Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA-bilant - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

PFA-bilant

3 replies to this topic

#1 loreavram

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 18 December 2009 - 12:17 PM

Buna ziua. Sunt medic, am un cabinet medical individual. Contabilitatea se face in partida simpla. Am inceput activitatea in luna Mai 2009, am platit impozit in functie de venitul estimat la inceputul activitatii.
Anul viitor trebuie sa declar venitul real. Problema este ca in registrul de incasari-plati , totalul incasarilor din Mai pana in Dec este mai mic decat totalul platilor . Am avut cheltuieli mari cu aparatura, materialele stomatologice. Din pacate criza m-a afectat serios. Va rog sa imi dati un sfat, cum sa procedez . Ce sa declar eu la fisc in ianuarie?
Va multumesc anticipat.

#2 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 18 December 2009 - 01:06 PM

Daca doriti sa va mai informati din cand in cand, puteti accesa:

http://www.pfacontabilitate.ro/

In situatia in care anul precedent se incheie cu pierdere, se completeaza formularul 211 care se depune pana la data de 31 ian.

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Anaf...ele/decl221.pdf

Se completeaza in 2Exemp. unul pt. Admin.financiara si unul la actele cont. ale Cab.medical Cum il completezi?
La venitul brut estimat daca in anul precedent acel Cab. medical a functionat tot anul vei declara acel venit brut din anul precedent .
Termenul de depunere 31/01/

Aceasta postare a fost editata de doiny: 18 December 2009 - 01:15 PM

#3 amandeal

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 18 December 2009 - 01:34 PM

Poate ca ar fi trebuit sa vorbiti initial cu un contabil, pentru a va explica particularitatile contabilitatii in partida simpla.
am spus asta deoarece daca ati cumparat aparatura, care se incadreaza in categoria mijloacelor fixe aceasta trebuia trecuta in Fisa pentru op diverse si amortizata , trecuta pe cheltuiala , numai acea parte corespunzatoare amortizarii , deci nu toata valoarea .
In cazul in care ati lucrat corect contabilitatea in partida simpla si nu ati inregistrat profit , atunci v-a explicat colega ceea ce este de facut .
Succes!

#4 domnica_sb

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 16 Postari:

Postat 22 December 2009 - 09:56 AM

Servus!
As avea nevoie de o lamurire, legata de formula de calcul a bilantului, in conditiile in care in RJIP am inscris si cheltuieli nedeductibile, mai exact mi-am platit in luna iulie contributia restanta la CAS plus penalizarile pentru ultimii 2 ani jumatate, adica pentru 2007 - 2009 si am primit o singura factura pe care am inregistrat-o in RJIP. In conditiile in care se deduce doar contributia CAS si nu si penalizarile, am inteles ca exista o formula de calcul, astfel incat bilantul sa reflecte situatia financiara, fara cheltuieli nedeductibile. Daca ati putea sa imi spuneti care este acea formula de calcul sau in ce lege/norma sa o gasesc.
Multumesc anticipat pentru raspuns!!

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL