile emise de mine si incasate prin banca?

8 replies to this topic

#1 delia m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 25 November 2009 - 01:47 PM

la momentul emiterii?
sau la momentul incasarii in banca?

delia

#2 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 25 November 2009 - 02:16 PM

in momentul incasarii.

#3 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 25 November 2009 - 02:40 PM

Cred ca e o gluma, nu are nicio legatura inregistrarea facturii cu incasarea.
Se inregistreaza la momentul emiterii.
Dragos

#4 tes

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 315 Postari:

Postat 25 November 2009 - 02:46 PM

e vorba de pfa.

Aceasta postare a fost editata de tes: 25 November 2009 - 02:47 PM

#5 andrea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 25 November 2009 - 03:07 PM

La PFA?! Asta vroiam si eu sa spun, ca la PFA se inreg la data incasarii.

Aceasta postare a fost editata de andrea: 25 November 2009 - 03:08 PM

Andrea

#6 delia m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 25 November 2009 - 03:56 PM

multumesc mult de raspunsuri, merg pe mana dvs.: inregistrez in momentul incasarii.

dar, ca sa ne complicam putin viata: ce fac cu facturile emise in decembrie 2009 pe care le incasez in 2010?

#7 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 25 November 2009 - 03:56 PM

La PFA se inregistreaza incasarea nu factura, deci este corect ce spuneti voi.
Eu nu vazusem ca e vorba de PFA.
Dragos

#8 Dan I.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 376 Postari:

Postat 06 December 2009 - 02:13 AM

Daca nu esti inregistrat in scopuri de TVA (platitor de TVA, mai pe romaneste) inregistrezi in RJIP incasarile (chitante, OP-uri).

In cazul in care esti platitor de TVA, mai ai de inregistrat facturile in JV si/sau JC, indiferent de incasarile/platile aferente. Asta ptr. a tine evidenta TVA-ului.

Have fun!
Dan

#9 Popu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:

Postat 03 July 2010 - 10:28 PM

Buna incerc si eu sa ma lamuresc de ceva vreme si din pacate nu am primit nici un raspuns. Sunt PFA la norma de venit, neinregistrat in scopuri de TVA, am inteles ca sunt obligat totusi sa tin RJIP?
Merg pe varianta cea mai naspa, cum ca trebuie sa completez registrul asta si atunci ma prezint cu urmatoarea problema:
Emis o factura in $, 26 decembrie 2009, firma din state mi-a trimis banii in 31 decembrie dupa inchiderea bancii la care am cont. Banca imi afiseaza "Data tranzactiei" 31/12/2009, Data valutei 4/1/2010.
Citind aici am inteles
1. "Daca nu esti inregistrat in scopuri de TVA (platitor de TVA, mai pe romaneste) inregistrezi in RJIP incasarile (chitante, OP-uri)." - nefiind inregistrat in scopuri de TVA nu conteaza cand am emis factura, conteaza cand am incasat.
Aici intervine marea mea problema, incasarea de ce an tine avand in vedere ca transferul de bani a fost facut in 31/12/2009 iar banca imi afiseaza data valutei 4/1/2010 ...?
2. Fiind vorba de dolari, ce anume trec in RJIP contravaloarea incasarii in lei la cursul BNR sau la cursul bancii la care am cont? Cursul din care zi il folosesc, 31 decembrie 2009, 4 ianuarie 2010 sau 26 decembrie 2009 ?
3. Dolarii incasati nu i-am schimbat in lei, in contul de dolari mai aveam vreo 6000 $ la data intrarii acestora, cand fac licitatie pentru a-mi schimba dolarii in lei trebuie sa pun cum ca am avut castig / pierdere de pe urma licitatiei?
4. Ce se intampla daca am avut 6000$ la inceput de an, la sfarsit am sa zicem 38.000 $ si ii licitez toti? La cursul actual ar iesi vreo 135000 RON, ma obliga asta sa ma inregistrez in scopuri de tva sau cum cei 6000$ erau in cont la inceputul anului nu se iau in calcul la stabilirea nivelului incasarilor decat variatia de curs pentru cei 6000 de la data incasarii / data licitatiei?
Va multumesc

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL