Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Magazin haine second hand - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

- - - - -

Magazin haine second hand

9 replies to this topic

#1 a_curta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 01 December 2009 - 10:14 AM

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu o problema la care nu am gasit raspuns pana acum!
Magazinul caruia ii voi tine contabilitatea va vinde haine aduse in saci, facturate la kilogram. Cand va vinde, patroana vrea sa foloseasca un pret unic pentru toata marfa, stabilit tot la kg. Dupa cateva zile, urmeaza sa reduca pretul/kg, iar dupa alte cateva zile reduce pretul inca o data. Adica face reduceri din doua in doua zile, urmand apoi sa retraga toata marfa de pe raft, si sa faca o noua aprovizionare.
Cum ar trebui tinuta evidenta acestor haine? Doar pe kg? Cand va face reducere de preturi va trebui stabilita doar greutatea hainelor la care se aplica reducerea??
Va rog sa imi raspundeti cat mai urgent, pentru ca timpul ma preseaza rau de tot.
Va multumesc mult!

#2 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 01 December 2009 - 12:26 PM

am inteles bine? marfa va fi si adusa si vanduta mai departe tot in saci?
daca pe facturile de aprovizionare marfa va este livrata tot la kg., evidenta in contabilitatea de gestiune (interna) se tine pe aceeasi unitate de masura - kg. in contabilitatea financiara se tine evidenta valorica a marfii (cantitate x pret/u.m.), evident cu adaosul comercial practicat de dvs.
daca marfa este aprovizionata la alta unitate de masura (exemplu: bucata), si doar vanduta la kg..., sincer, nu stiu daca se poate asa ceva.
mult succes!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:21 AM

#3 a_curta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 01 December 2009 - 03:12 PM

Marfa este adusa in saci, dar vanduta bucata cu bucata! Adica mergi la casa, iti cantareste bluza sau ce o fi, si cat cantareste..atat platesti. Din cauza asta ma gandeam sa tin evidenta gestiunii tot in kg. Iar cand se face reducere de pret, merg prin diferenta. Adica am aprovizionat 1000kg, am vandut 800...mai trebuie sa am 200. Asa am gandit eu .... Dar aveam nevoie de confirmarea cuiva.
Multumesc pt interes. Ce zici? E bine cum am gandit-o?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:22 AM

#4 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 01 December 2009 - 04:17 PM

Cred ca va trebui ca atunci cand faceti receptia marfii sa echivalati unitatea de masura si sa scrieti in bucati vasloarea de vanzare.
Adica primit 5kg haine= 100lei pret achizitie, pun pretul de vanzare si am 5kg haine=7 buc=200lei.
Este destul de greoi sistemul, dar nu vad altfel cum.

#5 a_curta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 01 December 2009 - 05:31 PM

Totusi, de ce ar mai trebui exprimata cantitatea si in bucati, din moment ce am deja o unitate de masura...adica kg!?
Care ar fi motivatia?

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:22 AM

#6 dEsY01

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 19 December 2009 - 06:11 PM

...dar de unde cumpara marfa ????

... cum le inregistrezi daca le cumperi in alta moneda ????

#7 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 19 December 2009 - 06:42 PM

Vezi postareaa_curta, la Dec 1 2009, 06:31 PM, a spus:

Totusi, de ce ar mai trebui exprimata cantitatea si in bucati, din moment ce am deja o unitate de masura...adica kg!?
Care ar fi motivatia?

acum am recitit mesajul initial, daca unitatea de masura este kg, si pentru vanzare, folositi doar pret/kg. Reducerea se opereaza in baza P vb, cum ati spus si dvs.

#8 a_curta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 19 December 2009 - 07:19 PM

Multumesc pentru raspunsuri. Asa am inceput deja sa lucrez, si vad ca merge destul de bine. Singura problema e faptul ca prin impartirea valorii de pe z-ul zilnic la pretul pe kg, imi rezulta o cantitate cu multe zecimale, iar programul accepta numai 3 zecimale. De aici apar unele diferente la descarcarea gestiunii, dar diferentele sunt relativ minore.
Pt. dEsY01: Marfa o cumpara de la un depozit din Romania, deci e cumparata in lei.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 09 April 2010 - 01:23 AM

#9 dEsY01

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 20 December 2009 - 04:02 PM

...dar daca se cumpara marfa in alta moneda cum se inregistreaza ????...la cursul bnr din ziua platii >????

#10 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 20 December 2009 - 04:07 PM

la curs din ziua achizitiei

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi