Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
cum inregistrez discount? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

cum inregistrez discount?

3 replies to this topic

#1 rodia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 05 January 2010 - 09:14 AM

La o factura de Metro imi apare la finalul facturii o pozitie cu -,,discount premiem performanta".

De exemplu val factura fara tva=1000 lei
,,Discount premiem performanta''=200 lei fara tva care este trecut la finalul facturii si nu se refera la nici un sortiment de marfa.
Total factura fara tva=800 lei
Cand s-a facut receptia s-a receptionat fiecare sortiment de marfa dar acest discount nu a fost scazut la nici un sortiment deoarece nu se stie la care si de aceea, ca valoarea receptiei sa fie egala cu valoarea facturii s-a trecut ca pozitie in receptie discount cu minus 200 lei.
Astfel total receptia fara tva=800 lei si este egala cu valoarea facturii fara tva.

Cum ar trebui inregistrat?

371=401=1000 lei
si 667=401=-200 lei

Este corect sau nu?

Multumesc!

#2 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 05 January 2010 - 09:33 AM

in contul 667 se inregistreaza sconturile acordate clientilor sau debitorilor - nici nu are corespondenta cu 401. discount-ul acordat de furnizor il consideri pt. tine venit, eu as inregistra asa:

Vezi postarearodia, la Jan 5 2010, 09:14 AM, a spus:

371=401=1000 lei
si
401 = 767 200 lei.

#3 iuliapuf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, drept comercial, internet

Postat 05 January 2010 - 11:32 AM

(3)Reducerile comerciale acordate de furnizor și înscrise pe factura de achiziție ajustează în sensul reducerii costul de achiziție al bunurilor.
(4)Reducerile comerciale primite ulterior facturării, respectiv acordate ulterior facturării, indiferent de perioada la care se referă, se evidențiază distinct în contabilitate (contul 609 "Reduceri comerciale primite", respectiv contul 709 "Reduceri comerciale acordate"), pe seama conturilor de terți.
(5)Reducerile comerciale pot fi, de exemplu:
a)rabaturile - se primesc pentru defecte de calitate și se practică asupra prețului de vânzare;
b)remizele - se primesc în cazul vânzărilor superioare volumului convenit sau dacă cumpărătorul are un statut preferențial; și
c)risturnele - sunt reduceri de preț calculate asupra ansamblului tranzacțiilor efectuate cu același terț, în decursul unei perioade determinate.
(6)Reducerile financiare sunt sub formă de sconturi de decontare acordate pentru achitarea datoriilor înainte de termenul normal de exigibilitate.
Reducerile financiare primite de la furnizor reprezintă venituri ale perioadei indiferent de perioada la care se referă (contul 767 "Venituri din sconturi obținute").
La furnizor, aceste reduceri acordate reprezintă cheltuieli ale perioadei, indiferent de perioada la care se referă (contul 667 "Cheltuieli privind sconturile acordate").
Iulia Florea

#4 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 05 January 2010 - 09:38 PM

Vezi postarearodia, la Jan 5 2010, 09:14 AM, a spus:

La o factura de Metro imi apare la finalul facturii o pozitie cu -,,discount premiem performanta".

371=401=1000 lei
si 667=401=-200 lei

Este corect sau nu?
Nu. Trebuie sa inregistrezi 371 = 410 800, reducerea comerciala regasindu-se in adaos ( 371 = 378, 200 ) si la care adaogi restul adausului comercial practicat, pentru ca trebuie sa inregistrezi marfa la intrare la pretul de achizitie care este de 800 (1000- 200 ). Daca reducerea este discount acordat pentru plati cea ce nu cred ca este cazul pentru ca de fapt ori este un risturn, fie o remiza atunci inregistrezi un venit din scont financiar 401 = 767. :pullhair:

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL